30 Maj

Har inte varit speciellt aktvi här på bloggen på några dagar nu, men det är för att  jag inte haft tid och det har inte hänt något speciellt som är värt att skriva om. I fredags hade vi studiedag och då gjorde jag inte så mycket förutom att jag hade simona på ridlektionen... igår firades Therese då hon fyllt 21 tidigare i veckan, så vi gick ut och käkade middag och kom inte hem förrän 00.30... idag firade jag mamma på morsdag och sedan bar det vidare ut mot Simona för att vi skulle rida och hoppa på billsta, och det var riktigt roligt! nu sitter jag här och funderar på vad jag ska göra resten av kvällen, svårt val det där...

hihi

Vänta lite nu, jag glömde att berätta den underbara nyheten!

J A G  Ä R  L E D I G  I  M O R G O N !

Super Mario

Hihi, de senaste kvällarna har jag legat i min säng och spelat Supermario i timmar! haha, det är inte änns roligt egentligen, men jag har det spelet där man hoppar in i olika tavlor och kommer till olika världar. när man hunnit tillräckligt långt så kan man rädda princessan! :D

När jag spelade det när jag var liten 7-12 år kanske tyckte jag att vissa banor var jätte läskiga och att stjärnorna var jätte svåra att ta.  så när jag började spela i måndags kväll så började jag om på nytt och jag har tagit typ 53 stjärnor eller något på bara några kvällar xD förut tog jag typ max 1-3 stjärnor per gång, nu liksom typ 15 st varje gång, liiite skillnad där ;)

Men mitt mål är att rädda Princessan, för det var aldrig ngn som lyckades med det förut, inte änns min pappa som brukade spela det. han fick över 100 stjärnor men det var tydligen inte tillräckligt många -.-

men nu ska jag lägga mig och spela igen!
G O D N A T T!




27 Maj

Dagen var ganska skön men ändå seg. hade projektarbete på morgonen och vi fick då chansen att prata med Malin om vårt projekt och ändra lite saker, var sedan matte i en timme men då jag läst klart den kursen så satt jag och gjorde fläta på Elinas hår ist medan hon pluggade :P sedan var det lunch och sen åkte vi till Srk (södertälje ridklubb) för att ha hovvård. det var en hovslagare där som visade oss hur man slog på och av skorna och hur man fixade till skorna. vi fick även prova att tta bort och slå i sömmar och sedan ta av en sko. alla hann inte ta av en sko utan vi ska fortsätta med det nästa gång vi ska dit, jag var en av dem som inte hann med.

Men blir så jävla irriterad på skolan, de är ju helt störda! vi läser kursen hovvård på 50p. och för jätte länge sen var vi på en  kurs i huddinge om hovar och sen har vi haft 3 timmar teorilektioner efter det som jag tyvärr har missat. men nu säger Elin, vår lärare, att kursen av slutas till sommaren. hur fan ska den kunan göra det?! vi har knappt gjort ngt, läst första kapitlet i boken som vi har prov på sista veckan. och i läroplanen för hovvård står det att vi ska lära oss att slå på tappskor, men hon säger att vi inte alls ska det. det är stört! för det är just därför vi alla valde den kursen, för att kunna slå på tappskor. fattar inte hur de tänker att vi ska lära oss det på 2 veckor varav lite är praktiskt!

26 Maj

Skolan idag var så seg så det är inte sant! hade engelska nationella på morgonen och det gick väl helt okej. skulle sedan skriva två engelska prov på omprovstillfället kl 3 då jag missat dem proven. men Elin (läraren) sa att jag kunde göra ett prov efter nationella så jag satte mig och övade lite extra på ena provet och sen när jag kommer och ska skriva det så har ho ntagit fel, så måste göra det andra provet som jag inte kollat på förrän dagen innan men det gick väl ok, inte så jätte bra men hoppas på G. sen då kl 3 skulle hon fixa fram det andra provet och det hade hon ju inte gjort sådet låg ett prov där som jag inte änns skulle göra! hatar det där, när man övat in ngt å sen får vänta en vecka med att göra det för att lärarna är så efterblivna!

När jag kom hem åkte jag ut till simona och tog en tur ut med Eva och Timjan. gick väldigt bra, hade det nya bettet även idag och det var suuuper! påvägen tillbaka till stallet ser vi en älgko med en jätte liten kalv! den måste bara varit någon dag gammal för de nvar jätte liten och alldeles ljusbrun! sjukt söt!


Trollet igen ;)


Trollet!




25 Maj

Var hemma från skolan idag då jag bara skulle hinna dit och vända i stort sett då jag hade läkartid! Hos läkaren fick jag reda på att jag hade allvarlig Järnanemi IGEN! så blir att äta 4 järntabletter om dagen igen!... om en vecka ska jag dit  för ett nytt prov och se om det hänt något efter en vecka, och sedan ska jag dit efter en månad igen och sedan efter ytterligare en månad. om det ligger stabilt då så ska jag fortsätta i 3-4 månader till med tabletterna och sen sluta och se vad som händer. om jag får brist igen så blir det att börja med tabletterna igen eller göra så att jag helt enkelt inte får min mens om det är det som är problemet ;)

Efter läkaren åkte jag med mamma till stan då hon skulle till kiropraktorn! jag gick då runt på stan med Daisy för att träna henne lite (hon är inte så van vid stora folkmassor). hon var väldigt stressad i början men sen lugnade hon ner sig och var riktigt duktig! åt på mcdonalds påvägen hem och vid 5 tiden då vi var i Järna bar det av till jobbet för att ha 3 roliga städtimmar! -.-

Men cissi hittade ett underbart litet troll där som hon underhöll mig med, video kommer när youtube vill samarbeta med mig!

Ridturen

Idag red jag Simona till Ekbacken för att klättra lite i backarna där. blev upp och ner några ggr och sedan red jag vidare mot Billsta för att rida henne på åkern som ligger där brevid! och jag måste säga att hon skötte sig exemplariskt! Vi håller på och provar lite olika bett på henne för hon sticker gärna ute och då får man inte kontakt med henne. hon brukar ridas på en vanligt rakt tränsbett, men känner nu att det behövs något skarpare om man ska ut och galoppera.
Fick låna ett Pessoabett av Angelique, jag tkr inte riktigt om de betten men vi provade och första gången verkade det bra men de två andra ggrna så märkte vi att det inte alls var bra, hon slog bara upp huvudet ännu mera. Men nu har Eva köpt ett bett av hennes elev och Erika red med det på Simona i lördags och hon tyckte det verkade jätte bra. jag hade det idag när jag red. och trotts att jag galopperade på ett stort fält så slängde hon inte uppp huvudet en enda gång!!! hon brukar alltid slå sig fri när hon vill springa iväg men inte idag, hon ökade men drog inte upp huvudet och hela hon verkade mer harmonisk idag! tror verkligen att hon gillar bettet. och det är inte speciellt skarpt heller.

Här är bettet jag red med idag!

Precis som det ser ut så är det tvådelat och tyglarna sitter i bettringarna och själva tränset sitter i de små ringarna, vilket gör att det ger ett tryck på nacken när man tar i munnen på henne!


24 Maj

Var hos vårdcentralen i morse och tog blodprov, får se om jag har järnbrist eller inte men det märks imorgon då jag har en läkartid. från kl 9 har jag inte gjort någon nytta alls (klockan är nu 12.00). har bara suttit vid datorn typ och städat rummet. nu ska jag packa ihop lite saker till pappa och gå en promenad med Daisy och Johanna, sdan bär det av ut till simona!  :D får se om jag rider och klättrar eller vad jag ska hitta på.

ikväll ska jag till billsta, får se hur det känns med den tomma boxen, eller med en annan häst i den, menmen..
Det absolut värsta som skulle hända nu är att de sagt fel dag till mig och att han står där i sin box, typ att det var imorrn ist. fyfan säger jag bara, det får inte hända, för nu har jag liksom sagt hejdå och om han då skulle stå där så skulle allt bli förstört!

gone

Är det nu man ska gråta? nu man ska tänka på allt negativt? konstigt nog så har jag inte fällt en ända tår sedan igår, inte änns igår när jag var hos dig och visste att det var sista gången så grät jag, medan jag grät massor dagen innan och innan jag åkte ut. konstigt hur man fungerar. men konstigt nog så  känns det ganska så bra, hittills. Men nu är du borta för alltid, hoppas änglarna tar hand om dig! <3

Rest in Peace
Slawer
2003- 24 maj 2010




23 Maj

Var som sagt minihoppning på billsta idag och det regnade så inihelvete hela dagen! och det var segt som fan, allt tog sån tid och det hela var med som en lektion än som en liten "tävling". Men efterår myste jag massor med Slawer, kunde inte riktigt fatta att det var sista gången jag såg honom, rörde vid honom och ja allt det där... Om jag inte åker ut i morgonbitti förstås, men tror faktiskt inte att jag gör det. visst jag vill vara med hela vägen, men känns som om jag fick ett bra avslut idag och vill nog inte minnas honom liggandes på marken och sprattla av dödskramper...

Alla bilder är tagna från idag och det är sträng copyright på dem!




Alina tyckte inte att han skulle få en massa hö i pannluggen så hon satte upp den! ;)




Var bara tvungen att sno en bit av hans Svans! <3


Sabina var i stallet så jag fick sällskap vilket var skönt, behövde inte tänka allt för mycket på det som snart skulle hända...

Tomorrow

Nu är jag riktigt trött så tror att jag får ta och krypa ner i sängen, känner mig frusen så det ska bli skönt att komma under ett varmt täcke, rensa tankarna och vila! får se hur bra det går med den saken då det är fest på vår altan, men det märks. brukar inte ha problem att somna när tvn är på eller om det är musik så det går nog bra.

Imorgon är det minihoppning på billsta kl 12.00 så  ska vara där och hjälpa till. men innan dess ska jag ta en massa bilder på plutten och efteråt ska jag bara mysa med honom! senare bär det väl av till simona för att ge mig ut på en tur, beror helt på hur jag känner då....

Nu är iaf allt bestämt att jag ska ha simona en månad på billsta i sommar på bete, känns riktigt skönt! kan då ta tag i hoppträningen och få henne säker på hinder och bara stärka henne! det är även nyttigt flr både henne och Timjan att vara ifrån varann då Timjan är 7 år och ej avvänjd från Simona.

kvällen

Mamma skulle ha fest här hemma ikväll, typ alla från en utbildning som hon gick via jobbet, så ikväll blir man utkickad ;) haha nejdå så illa är det inte, men hur kul är det att vara hemma med alla gamlingar :P

Åkte hem till Beatrice vid 5 tiden, hon skulle hämta sina hästar och ta hem dem till sig. de har flyttat till en Herrgård i Järna så ho nhar fixat hage på tomten så nu ska de flytta! :P vad mysigt om man bortser från alla jävla myggbett som jag fick under kvällen... kom hem för ca 30 min sedan och festen pågår för fullt. ser en del bekanta ansikten ochh en hel del obekanta, men de sjunger och tjoar så det hörs av säkert halva Järna ;)

Jag håller mig i köket! =)

smärta

Har inte mycket att skriva, känner ingenting, bryr mig inte om något. har bara en sån jävla beslutsångest! ska jag åka dit när det är dags att låta bli? jag är rädd för att jag kommer ångra mig om jag inte åker dit, men samtidigt så vet jag inte om jag klarar det, att se honom falla ihop och dö? är det verkligen det som mitt sista minne ska vara med honom? dessutom hatar jag att böla inför folk, och de i stallet känner jag inte speceillt bra så skulle kännas väldigt fel! men samtidigt så vill  jag vara med honom till slutet... imorrn blir det stallet, kommer att sitta hos honom i evigheter, ha med kameran och ta en massa kort på den vackraste underbaraste!

när du försvinner, tar du en stor del av mig med dig

ja finns inte så mycket att säga om själva ridlektionen, var inte speciellt närvarandra om man ska säga så... Kommer till stallet, hälsar på Slawer och börjar sedan borsta Francko, Sabina kommer och berättar det jag länge väntat mig. kämpar för att inte bryta ihop, gick ett tag men sen kunde jag inte stoppa tårarna. tänker "men emma nu får du skärpa dig" jag försöker tänka på annat och slutar böla... som tur var skulle vi rida i hoppdungen och inte ett dressyrpass som kräver koncentration. jasg bryter ihop flera ggr under timmen som går, vette fan hur jag ska ta mig till utan dig. Utan dig finns jag inte, du är min stjärna som lyser upp min dag. ända anledningen till att jag egentligen rider på billsta. bara väntar på att du skulle bli bra så jag kunde börja rida dig igen.

Vet inte riktigt vad jag ska säga, sitter här hemma, i ett tomt hus som tur är och bara bölar, det tar aldrig stopp. Första och enda gången jag känt så här tidigare var när Casper såldes, ponnyn som jag i princip lärde mig allt på. ponnyn somm jag verklig älskade. jag bröt ihop under middagar och ja när som helst kom det bara, men nu känns det 1000 ggr värre. Casper skulle säljas, jag kunde hälsa på honom, vilket jag gjort. men när ska jag kunna hälsa på dig?

Din blick glömmer jag aldrig, den liksom borrar sig in i mig. Jag kan inite bli arg på dig även om du bits ibland, det går helt enkelt inte, för jag vet att du inte gjort det för att vara elak. du hade bara så otroligt tråkigt när du hade boxvila.


sommartvätt!

Sitter nu här vid datorn igen! ;) men jag har varit ute och Simona och haft en sommartvättning av hästarna! började med att ta ut simona och tvätta hennes man samt halsen. tog sedan slangen när jag spolade av henne och det gick jätte bra! hon har varit rädd för det förut så det är duktigt gjot av henne. sedan fick hon beta lite i väntan på att hon skulle torka. sedan åkte hon in i boxen och jag tog ut Timjan för att tvätta manen! henne gick det inte alls med slangen, hon är inte van vid det så blev skraj och vägrade komma i närheten av den! så fick ta en svamp och vatten vilket tog lite längre tid. men när vi väl var klara så fick hon också beta! Eva kom ut då och hämtade simona och så stod vi och betade med hästarna i ca 40 min, riktigt härligt så här i solen!

Nu ska jag snart, eller mamma, börja laga min mat! blir så enkelt som kyckling och potatissallad. men vi fuskar lite för potatissalladen är såklart köpt!

Hjärtat mitt

Vill inte änns tänka på vad som kanske kommer att hända inom kort, varför du? varför skulle du få de där jävla lösa benbitarna och sedan få en inflammation, det var väl onödigt? men det kommer säkert att sluta så som jag trott redan från början men som jag blundat för, men du ska veta att jag alltid kommer att älska dig och A L D R I G kommer att glömma dig. du kommer alltid finnas i mina tankar och i mitt hjärta! Den dagen vi går skilda vägar, även om det händer nu eller senare så hoppas jag att du får det bra, bättre än nu och att du slipper ha ont!

Kommer aldrig glömma sista gången jag red dig, det var den 13 december 2009 och lucia uppvisning på billsta... tre dagar senare var veterinären ute och kollade på dig och du var halt på alla 4... du var så snäll som hoppade och skuttade runt trotts att du antagligen hade ont i alla benen. hade maskeradhöjdhoppning och vi vann, du var grym! <3 det konstiga var att du kändes bättre än någonsin, du var så pigg och hade sån vilja, förståår inte riktigt.

Här kommer bilder på mitt hjärta <3


Klubbmästerskap i hoppning 4 oktober 2009, vi kom 2a!


klubbmästerskap i dressyr, vi kom 3a!


Sommaren 2009


Luciauppvisning


Sommar

Äntligen har det blivit sommar, det där varma som man längtat efter hela vintern. men det värsta är att när det nu blivit varmt så klagar man på att det är varmt? vi människor är allt konstiga.

Kom hem från skolan kl 11 ungefär och tog då ut daisy på en kortpromenad, hon orkar inte mer än så nu när det är så varmt ute. hon mår heller inte riktigt bra, hon äter knappt och det är inte så konstiggt med tanke på att hon är så jävla lös i magen, bara sprutar när hon bajsar, inte kul alls! Men efter att jag varit ute med henne så la jaag mig på altanen och solade, men det blev så varmt så var tvungen att gå in igen, klarar inte av när det är för varmt och man inte kan svalka sig!

sitter och funderar på om jag ska ta mig ut till  simona eller inte, känns som om jag borde för red inte igår och erika ska rida imorgon, men det är värmen som stör mig ;) så varmt att rida och inte minst för hästen! får se hur det blir, kanske åker ut och tvättar henne eller ngt... Men ikväll är det ridlektion och det ska bli riktigt kul! missade förra gången pga agilitykursen!

läkare... inte att lita på!

Idag gick jag som sagt till vårdcentralen för att ta nya prover om mitt järnvärde, men tror ni att  jag fick det eller? NEJ! de sa att de hade fått en remiss om det igår när mamma pratade med dem, men när jag kom dit idag så står de och säger att de inte alls har någon remiss utan att jag måste åka till södertälje sjukhus och fixa det där. men då jag fyllt 18 så har de inte hand om det längre utan det ska vara vårdcentralen och ja de hade ju noll koll! jag ringde mamma och hon ringde sedan upp vårdcentralen och skällde lite på dem. så de skrev en remiss till mig så ska dit på måndag igen och ta prover... att de inte kan hålla koll på någonting?

(inte jag på bilden)


prover och läkare...

Tog moppen till skolan idag, och precis när jag kommer fram så ringer mamma för att kolla om jag är hemma! hon hade ringt vårdcentralen åt mig och de ville att jag skulle komma in så fort som möjligt och ta prover... så får bli i morgon bitti och sen på tisdag har jag läkartid... usch!

Jag lovar att jag har järnbrist igen!

* är tröttare än vanligt
* känner mig svagare
* senaste veckan har jag mått illa varje kväll och ibland på mornarna
* Jag har känt mig yr och det liksom snurrar när jag reser mig upp



19 Maj

Var som sagt hemma idag och det var riktigt skönt! igårkväll la jag mig och kollade på Pretty Woman, men fick stänga av efter lite mer än halva då jag somnade. men sov till kl 11 idag, gick upp och känner att det luktar bajs! kollar in i Matildas rum och där ser jag det. Bajs över hela hennes matta och på golvet! Linnea hade glömt stänga grinden imorrse så självklart hade daisy bajsat där inne! hon brukar inte bajsa inne, men när hon är lös i magen som hon är nu (som jag märkte nu) så kan hon inte hålla sig helt enkelt.

Tog ut henne på en promenad för att sedan gå in och ta hand om allt det stinkande, lösa, äckliga bajset! skämtar inte när jag säger att jag höll på att spy jätte många ggr! klarar verkligen inte av löstbajs och spyor, det är det värsta som finns!!! fick springa till toan hela tiden för mådde så jäkla illa! men tillslut var det upptorkat, golvet skurat och mattan i tvättmaskinen!

gick då och la mig igen för att se klart Pretty Woman, var hungrig men kunde helt enkelt inte äta frukost så tätt inpå! när filmen var slut blev det att äta frukost samtidigt som jag låg och solade ute på altanen, jätte skönt!
Senare under dagen tog jag och daisy en promenad hem till pappa för att leta efter sandaler, men hittade inga så gick hem igen, men stannade och hälsade på hos farfar påvägen... vid 3 tiden när mamma kom hem åkte vi och hämade matilda på skolan samt fikade där då de sålde fika till föräldrar och syskon idag för att samla in pengar till sitt fadderbarn i typ afrika.

Åkte sedan ut till simona och tog en lång och härlig tur tillsammans med Eva och Timjan!

fantasi, hört talas om det ordet?

Jag blir så irriterad på människor som inte har någon fantasi alls! imorgon har vi sommaridrottsdag och det vi ska göra är att promenera från tumba till lida, ett ställe i tullinge och sne gå tillbaka. vi ska äta lunch när vi kommit fram till Lida... kunde de inte hitta på något roligare som t.ex. fotboll eller brännboll? bara promenera för att sedan vända och gå tillbaka är inte speciellt lockande, så blir en dag hemma imorgon!

18 Maj

Idag var vi som sagt på Kolmården med klassen + de som går samma inriktning som oss men i 1an. Det var roligt, kollade på lite uppvisningar, bla delfinuppvisning och gud, det är verkligen något som jag skulle vilja jobba med! det är så härliga djur och man ser hur det riktit lyser om dem när de arbetar, de tycker verkligen att det är kul, och jag har alltid varit svag för delfiner, de har något speciellt!

i slutet av dagen, lagom till när vi skulle se på rovfågelsuppvisning så började det regna och vi fick inte ha paraply så kan ju säga det att man blev ganska så blöt! Efter uppvisning skyndade sig alla till bussen för att få en blöt bussresa hem! var så jävla varmt i bussen, kvavt och chauffören ville först inte sätta på air kondition, men sen kom den på och alla blev glada igen, men det var 29 grader i bussen!

Lagom när jag kom hem fick jag veta att mamma, linnea, matilda och Daisy åkt till Yngern och badat, jag ville ju med! här hemma är det sol och 34 grader i solen!!! men nej de hade redan åkt dit och finns ingen annan att åka dit med, så blir att sitta inne och deppa eller något!


varför existerar myggor?

Blev inget  dopp igår, endast upp till knäna! det var kallt, men inte lika kallt som sist jag var där och jag hade nog kunnat komma i om jag varit ombytt och det inte hade varit så jävla mycket mygg där! har minst 4 myggbett från igår, inte kul! Jag körde även en bit, första gången sen typ oktober och det kändes som om jag gjorde det igår, kändes inte konstigt alls vilket jag trodde att det skulle göra! så nu blir det att ta tag i den där övningskörningen så jag kan ta körkort till hösten!


17 Maj

Idag var det tänkt att jag skulle till skolan, mår bra när jag vaknar och går upp men sen när jag ska göra rent naveln och ser att det kommer blod så blir jag typ jätte känslig och börjar må illa, allt snurrar, jag typ skakar om händerna. skit äckligt. hade även drömt om att jag fastnade i naveln så det började blöda men vette fan vrf den gjorde det på riktigt också..

gick iaf upp till köket och där tog det stopp, kunde inte resa mig upp. så fort jag ställde mig upp så snurrade det massor och blev svart, visste att jag var påväg att tuppa av. Pappa tänkte åka från jobbet men när jag suttit i ca 30 min så gick det över, endast skakig och lite lätt ont i huvudet... konstigt det där, jag är annars inte känslig för blod och sånnt. men blev då hemma från skolan iallafall...

sitter nu hemma hos mamma och håller på med en pasta sallad som vi ska ta med oss till brandalsund (ett badställe i järna som man kan ta med hund) som vi ska åka till kl 3 när mamma slutar! :P

kanske tar mig ett dopp, vem vet ;)


påväg att bli sjuk?

Usch, känner på mig att jag kommer bli sjuk snart! I torsdags vaknade jag upp med feber. tog en ipren och sen kom den inte tillbaka. imorrse vaknade jag och mådde jätte illa, trodde jag skulle spy. nu ikväll mår jag illa igen... får se hur det är imorgon bitt, men om jag inte kommer till skolan så vet ni varför!

Hatar att bli sjuk, har kännt mig konstig i kroppen sedan i torsdags... något skumt är pågång och det vill jag verkligen inte!

Ridtur

Efter middagen åkte jag som sakt ut till Simona för att ta mig en tur i skogen, Eva fyllde år idag så trodde inte att hon skulle rida men det skulle hon minsann! vi gav oss ut på en kortis då hon skulle få fler gäster. Men Simona skötte sig jätte bra även idag, eller klart det kunde gått bättre men hon var helt enkelt Simona! Hetsig, Envis, Sto, Brunstig :P

Ryttarlicens

Jag har nu beställt ny ryttarlicens för det här året! lite onödigt egentligen för en tävling men vill man tävla något överhuvudtaget så har man inte så mycket att välja på, tyvärr... och om det skulle bli så att man hittat en häst att tävla eller ngt så är det ju bara att åka, behöver itne fixa en massa saker innan eftersom det redan är klart då! :D

16 Maj

Hittils har min dag varit jätte seg! väckarklockan ringde 07.30... Ponnytävling på billsta. jag skulle vara funktionär men då när jag vaknade så mådde jag jätte illa och kändes inte som om jag skulle kunna göra det, så blev att smsa den och säga att jag var sjuk och sedan sova igen. vaknade igen vid 12.30 fortfarande väldigt trött men bestämde mig för att gå upp och åka till tävlingen och se den stund som var kvar. kännt mig skit trött och seg hela dagen så får väl se om jag bkir sjuk snart eller något, känns nästan så. men efter middagen ska jag iaf ut till Simona och rida lite!

Föresten så såg jag på vårt schema för nästa vecka att den är jätte skön!
Måndag: 8.45 - 10.50 (resten av dagen är det projektarbete, kan jobba hemma)
Tisdag: Kolmården hela dagen
Onsdag: sommaridrottsdag (vet ej vad vi ska göra)
Torsdag: 8.45 - 12.00
Fredag: 8.45 - 10.50 (resten av dagen är det projektarbete, kan jobba hemma)

Solbränd tomat!

Eftersom det var så varmt ute idag så gick jag ute med endast ett linne hela dagen, så kan ju säga att jag är lagom röd! hela armarna, vid nacken och bröstet, axlarna och hela fejjan! ska även vara ute hela dagen imorgon då det är tävling på billsta + att jag ska ut till Simona, så lär inte vara vacker på måndag!

Hatar att bränna mig för det hettar som fan om armarna, känns som om man skulle kunna koka upp vatten på dem eller något!


Agility

Fredag
Idag kl 18.00-21.00 började Agility kursen! när vi först kom dit var Daisy jätte stissig och bara drog runt och kastade sig mot alla hundar som gick förbi, men hon blir så när hon är osäker och känner sig lite stressad. Hennes bästa kompis Mimmi var med så det lugnade nog henne ltie grann, tyvärr så blev det till en nackdel  sen när vi tränade själva agilityn. Men det började iaf med att vi hade teori i ca 45 min. de berättade lite kort om agilityn, de olika hindrena som finns, lite historia mm.

De resterande 2 timmarna var vi ute och provade på de olika hindrena och Daisy tyckte det var jätte roligt! Dock kunde vi inte ha henne lös då hon bara stack till mimmi då och ville inte bli infångad! Men när hoon börjat slappna av lite så gick allt mycket bättre!

Lördag
Idag var det dags för Agilityn igen som började kl 09.00! det var grymt kul idag med och eftersom de var där igårkväll också så var Daisy mycket lugnare, hon visste liksom vad det handlade om. Idag gjorde vi massor av olika saker. vi fortsatte att öva på hur vi skulle ta hindrena och allt som man måste tänka på vid hindret, t.ex. de olika kontaktfälten som hunden måste nudda vid och massa sånnt. sedan satte de ihop några hinder, t.ex. hopphinder - hopphinder - tunnel.

Daisy var verkligen jätte duktig och lärde sig snabbt vad allt gick ut på! Idag kunde vi även ha henne lös i vissa övningar, hon stack iväg ett par ggr, men det var för att det var en till lös hund där som började springa runt och de slutade med att den jagade daisy, men hon verkade bara glad över att få springa runt!

Efter lunchen så fick vi öva utan hundar men då delade vi in oss i par så att ena var föraren och den andra var hunden, och så skulle vi tänka på att titta på varandras kroppsspråk! sedan fortsatte vi med hundarna igen, men de var så slut efter en hel dag i solen och mycket nya saker att ta in. så vi slutade kl 15 ist för kl 16 och det var bra, för om vi hade fortsatt till kl 16 hade risken varit att hundarna tröttnade för att de var så trötta!

Fler bilder kommer upp på min facebook, så ta en titt "Emma Dahlen"






14 Maj

Idag åkte jag ut till stallet kl 11 för att vi skulle åka iväg med Timjan till samma ställe som förut, men den här gången skulle Eva träna med henne! tog ca 30 min att lasta men hon var duktig ändå, sen när vi väl kom dit så ställde vi in henne i en utebox, och även denna gång var det en sparkig häst på varsin sida om henne så hon visste inte vart hon skulle ta vägen, men hon lärde sig snabbt att de inte kommer åt henne. Sen red de i ca 30 min och Timjan slappnade av och klev på bra! sen när vi skulle hem så fick hon stå i boxen en stund först men sen var hon riktigt dum när vi skulle lasta. hom bara kastade sig bakåt, men efter en timme gav hon sig och vi kom hem! och klockan är nu 17.00!

I transporten innan avfärd!


I boxen som vi fick låna!




Nu sitter jag hemma och taggar om till Agilityn ikväll!

Hopplöst fall

"Okej jag ska vara ärlig mot dig, förstår att du inte tror på mig. Men ändå, som du kanske redan vet så tycker jag om att testa var gränsen går för folk vilket fallet är, förför gjorde jag som jag gjorde, vet även att det här aldrig kommer att bli bra igen, och det är jag uppriktigt ledsen för, det var dumt av mig att göra så här, men kände att jag vill testa hur du skulle reagera, din reaktion vart ju som väntat. men när du först trodde att det var cissi så reagerade du på ett helt annat sätt, sen när du fick reda på att det var jag så vart du skit sur."

Det där var hans förklaring till varför han skapade en facebook profil och låtsades vara mig, kan det bli sjukare? Jag har sagt det till dig men säger det igen, det är inte okej att göra så. vill man testa folks gränser så gör man det på ett annat sätt och absolut inte på det här sättet! och vadå "jag vet att det aldrig kommer att bli bra igen" har det någonsin varit det? jag känner inte änns dig. visst jag vet vem du är och har pratat med dig på billsta några ggr å lite på msn men inte mer än så. så nu ber jag dig att hålla dig ute ur mittt liv, för jag vet att du kommer att läsa det här!

Är det så jävla konstigt att jag reagerade olika på dig och cissi. cissi känner jag och jag vet att om det varit hon så skulle hon ta bort den när jag kommit på det och bara gjort på på skoj och inte fortsatt, men du fortsattet och trotts att jag kom på dig så nekar du fast jag har bevis bara det förklarar ju allt + att dig känner jag inte.

Nu tror jag att jag fått ur mig lite av den ilskan som jag känner just nu, men det finns mycket kvar!

mitt tålamod sätts på prov

Fan vad jag hatar tröga människor som inte bara kan erkänna vad de gjort och fixa till det? du fattar ju inte hur stort det här kan bli, vad som kan hända med dig och ditt liv när jag driver det här vidare! väx upp och gör det som är rätt  bara, svårare än så är det inte!

Robin Hood

Klockan är nu 00.34 och jag är nästan precis hemkommen från Heron City! bion vi såg var den nya Robin Hood filmen som hade premier igår, och måste säga att den var helt okej! inte riktigt min typ av film men dock värd att se!


Birdy Birdy

Här kommer det några bilder på familjens fåglar!





13 Maj

Vaknade flera ggr i morrse och vred och vände, ont i hela kroppen, snuvig och ont i halsen men var för trött  för att gå upp så låg och försökte somna om och vaknade flera ggr men kom tillslut upp vid 12.30. kände mig jätte konstigt och det var inte så konstigt då det visade sig att jag hade feber! men blir att knarka ipren i helgen då vi ska fira pappa idag och imorgon ska jag och eva åka iväg med timajn + att det är agilitykurs på fredagkvällen och hela lördagen, samt tävlingar på billsta på söndag...

Här kommer lite bilder från idag!










det är inte att leka med, right?

I måndags frågar cissi mig vrf jag skaffat en ny facebook, jag fattade ingenting men hon sa att en so heter Emma Dahlen och har en bild på mig har lagt till mig på facebook. jag kollar då upp det och ser att det stämmer och försöker att anmäla profileni för stulen dentiteten, men det står bara att det är fel länk. Men iaf så hade jag mina misstankar på att det var cissi då det bara var hon som sagt ngt om det, men sen gick "personen" med i JRK gruppen (järna ridklubb) och då ändrades mina misstankar till Tony ist då det är han som skapat den gruppen och han har gjort så här förut, stört nog.

men blev iaf vän med kontakten och under information så står det ju TONYS HOTMAIL! precis som jag trodde så var det han som skapat den här, och det som stör mig mest utav allt är att han änns kom på tanken? han fattar liksom inte att det är olagligt att göra så? har fattar inte att jag kan anmäla honom för stulen identitet, till polisen! Bäst för honom att han tar bort profilen för annars går jag vidare med det här och då blir det inte roligt för honom kan jag ju säga! och så har han lagt till massor av vänner å kommenterat deras status och grejer, och ALLA tror ju att det är jag! varför skulle jag vara vän med alla dessa människor som jag inte har een aning om vilka de är?

Till Tony: DU ÄR SJUK I HUVUDET, SÖK HJÄLP!


12 Maj

Något sen uppdatering på bloggen men det är för att det inte hänt något speciellt och jag har helt enkelt inte haft tid, har varit mycket med skolan och massor av annat!

Igår var det skolan, men slutade kl 1 och hade tagit moppen så åkte hem till mamma å hälsade på Daisy och sen åkte jag ut till simona några timmar, red och fixade det lite snyggt i stall och hage.

Idag hade vi maylis hela dagen vilket jag trodde skulle vara jätte seeegt, men faktum var att den gick rätt fort och jag var skit effektiv, fick klart 7 arbeten, annars brukar ett arbete ta flera dagar för mig då jag bara lägger det åt sidan för att jag inte orkar med det!

Efter middagen åkte jag ut till Simona och då lasttränade vi Timjan... tog EN TIMME! inte riktigt var vi väntat oss, men eftersom vi ska åka iväg med henne på fredag, eva ska rida lektion, så kände vi att det var bra att se hur lång tid det tar så vi är förberedda på fredag. våra förhoppningar är att hon ska förstå att hon inte ska till veterinären utan att hon ska koppla ihop transporten med något kul och förhoppningsvis då bli lättare att lasta!

Efteråt så red vi en en kortis i skogen, ca en timme och Simona var jätte duktig! red på det vanliga raka bettet och hon var en riktig dressyrhäst när jag väl fått igenom henne i vänstersidan!

10 Maj

Skoldagen var kort men seg och börjar få lite smått panik inför imorgon, ska kunna 22 sidor + 65 ord till imorgon. det handlar typ om bevarandet av olika arter i djurparker och akvarier och det är seeegt! prov på det imorgon och har inte änns kollat på det! ikväll blir det iaf att åka ut till stallet medan syrran rider och sedan åka hem till syrrans lägenhet och mata katten och eventuellt sova där, får se hur det blir...

Hade iaf två redovisningar idag, elle ri Engelskan skulle vi spela upp en liten pjäs typ men sen i Arbetsmilö och säkerhet var det redovisning...

Hoppas gudarna är med mig imorrn och ger mig åtminstone ett G!

Ridtur

Jag överdriver inte när jag säger att Simona var H E M S K idag! så här jobbig brukar hon verkligen inte vara, hon ville inte samarbeta ett dugg och kunde knappt trava utan att hetsa! jag var trött efter hoppkursen och mitt tålamod var nere på noll så jag och Eva bytte häst så Eva fick kämpa ist. gick inte speciellt mkt bättre för henne heller, vettefan vad vi ska ta oss till. känns nästan som om hon springer ifrån något, hon kan gå jätte fint i traven för att sedan en sekund senare smälla upp huvudet å hetsa runt! men borde inte vara munnen eller sadeln för då skulle hon reagera när vi rider på banan också... ett riktigt mysterium!


9 Maj - Hoppkurs

Var på billsta kl 8.45 för att bygga bana då det var hoppkurs idag! ponnyerna började rida så jag red inte förrän vid 11.30 men hade Regent och det gick verkligen SUUUPER! ni vet när man får den där känslan då allt känns så jävla bra och man bara vill stanna där? kkänns sjukt bra inför tävlingen nu, hörde att det var någon till som skulle vara med på honom men har ingen aning om vem det var, men hoppas att det är någoon som man kommer överäns med :D

Men hpå hoppkursen så hoppade vi iaf bana och slutade med en bana på 1m då det är det som jag ska tävla och den rundan kändes mkt bättre än alla de andra, så det var toppen!

Önska oss lycka till den 6 Juni! :D

Beatrice och Regent på bilden!

8 Maj - Lastning

Idag åkte jag ut till stallet kl 11, då vi skulle åka iväg med Timjan för första gången sedan hon var på klinik i Uppsala för ca ett halvår sedan. vi har lasttränat och allt har gått bra!

Idag kände hon troligtvis att vi skulle göra ngt då det var med förberedelser innan så det tog ett tag att få in henne men när hon väl var inne så åkte vi till ett stall utanför Gnesta som Eva brukar åka och träna vid. Timjan har aldrig varit där förut men vårt mål var att hon skulle tycka det är roligt att åka iväg och eftersom att hon älskar andra hästar och Eva vill träna med Timjan där så småningom så passade det jätte bra att åka just dit!

Hon var jätte lugn under tiden vi åkte, men det brukar hon vara och när vi kom fram och lastade ur så blev hon jätte glad och hästarna som stod ute i hagen brallade runt massor ;) Vi gick in i ridhuset och släppte henne så hon fick röra på sig lite grann, hon var så söt för hon följde efter Eva hela tiden så de sprang runt och lekte lite ;) sen när vi skulle gå runt lite, förbi stallet, så kom det några tjejer ut och pratade och frågade om vi ville ha kaffe och att det fanns en ledig box till Timjan. så timjan fick komma in i en box medan eva gjorde drack kaffe! sen när vi skulle åka hem tog det endast 5 minuter att lasta henne, duktig tjej! :D



skit kass bild men det är en mobilbild + att hon inte stod still ;)

Ridlektion

Hade Regent på ridlektionen och vi hoppade som om det var en tävling nästan. först hoppade vi en grundomgång och sen hoppade vi omhoppningsbana ;) Det var andra gången jag red honom så det gick rätt bra med tanke på det, men nu känns det iaf bra inför tävlingen den 6 Juni! :D

Då får ni alla komma och heja på mig! ;)

7 Maj

Idag hade vi föreläsning om Illern hela förmiddagen, så vid lunch var både jag och Yrsa så trötta å sega så vi gick till vägskälet för att åka hem, vi skulle ändå bara ha självständigt arbete på de två lektionerna som vi skulle ha efter lunch.

När jag kom hem satte jag mig och kollade på Dirty Dancing och måste ju bara säga att den är så jädrans bra! det måste vara den bästa filmen genom tiderna, slår Twilight till och med! :D

6 Maj

hade endast försäljning och service idag samt djursjukvård... sov igen de två första lektionerna, riktigt skönt och det var faktiskt första gången som jag somnade på en lektion, men vaknade ganska snabbt igen ;)

Tog moppen till skolan så var hemma redan strax efter kl 12 :D tog då ut Daisy och cyklade ut till Simona och timjan för att rida ut på Timjan tillsammans med Erika och Simona. timjan var riktigt mjuk och fin, riktigt trevlig!

Det var första gången som Daisy var me när jag skulle rida så hade henne först uppbunden i hagen men då skällde hoon bara massa så hon fick vara i boxen och där pep hon bara lite... men när vi kom tillaka från ridturen efter ca 1 timme så vart hon galen. eller först när jag gick in i boxen satt hon helt stilla sen ba kastade hon sig på mig och försökte klättra upp i mitt knä, skit tungt och fick inte bort henne, stackarn var säkert rädd över att jag övergivit henne!

YES!

Provet gick suuuper bra! var så himla lätt, det var väldigt skönt! :D LÄTTAD!

ÅNGEST

Jag har ångest och det är jobbigt! Har prov i djursjukvård imorrn och har verkligen inte orkat plugga ngt alls! känns som om det kommer gå skiiit! men aja, får väl ta igen på ett annat prov eller ngt...

5 Maj

Idag hade vi klättring på idrotten, riktigt jobbigt för armarna alltså! man ska ju använda benen men blir  att man drar sig upp fast man inte tänker på det, så det krampade typ i underarmen när man kommit ända upp på väggen! lär ha träningsverk som heter duga imorrn!

Red iaf Simona idag och provade ett Pessoa bett på henne som jag fått låna av Angelique. alla har snackat så jävla mkt o mdet bettet, men vilket bett är egentligen bra för hästen? inget!

Men i traven gick det jätte bra och i galoppen körde hon upp huvudet ännu mer då det är skarpare än det raka bettet som vi brukar rida henne med. men provade att galoppera på lite längre tyglar så jag inte hade kontakt med munnen och det gick faktiskt jätte bra i början, hon hade en lugn galopp och inte så där hetsig, men sen ökade hon på och då fick jag ta på henne och då lyssnade hon jätte bra. så känns som om jag har fått en boms nu, som jag inte haft förut. lät henne galoppera på lite å sen började jag ta lite i henne och då saktade hon av även om det tog en liten bit, men hon lyssnade tillskillnad från förut!

4 Maj

Sitter nu i skolan och det är seeeeeeeeegt! det är halvtimme kvar tills nästa lektion börjar och vi har haft projektarbete från kl 12, men vår lärare är inte här och vi behöver hjälp så det har bara varit att sitta av tiden! Jag försov mig i morse och det var första gången sedan i oktober, slå det ni! :D eller jag vet att Yrsa klarar det men hon räknas inte för hon går upp mitt i natten :D

Vaknade och undrade vrf inte klockan ringt än, kändes som om jag sovit jätte länge, sen kollade jag klockan och såg att den var 08.09, men i mitt huvud tänkte jag 07.09 så jag tänkte att det är ju lugnt och ligger kvar i någon min, sen ringde Elina mig och frågade  vart jag var och då slog det mig att jag hade ju missat bussen och allt! men som tur var såå är min lillasyster sjuk så de klädde på sig och körde mig till skolan, skulle ha redovisning så kunde inte komma sent...

Ikväll blir det städning på jobbet igen, inte kul!

3 Maj

Först var det skolan som vanligt... väl hemma städade jag mitt rum lite slarvigt hemma hos pappa och sen packade jag ihop mina saker och tog moppen hem till mamma. Efter middagen följde jag med ut till billsta och pratade lite med lotta medan syrran red, hon berättade om en person som hade gått och bajsat, för hon inte vågade säga att ho nvar bajsnödig när hennes klass var ute och gick i skogen? lite stört det där alltså, att en människa väljer att gå och bajsa samtidigt ist för att sätta sig ner i skogen?

När jag kom hem tog jag moppen upp till syrran för att mata hennes katt och gosa lite med henne! hon brukar aldrig komma fram till mig den fegisen, hon brukar bara gå runt och skaka på svansen :) lille mes katt, men den här gången kom hon och var jätte gosig!

2 Maj

Idag har varit en låååång dag som jag aldrig trodde skulle få ett slut, men som tur var så fick den det! Idag var det lektionsmästerskapet för häst och Ponny på färingsö! gick upp kl 8.00 då carro kom och hämtade mig kl 9.00 för att åka vidare till färingsö! Föst var det hästarna som hoppade och det gick riktigt bra för alla Järna ekipage! Det tog sån jävla lång tid, var inte hemma förrän kl 22.00! och jag är helt död och fått massor av färg i ansiktet så kommer se ut som en tomat de närmaste dagarna!

Beatrice Lärnestad på Regent fick ett pet i omhoppningen


Jennifer Kautto på Regent var felfri i omhoppningen och fick en 4e placering, Grattis!


Sofia Thunstam på Emmy
fick två stopp i grundomgången


Camilla Blomberg på Emmy fick ett "pet" i grund (alla bommar åkte ner)


Johanna Hall på Francko var felfri i omhoppningen och fick en 5e placering, Grattis!
Startade även i förklassen men blev ej placerad


Susanne Beck på Marcello var felfri i omhoppningen och fick en 2a placering, Grattis!
Startade även i förklassen men blev ej placerad


Sabina Herbinger på Helga fick 3 pet i omhoppningen


Erica Sjöberg på Helga fick 2 pet i omhoppningen


Alexandra Ask på Griffan red fel väg i omhoppningen


Tove Stattin på Griffan fick ett pet i omhoppningen men fick en 3e placering, Grattis!


Slänger även in en bild på min Lärare Helena som var med på sin häst Sopel, men tävlade INTE för Järna!

1 Maj

Igår hann jag inte blogga, så gårdagens inlägg får komma idag istället ;) men igår gjorde jag inte speciellt mycket. det var Usekmöte i stallet och sen bar det av till jörgens mamma som fyllde 80 år! tänk att bli så gammal, knappt så jag kan fatta att det kommer vara jag en vacker dag, men då är den inte så vacker längre!

Senare på kvällen blev det en ridtur med Simona!

30 April

Dagen har varit jätte skön, har inte firat någon valborg direkt som ni redan vet, men den har varit lyckad ändå! dagen började med att jag tog en långpromenad med Daisy, riktigt härligt faktiskt! sen bar det vidare mot simona för att galoppträna...

Red med gramanen på henne ute för första gången. Tycker egentligen inte om att rida med graman, har endast gjort det 3 ggr på simona under snart 2 år. Men hon var faktiskt jätte lugn i galoppen, men i traven var hon skit sur över att hon var inspänd och inte kunde kasta upp huvudet och sticka iväg i full galopp. dum som jag var så red jag utan vantar för det var så varmt, men det fick jag snabbt ångra för nu har jag skit ont i fingrarna så lär inte bli någon ridning imorgon för min del!

Sen bar det av hemåt för att ta det lugnt en stund och äta middag för att sedan bege sig ut till Billsta för att rida lektion! Hade Francko, skulle prova hoppa honom och se om jag ville tävla honom men vet inte riktigt hur jag ska göra med den saken. Men det gick iaf bra, och sen lektionen efter red jag med på Kingen och hoppade även då, första gången med honom faktiskt och han kändes så konstig att rida efter att man suttit på francko!!! ;) men det var kul!

Blev kvar i stallet för att hjälpa lotta och carro med fodringen och så skötte jag och Lotta om Troja då Erica glömt det eller något. Väl hemma sen blev det att duscha och göra sig iordning för att lägga sig i soffan och se på film!

Hur var din valborg?

RSS 2.0