Gårdagens ridpass

Red ute på åkern tillsammans med Eva. Simona var verkligen jätte fin, stora luftiga steg som naturligtvis berodde på snön. mjuk och eftergiven i hela kroppen vilket var väldigt skönt! Galoppen fungerade också bra, hon orkade inte riktigt sticka så hon höll sig hyffsat lugn! galoppen gick uppåt istället när hon hetsade men annars var det toppen! :D

Vill jätte gärna att någon följer med och fotar lite vinterbilder, någon som är intresserad? (:


(bilden tagen från google)


Stockholm Horse Show 2011















Under pausen så red några ryttare igenom sina hästar 2 timmar innan showen. på bilden är det en ryttare, nämner inte namn, som rider sin häst inför alla som sitter kvar. tycker det är väldigt synd att de rider utan hjäm vid sånna tillfällen. förstår om de gör det hemma, men de är stora förebilder för många ryttare. Om de då rider utan hjälm i en sån stor arena, hur många ser inte det och kanske blir lite förvirrade? Jag bryr mig inte om hur de rider sina hästar hemma, det är upp till dem. men just såhär, inför folk är det väl inte så svårt att sätta på sig en hjälm? de har ju ändå det på sig under showen...













En arab och en kamel red kadrilj. Kamelen kunde galoppombyten vartannat steg, skänkelvikning mm. hörde nu senare att det tagit 5-10 år att lära kamelen att byta galopp vartannatsteg ;)




Helgen

Har varit väldigt dålig uppdatering under helgen, men jag har helt enkelt inte haft tid till bloggen, eller internet överhhuvudtaget. men här kommer en snabbgenomgång!

Fredag:
Idag var det ridning på srk via skolan. Red en c-ponny vid namn Jean och det gick mycket bättre än sist! vi tränade på övergångar samt ryggningar och det gick verkligen jätte bra! när jag kom hem åkte jag ut till Billsta då jag hade ridlektion. Vi skulle ha hoppning men tycker inte att det blev så mycket hoppning. eller det var ju det vi gjorde men vi var så många så blev mest att stå och vänta, vilket inte var så roligt. Red Francko, har inte hoppat honom så mcyket men det gick hyffsat! Efter lektionen fick jag stressa hem då jag, pappa och syrrorna skulle åka och titta på nya Harry Potter filmen! Den var helt okej men slutade lite plötsligt. men får vänta på nästa del ;)

Lördag:
Idag blev det globen hela dagen då det  var horse show! var där från kl 9.00-23-30 :D var där tillsammans med Sabina och hennes mamma Raphaela. var riktigt roligt! på förmiddagen var det dressyr, sen show och sist hoppning.

Söndag:

Sov till kl ett vilket var välbehövligt! åkte sedan ut till Simona. min plan var att rida på åkern ett kortare pass då risken finns att de blir överansträngda när det är så mycket snö. Men hon var alldeles för pigg så kunde bara vara där en kortare stund. red sedan runt lite på vägarna vilket gick bra! Passade även på att smörja lite träns och sånnt medan jag väntade på min skjuts hem! på eftermiddag/kväll har jag städat och packat ner mitt rum hemma hos pappa då detta är sista natten jag är här. det enda som är kvar nu är täcken och sånnt ;)


Gillinge

NU ÄR GILLINGE HALKBANA AVKLARAD! :D
Trodde att det skulle vara svårt och lite läskigt men det var det absolut inte! haha, alla i gruppen valde att köra automatbilarna ;) Jag tycker att det var riktigt kul. men sträckan som inte skulle vara hal blev lite hal ändå eftersom det snöat så mycket. när vi var klara med det momenten så kom saltbilen? xD

Men nu är jag klar med alla kursen som måste göras innan uppkörning! så nu är det endast att övaövaöva och pluggapluggaplugga!


24 november

Idag hade jag ett prov, skulle kunna 51 ord inom mikrobiologi och det gick galant! :D hoppas på ett MVG då jag tror att jag skrev alla rätt? :S

Idag har jag inte gjort mycket alls, pluggat lite och sen åkte jag tillsammans med pappa ut och övningskörde i halkan! Gick riktigt bra, första gången jag kör i snö på det här sättet och det gick bra, lite sladd ibland men inte mer än så ;)

Blev ingen ridning idag heller, dels pga att jag körde och för att det skulle bli för kallt för ansiktet... men imorgon ska jag försöka ta mig ut!

Imorrn blir det Gillingebanan tillsammans med Elina så det ska bli roligt! hoppas bara att allt går som det ska med tågen och allt. vill inte betala 1700 kr i onödan :S

23 november

Jag har tagit ett stort steg idag, har nämnligen LAGAT MIDDAG! ;) hahaha, kan absolut inte laga mat men det blev inte helt misslyckat :P Blir nog inget stall för min del ikväll då jag förhoppningsvis ska ut och köra lite. var ett tag sedan och ska till gillinge på torsdag så vill köra lite innan ;) kanske blir halkbana ute på vägen ist, vem vet? ;)


Gårdagens ridtur

Jag har glömt att berätta hur det gick att rida Simona igår! ;)

Red till åkern där hon hade bockat så mycket sist för att se om hon skulle göra samma sak igen eller om det var en engångsgrej. började jobba henne i traven och hon jobbade på väldigt fint. troligtvis glad över ett sånnt mjukt underlag då hon är oskodd och har varit i flera år. Kom sedan till galoppen och såfort jag gjorde galoppskänkeln så bockade hon. MEN det var inte alls någon spetsig och dum bockning utan mer bus. jag sa till henne och provade sedan igen. gick bättre till en början men sen bockade hon igen, men denna gång av glädje. Blev en riktigt rolig tur. Dock så hetsas Timjan upp när Simona hetsar så hon flyger upp i luften och bockar samt skjuter rygg. riktigt duktigt av Eva att hålla sig kvar då hon sköt rygg, för det var riktigt rejält och Timjan såg inte glad ut...

Undrar vad det är som gör att hästarna beter sig så på just den åkern? de brukar inte hålla på så. och såfort vi lämnar åkern så blir de sitt vanliga jag igen... mysko.

Simona ville så gärna galoppera att hon började lätta på frambenen och bocka på stället vilket hon ALDRIG gör annars. Hon lyssnade även väldigt bra idag. Trotts att hon larvade sig så behövde jag bara vara väldigt lätt i handen. när vi kom ut på vägen igen så låg hon på som vanligt och jag får ta tag i henne.

Jag tror inte att det beror på att hon har ont för det är endast på den åkern + att hon går jätte fint i de andra gångarterna och jobbar på bra.

Vad tror ni att detta beror på?

Today is a happy day

En riktigt skön dag i skolan med ett gott humör och mycket skratt! fick även reda på en hel del ingående saker om Gustav ;) HAHAHAH

Men jag blev ännu gladare nu när jag kom hem och fick se vädret, SNÖÖÖÖÖÖÖ :D tycker inte om när det är så här lite snö, då kan det lika gärna vara. men jag gillar när det är mycket snö! :D


last week

Imorgon åker jag till pappa och det är sista veckan som jag är hos honom medan vi bor i huset! så denna vecka gäller det att packa ner alla mina saker! det är egentligen en till vecka som vi ska dit, men jag ska passa en hund vid namn Blixten då och därför stannar jag hemma hos mamma. Får inte ha hund hemma hos pappa. men när han flyttat så kommer jag bara där med Blixten ;)

Vargarna

Idag blev det en tidig morgon då jag tillsammans med Moa skulle till Kolmården! när vi tog hand om skolan djur förra jullovet så fick vi ett varsit presentkort för att besöka vargarna vilket utnyttjades idag! Var inte riktigt så speciellt som jag trodde, men visst var det en mäktig upplevelse!!! :D

En av vargarna försökte dra ut min snodd ur håret, men skötaren kom och stoppade en. haha! Ena vargen tog en persons kamerafodral som hon hade runt handleden och en varg försökte pissa på en människa två ggr ;)

Bilderna är INTE fotade med min systemkamera därav mörkret




En förbannad häst

Dagen spenderades i stallet där jag och Eva red ut på en lång tur!  Vi började med att rida på en stor åker som finns i närheten av stallet. började inte speciellt bra. eller jo hon stack inte eller så men hon låste sig i en form och sen travade så, kunde inte påverka något. men sedan släppte det och hon skötte sig exemplariskt! tänkte att jag skulle prova galoppera på en volt, och det gick bra till en början. sen kände jag att hon började ladda med bakbenen som hon gör när hon tänker sticka iväg, men jag satt tillbaka och höll emot. då blev hon sur och började bocka istället! och Simona har bockat med mig två ggr tidigare på 2 år och då var det ssmå mjuka glädjesprång. de här sprången var vassare och sträckte mig lite i sidan.

Bestämde mig för att prova igen och då säga till henne när hon bockade. hann bara fatta galopp sen satte hon igång igen. bröt av och skällde på henne. sen provade jag igen men denna gång höll jag upp skallen på henne och då blev hon så jävla förbannad och bockade som en tok, riktigt hårda och hon snurrade runt samtidigt. höll på att åka av men hon slutade precis innan. hon kändes riktigt förbannad och eva sa att hon såg riktigt förbannad ut...

Men kan inte fatta vad detta humör kom från? visst det var några dagar sedan hon gick men så har det ju varit nästan hela tiden. Menmen, hoppas verkligen inte att hon fortsätter med det här, för då kommer jag få problem. då blir hon en häst som sticker och bockar/kastar av en när man håller emot...



Ridlektion 19 november

På ridlektionen hade jag hästen Stoya. gick helt okej! Personligen tycker jag att hon är lite konstig, men kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Men trotts det så tycker jag att hon är helt okej att rida ;)
Vi red upphöjda bommar som i en åtta, en rolig övning!

slänger upp en bild på hur övningen såg ut. mittenbommen är ett litet hinder på ca 40 cm. resterande bommar ligger i sockerbitar som är snurrade med hålet närmast marken. alltså blev de upphöjda bommar.


Här kommer en bild på Stoya


17 november

Hade ett hårt styrketräningspass på idrotten idag vilket var behövligt men jävligt jobbigt! skämtar inte när jag säger att jag är så otränad som man bara kan bli. tror aldrig att jag har varit så här otränad!  då jag var slut i armarna, eller ja typ bröstmusklerna så orkade jag inte ta mig ut till stallet.

MEN jag fick annat gjort under kvällen, nämnligen mitt Hemprov. har nu endast 2,5 frågor kvar!!!! :D

16 november

Idag var jag ledig vilket var väldigt skönt. skulle egentligen åkt till skolan och ha lite djuranläggningsteknik då jag och Elina har missat massor av timmar pga att vår kära rektor har gjort schema krockar. men jag orkade verkligen inte + att jag inte änns vet vad jag ska bygga så hade bara suttit vid en dator iaf...

Gjorde en helfrisering på Daisy igår! borstade, klippte håret vid tassarna och klippte klorna! hon är så kinkig när man klipper dem, fast det aldrig hänt ngt. tönthund.

resten av dagen tillbringades framför datorn med att försöka göra klart hemprovet men det lyckades inte så bra. men sov till 12 vilket var vääääldigt skönt!

På kvällen åkte jag ut till Simona för att rida. Men det var alldeles för kallt och hårt på ridbanan så fick bli en uteritt i mörkret. det var ett jätte starkt månsken så behövde ingen pannlampa då månen lyste upp så bra! Simona var väldigt pigg men ej hetsig vilket var guld värt!


söta eller vad

Bara för att mina djur är söta! (:




Katt + Hund


15 november

Dagen har gått väldigt fort vilket är väldigt skönt! På djursjukvårds lektionen hade Ida med sig sin katt som vi tittade lite olika saker på som var väldigt lärorikt och intressant! :D Var hemma vid 4 tiden, åt middag och sedan fick vi gäster då syrran skulle firas hemma hos mamma också... Jag vet allvarligt talat inte vad jag ska skriva om här längre. blir mest sånna här inlägg, men jag förstår att det inte är så roligt för att er att läsa om. MEN kom med förslag! :)

14 november

Idag fyllde Linnea 14 år vilket ledde till att farfar, farmor och farbror kom hit för att fira! det firades med en väldigt god smörgåstårta och kladdkaka. dock var magen väldigt full efter smörgåstårtan så kladdkakan gick inte ner ;)

Som ni ser så mår inte min syster så bra, är precis hemkommen från psyket ;)

Övriga bilder


13 November

Mår mycket bättre idag! men dock så jobbar kroppen fortfarande med att smälta min frukost macka som jag åt för 3 timmar sedan, bra jobbat!

Har varit en väldigt händelslös dag, finns inget att berätta då det enda jag gjort är att sova, titta på tv och läsa tidningen ;)

Men jag undrar nu om det är ngt speciellt som ni vill läsa om? än sålänge är det endast om mitt liv typ, men tänkte om det är något annat som skulle intressera er? Sak även byta Header men är så svårt att veta vad den ska bestå av, hjälp! ;)

massage

åh vad skönt det är med en pappa som är bra på att massera!!! han är absolut inte utbildad eller ngt sånnt men det är jävligt skönt ändå! hela ryggen känns mjuk och det är så skönt! måste även gå till en massor/kiropraktor och som fixa bort min jävla verk i kroppen! Jag kallar det växtverk, men det är för att det känns som växtverk som man hade när man var liten.

får ont om jag t.ex. varit igång hela dagen och sen när jag sätter mig ner och slappnar av/vilar så får jag ont i hela kroppen, det vandrar runt. är alltid knäskålen och ner mot smalbenet, framme vid tårna eller armarna. Min moster har likadant, fast hon har värre, har ont hela tiden. och hon säger att det har hjälpt ngt otroligt mycket efter att hon blivit masserad och klämd. om det funkar så är det värt det, då ipren knappast hjälper.

Reklamfilm

Jag såg denna reklamen på tv imorse och ni som går i samma skola som jag, visst måste det vara Jessika?!


12 november

Allt var bra tills jag gick och la mig igårkväll! vaknade halv 1 och märkte att jag blivit magsjuk, inte ett dugg roligt! blev ingen sömn denna natt och inte heller ngn skola idag. men det som jag är mest irriterad över är att man är så jävla svag, orkar ju ingenting? en stor ansträngning att ännns ställa sig upp liksom... ni som varit magsjuka vet säkert vad jag menar, ni andra ska vara glada att ni har sluppit!

Missar även ridningen ikväll vilket är jätte tråkigt när jag var så inställd på det... menmen, får vänta en vecka till :(


Dagen och morgondagen

Skolfotografering idag vilket inte var så populärt för min del. tycker verkligen inte om att vara med på kort, och ännu värre är det sen när man får se de hemska bilderna! blev en riktigt slapp dag då vi endast hade riktiga lektioner på förmiddagen.

Imorgon blir det inte så mycket bättre. har stadsorientering hela dagen i sthlm, och det ska REGNA! usch och fy! men på kvällen blir det iaf ridlektion vilket jag ser fram emot! har inte kunnat rida ordentligt den här veckan då marken har varit så frusen. endast kunnat jobba i skritt eller från marken. nyttigt det med men är träningssugen!

Dagen och morgondagen

Skolfotografering idag vilket inte var så populärt för min del. tycker verkligen inte om att vara med på kort, och ännu värre är det sen när man får se de hemska bilderna! blev en riktigt slapp dag då vi endast hade riktiga lektioner på förmiddagen.

Imorgon blir det inte så mycket bättre. har stadsorientering hela dagen i sthlm, och det ska REGNA! usch och fy! men på kvällen blir det iaf ridlektion vilket jag ser fram emot! har inte kunnat rida ordentligt den här veckan då marken har varit så frusen. endast kunnat jobba i skritt eller från marken. nyttigt det med men är träningssugen!

Stallet

Var alldeles för hårt på ridbanan för att kunna rida idag och alldeles för mörkt i skogen :( Blev att träna lydnad från marken på ridbanan istället! tränade på att gå över pressening, backa rakt mellan två bommar, backa, stanna och sen komma när jag säger till osv. hon var verkligen ännu duktigare idag. avslutade med att hoppa upp och skritta över presseningen och då blev den såklart jätte läskig, men hon skärpte sig och gick över. samma sak var det med en skugga... ibland undrar man om hon är 3 eller 18 år? ;)


10 november

sitter i skolan och det är en timme kvar tills bussen går. har dubbeltimme i svenska och det går riktigt segt! men jag såg iaf att jag fick MVG på djursjukvårds provet som vi hade för ett par veckor sedan! :D riktigt skönt då jag vill få ett bra betyg i det ämnet. är inte speciellt muntligt aktiv så måste satsa på proven.

när jag kommer hem ska jag raka vägen hem till mamma för att ta en långpromenad med Daisy, om jag orkar annars blir det en normal lång ;)

har även gjort klart uppgifterna i hovvården idag vilket känns väldigt skönt då kursen är slut ;)

9 november

Riktigt skönt med en ledig dag och en lååååååååång sovmorgon! :D sov till halv ett vilket var helt underbart och ovanligt länge! har haft svårt att sova på sista tiden, från 6 tiden vaknar jag nästan varje timme, jätte störigt. menmen, man ska väl ha en sån fas i livet också. under dagen har jag inte gjort mycket, gick hem till mamma vid 1 tiden och myste med daisy både inne och ute i snön. hon älskar verkligen snön!

kollade även på animal cops phoenix och fyfan vad hemska fall det var idag! det var en hund som hade ett bakben som var av, och benpiporna stack liksom ut  i änden, bara köttet och det som var borta, skit äckligt! och sen var det ett annat fall där det var en hundvalp som var allvarligt  angripen av fästingar :( hela öronen var helt fulla, ett under om hunden änns hörde någonting! fattar inte hur vissa människor tänker!

åkte iaf ut till simona ikväll trots snöovädret. skrittade lite barbacka på banan då det var alldeles för hårt för att kunna rida ordentligt. övade halter, ryggningar och igångsättningar. hoppade sedan av och fortsatte på det som jag gjorde igår. och idag lyssnade hon mycket bättre. backade på små vinkningar och flyttade undan rumpan när jag pekade. duktig häst! :D


8 november

Första skoldagen efter lovet, och gick till kl 4! men det som var positivt är att jag är ledig imorgon då resten av klassen har djur för forskning hela dagen och jag läser inte den kursen! (:

Efter middagen åkte jag ut till simona, var några dagar sedan jag var där sist. var alldeles för hårt på vägarna och ridbanan för att kunna rida, och i skogen är det bäcksvart så där ville jag inte ge mig ut. blev att träna lite från marken med henne på ridbanan ist. tränade på att hon ska backa ordentligt, flytta undan rumpan och att hon ska komma fram!

Simona
är en sån häst som alltid är så snäll, gör aldrig ngt dumt och skulle aldrig tänka tanken att använda sina ben eller bitas. därför har vi inte behövt träna speciellt mycket lydnad då hon är så snäll. men när vi har lasttränat så har vi märkt att hon är VÄLDIGT dominant av sig! vill hon inte  så vill hon inte. när vi lasttränar så slutar hon lyssna på allt. hon varken backar eller flyttar sig om man ber henne vilket inte alls är bra! hon ska lyda även vid transporten! uttrycket "ha, trodde ni att ni skulle få mig till det där så trodde ni väldigt fel" passar simona bra ;)

Har förut trott att hon är rädd för att åka, men efter förra turen märkte vi att så var inte läget, utan hon är helt enkelt för dominant just nu och tycker att det är riktigt onödigt att gå in i transporten!

Timjan är helt tvärtemot simona. hon är VÄLDIGT kaxig, använder gärna benen och hela kroppsspråket för att hota och kan även tänka sig att sparka om man inte lyssnar på vad hon vill. MEN hon är lättare att styra över. om man ber henne backa så ser hon skit sur ut men hon gör det. uttycket "jag vill egentligen inte men jag gör det ändå" passar henne väldigt bra!




7 november

En tidig morgon idag, eller egentligen inte men då det inte blev många timmars sömn så var det segt att ta sig upp vid 10 tiden. cyklade ut till stallet vid 11 tiden då jag skulle ha hoppkurs! Red Falcon och det gick suuuuuper! sist jag hoppade honom var när han var ny och då hade han inte hoppat speciellt mycket. riktigt roligt att se hur mycket han har utvecklats och hur kul han tycker att det är! :D


6 november

Idag var det fullt upp precis hela dagen! gick upp vid halv 10 för att äta frukost och börja fixa här hemma inför halloweeen middagen som vi skulle ha tillsammans med ett par familjer  från nykvarn. Det blev en riktigt trevlig men sen kväll med mycket skratt och gamla minnen!







5 november

Idag blev det en låååång sovmorgon och det var riktigt härligt! gick upp vid halv 12, åt frukost och sedan åkte jag ut till billsta! hjälpte Lotta med stallet, red ut med Alina med snabb, hjälpte till på lektionerna och red lektion! :D en riktigt lån dag i stallet! var där ca 12.30-21.00! ;)

Snabb verkade tycka det var mysigt att komma ut i skogen, dock larvade han sig en del. blir rädd för plastpåsar och kastar sig upp i skogen, men annars var han jätte duktig!

På ridlektionen hade jag Francko och ovanligt nog gick det riktigt bra! jobbade med skänkelvikningar (som han skötte alldeles själv), öppna och mycket galopparbete!


hundträningen

Var första gången som mamma följde med på hundträningen och Daisy verkade tycka det var jätte konstigt! hon var väldigt sprallig, men då emelie och blenda inte skulle dit fick hon inte leka av sig innan... men annars gick träningen väldigt bra! :D

4 november

Idag blev det en tidig morgon på Billsta! började med att mocka och tämma ut en box som var så otroligt äcklig! typ kissbädd? sen var det dags att göra iordning några ponnysar då det kom 18 st 6-7 åringar från ngn skola i hovsjö! de lät och alla var jätte rädda för hästar men de skulle iaf rida! efter mycket om och men var vi nere med hästarna i ridhuset och alla barnen blev mkt glada över att få rida!

vid 12 kom Eva och hämtade mig då vi skulle göra iordning hästarna för att rida till billsta med dem då de skulle löshoppas! gick riktigt bra, andra gången för Simona och första gången för Timjan. Timjan skötte sig riktit bra och förstod ganska snabbt var hon skulle göra. Simona är lite försiktigare och man såg verkligen hur mkt hjälp hon behöver av ryttaren vid hoppning! Timjan fick riktigt fina ord av Carina! :)

Är nu hemma och slappar i soffa, riktigt härligt! laddar inför kvällen då det blir hundkurs!

Daisy kopior?

Tittade lite på hundannonser nu under kvällen och hittade denna annons! de ser precis ut som Daisy gjorde när hon var valp, står att de är blandras men inte vilken ras. står endast att vissa har schäferteckning, alltså är schäfer ena rasen. gissar på att den andra rasen är berner sennen (precis som daisy) eller leonberger! :P



3 November

vaknade flera ggr under natten coh grät som en tok, jobbigt med drömmar ;) sällan man vaknar och gråter, men att man vaknar flera ggr på en natt och bara storbölar har aldrig hänt mig tidigare! Men vem vet, kanske behövde gråta ut eller ngt annat stört :P

gick upp vid kvart i 12 och kl 12 bestämde jag mig för att följa med eva till gnesta när hon skulle träna med Timjan. var bara att kasta sig på cykeln och trampa till stallet! var hemma vid 3 tiden igen och efter det har jag inte gjort mycket... skulle ridit simona men var alldeles för trött, hade verkligen ingen lust alls! men imorgon ska jag ta mig i kragen och rida ett pass på banan! har jag tur kanske man kan få med någon som fotar? :P

schema?

är det någon som förstår det här schemat?


Vovven

Måste bara berätta om de otroligt stora framstegen som Vovven vår har gjort! för typ två veckor sedan började jag öva på att ha henne lös på promenader. började med att träna inne i en inhägnad att hon verkligen  skulle lyda och följa mig trotts att hon är lös och strunta i allt annat. gick bara bättre och bättre så började korta bitar på promenaderna. de senaste promenaderna har hon varit helt lös och det har gått hur bra som helst! det som jag inte är så säker på är om hon stannar kvar om det dyker upp en hund!

Hon är en sån hund som älskar att leka med alla hundar hon träffar! men hon har blivit mkt bättre på det överlag! att stanna kvar och inte kasta sig över alla hundar som kommer.

Ikväll när jag var ute med henne dök det upp en märkklädd människa bakom oss och hon stannade, fattade först inte vrf för såg inte människan, men sen när jag såg vad det var och sa till henne så kom hon och brydde ig inte mer om det. under senare delen av turen hör jag en massa hundar som skäller, hon reagerar men lyssnar och stannar kvar. kommer sedan hundar på håll, hon spanade men stannade kvar, riktigt bra gjort! nästa steg blir väl att "arrangera" ett möte med ngn hund som hon inte känner. känns bäst att göra så. OM hon skulle kasta sig iväg mot hunden så vet ägaren att hon är snäll och att vi tränar!



2 November

Idag blev det en tidig morgon! 07.45 cyklade jag iväg till billsta tillsammans med Sabina! var en aktivitet som kallas för "hästägare för en dag". mycket omtyckt av de mindre barnen då de får låtsas äga en häst över en dag med allt vad det innebär, mocka, fylla hö påsar, sopa, borsta, rida, smörja och ja ni vet ;) Gick bra men jobbiga barn!!!

I slutet av dagen hade jag som en liten lektion för Emma då hon red snabb och Lotta hade inte möjlighet att vara md. gick riktigt bra då Emma lyssnade och inte sa emot en enda gång! :D

Ikväll ska jag bara sitta och dega framför soffan :D


1 november

Första dagen på lovet och det kändes verkligen jätte skönt! dock vaknar jag och blir arg på syrran som tagit min MIN risifrutti!!! haha, skit löjligt men tänk er när man legat i sängen och tänkt att man ska gå och äta sin risifrutti och ja börjar tänka på det. och så kommer man upp till kylskåpet och märker att syrran har ätit upp både hennes egen och MIN?! Jag fick damp, men nu är hon skyldig mig en som hon får köpa för egna pengar MOHAHA!

Dagen spenderades i stallet då vi lasttränade Simona och red! sist vi åkte var då vi åkte till ett ställe, lastade ut och fick kämpa i nästan 4 timmar för att få in henne igen. Idag fick vi inte in henne alls, ville inte ge upp för om vi ger oss en gång så kommer vi aldrig få in henne. men hon bara satte sig på tvären så det var ingen ide. höll på i ca 1,5 timmar men sedan gav vi upp. ALDRIG MER!

Red sedan en sväng, skulle över stora vägen och sen in under järnvägsbron. Eva hade ridit där med Timjan dagen innan och då hadeh on blivit skrämd av X2000 som kom helt oväntat innan de skulle över stora vägen. hon blev skit skraj, slet sig och galopperade hemåt. stannade efter ca 200 m och undrade vart eva var! ;)

Iag var hon jätte rädd när det bara åkte förbi bilar på vägen, aldrig varit rädd för det förut. men kom över och under bron tillslut, mycket trafik! på hemvägen så kom det ett tåg när Simona precis kommit ut ur tunneln men Timjan var kvar. men Simona stannar alltid när det kommer ett tåg, Timjan ville kasta sig iväg men hejdades då Simona var ivägen.


RSS 2.0