vi flyyyyyger










Alla bilderna är fotade av Erica Sjöberg, ni hittar henne på tygeltag.blogspot.com

hoppning

Sitter nu hemma och funderar på vad jag ska göra med Simona idag och har bestämt mig för att hoppa lite grann! hon orkar ju inte så mkt när det är så varmt, men kan inte rida ikväll så måste rida nu på dagen och det är dags att hoppa så jag ska göra det två ggr i veckan medan vi är på billsta! Erica följer med och fotar vilket ska bli jätte roligt!

så ha det bra så länge så slänger jag in ett inlägg senare om hur det gått och med bilder! :D

29 Juni

Idag blev det att ställa kl då jag skulle vara på vårdcentralen kl  8.00 för att ta blodprov för att kolla mina järnvärden nu när jag ätit tabletterna i en månad. åkte hem och åt frukost och åkte sedan ut till simona så jag inte skulle hinna rida på kvällen. Idag stod hon bara still när jag kom vilket var väldigt skönt! red sommarrundan, precis lagom tur när det var varmt men änå var hon hhelt svettig fast vi inte gjort ngt speciellt. men de tär nog från de två galopperna.

spolade henne idag (vilket jag typ 3-4 ggr sen vi kom till billsta) och idag var hon mycket duktigare! förut har det varit en del tjaffs att få fram henne dit och ho ntkr det är läskigt när man drar slangen på backen så då kastar hon sig iväg. men idag gick hon fram utan tjaffs och stod stilla medan jag gjorde ena sidan. vid andra sidan var det lite tjaffs men sen gick det! DUKTIG HÄST!

var hemma till typ 11 tiden igen och åkte sedan till strandne med Johanna och Matilda (största och minst asyrran). riktigt trevligt. men kunde inte stanna så länge så jag skulle på twilight movie night med Silje, beatrice och Camilla! det var grymt kul. och ja ECLIPSE finns inga ord för hur grymt bra den var! Var hemma typ kl 03.00 men la mig först vidd 4 då jag inte kunde sova så kollade klart på en film!

Blev även en road trip i vällingby idag då bea hade bokat biljetter där! tog en stund att hitta dit men det var det värt för det var en jätte mysig salong, inga skrikande fjortisar och de bjöd på olika saker mellan varje film, mackor, dricka, godis, popcorn mm.

bushäst!

i Måndags när jag skulle hämta simonai hagen då gjorde hon ngt som aldrig har gjort, hon SPRANG IVÄG! jag skulle skynda mig att hämta henne för sabina skulle släppa ut Pantera och då är det svårt att få tag på simona skulle jag tro för då ska de larva sig med varann. men eftersom hon sprang iväg så fick ag ju inte tag på henne så pantera kom och de höll på ett tag sen när jag skulle försöka ta henne igen så sprang hon iväg på en stor volt som hon gör när man löslongerar henne i hagen eller på banan :P

tillslut stannade hon och jag kunde ta henne! red dressyr på banan tillsammans med Erica och Jannie. gick riktigt bra med tanke på att jag inte ridit dressyr på henne sedan i vintras typ...

Det är synd om Simona, för hon har bränt MULEN! :(

28 Juni

Blev en tidig morgon idag, gick upp kvart i 9 får att göra mackor och fixa inför stranden! tog moppen till syrran och sedan begav vi oss till Kusinen Emelie som vi skulle åka med! Åkte till Yngern och hade det jätte trevligt! var hemma vid 15.00, åkte då hem till pappa och plockade ihop lite  saker och sedan begav jag mig till mamma!

Vi åkte in till stan för att mamma skulle köpa klänning till Josefin och Jan-Åkes bröllop som är på lördag. Hon hittade det hon skulle ha och även jag hittade lite saker :P

Köpte ett par sandaler och 2 klänningar.


den här klänningen ska mamma hjälpa mig att sy om lite för det är konstiga volanger på armarna som jag inte vill ha, men den var på rea så kostade endast 150 så det är det värt!


Den andra klänningen är till bröllopen och blir nog även min studentklänning, den är grymt fin!!! :D blev helt kär i den när jag såg den!



Den ser vit ut på bilderna, men den är vanilj, typ ngt mellan cremefärgat och gult :P


Tiden rinner sakta ut

Det är en sak som skrämmer mig och det är att tiden går så jäkla fort! två år i gymnasiet är redan avklarade men det känns som om jag precis börjat, vart har all tid försvunnit? bara ett år kvar nu och sen är det dags att fatta ett beslut, som för min del är väldigt svårt. vad vill jag göra med mitt liv? vad vill jag jobba med? vad ska jag plugga till? det är tusentals frågor som jag inte har något svar på. snart står jag där och har beslutsångest... hatar att tiden går så jävla fort!

27 Juni

Imorse såg det väldigt mörkt ut, hade ingen aning om vad jag skulle hitta på idag. Det ända jag visste var att jag skulle till simona på kvällen... sitter hemma framför tvn och ser en film, men när pappa kommer hem kl 1 så åkte vi till Yngern och badade, premiär för iår! eller jag har doppat mig tidigare, men första gången jag låg på stranden! var mycket varmare i vattnet än jag trodde, ca 20 grader kanske.

Efter middagen åkte jag ut till Simona för att rida ut med Sabina som skulle rida Siljes ponny Ziro! vi red en tur på ca 2 timmar, riktigt härligt! red bort till Savanna och shettisarna och hälsade på, roligt att se dem igen! Simona den jäveln stack med mig när jag lutade mig fram för att undvika en gren. å jag brukar då stopp på henne genom att försöka vända henne över vägen för då måste hon sakta ner, men nu var stigen så smal och träden nära så det gick inte men efter mycket om och men så stannade hon och då var jag arg! så hon fick inte galoppera ngt mer på den turen, men som tur var så var det på hemvägen så det var inte så långt kvar.

Tidigare under turen hade jag släppt henne upp för en lång uppförsbacke. brukar aldrig släppa henne då det är jätte svårt att få stopp på hennne, men idag gick det med nöd och näppe. riktigt härligt att känna farten och att det var jag som lät henne springa och inte kämpade med att försöka stanna!

Nu har alla bilder från midsommar kommit upp!

-

26 Juni

idag åt vi lunch hos moster som bestod av gårdagens rester, mycket gott! påvägen hem släppte mamma mig vid billsta då jag och hennes medryttare Erika skulle hoppa Simona. hon var jätte duktig, tvekade bara en gång på första hindret när erika red, men sen gick det jätte bra för oss båda två! jg hoppade upp till 70 och erika 50, men det är precis lagom flr simona just nu, då hon måste lära sig att hon  faktiskt kan och inte behöver vara osäker!

kvällen spenderades hemma där jag kollade på tv och the ring!

25 Juni - midsommar

midsommar tillbringades med familjen hemma hos min moster. Det var trevligt, men klart man kunde ha haft roligare. vi åt lunch,  byggde midsommarstång, cheese ball tävling, hundarna lekte, grillade middag och lite andra småsaker däremellan :P

Hon bor utanför Billsta, så vi tyog cyklarna dit då ingen av dom som har körkort skulle vara körbara, så på kvällen var det bara att cykla.

För att se fler bilder besök min facebook! ;)













24 Juni

sov till kl 10.30 idag, skönt att inte sova bort hela dagen! :P åkte till bilslta en sväng och lämnade lite new body paket och resten av dagen var jag hemma och solade och handlade med mamma!

Erika, medryttaren, skulle rida Simona idag, men hon  kände sig dålig så efter middagen vid 19 tiden åkte jag tillsammans med min lillasyster matilda ut till billsta då hon skulle få rida lite. Hon skrittade och travade ute men jag ledde såklart då hon inte kan rida själv :P
red hem till moster då mamma var där, men påvägen dit fick hon jätte svullna ögon, en allergisk reaktion. så när vi kom fram till moster fick hon hoppa in i mammas bil och åka hem för att ta medicin.

Där stod jag med en häst och jag med shorts och linne. ingen hjälm eller ngt.
men gick förbi min kusins hus och hon hade sin hjälm hemma så lånade den och red simona till billsta. usch vad man klämde benen i stigledret när man red med shorts, inte skönt!

23 Juni

dagen har varit riktigt kort för min del! vaknade 12.30 åt sedan frukost och kollade på tv! åkte hem till mamma vid 3 tiden och hälsade på och sen vid halv 4 åkte jag ut till Billsta för att rida ut med Silje! Simona var riktigt pigg och blev såklart väldigt svettig så fick spola henne vilket hon tyckte det jätte läskigt. eller själva spolandet var inte läskigt, men när slangen rörde sig mot henne på backen var riktigt läskigt! men hon tycker som sagt inte om linor mm runt benen så det har väl med det att göra!

här kommer lite bilder från idag!














22 Juni

Jävligt seg dag!
jobbade fram till kl 12 då vi blev helt klara med städandet av skolan, verkligen skönt att vara ledig resten av sommarlovet nu!

gick hem och gjorde ingenting till kl 13.30 då jag åkte ut till Simona. hade ingen lust alls att rida men hon behöver gå så det var bara att åka ut och ta sig en tur. Red Snorp rundan, och det var riktigt mysigt faktiskt! det märks att hon inte riktigt vant sig ännu, hon verkar så förvirrad när vi inte svänger av hemåt. men jag tror att hon är glad över att gå i flock. när jag släpper ut henne i hagen så springer hon iväg till de andra hästarna. Idag när jag släppte henne i hagen så blev de flesta hästarna skit sura å försökte jaga bort henne, men ho nvar så cool så hon travade bara rakt genom flocken medd spetsade öron och sket helt i de andra hästarna, de såg lite paffa ut. när hon sprang förbi emmy så hakade emmy på och de gick iväg tsm!

Kom hem igen vid 4 tiden och har bara suttit i soffan sedan dess, finns verkligen inget att göra när man är trött å inte orkar någonting. inget bra på tv och när man kollat allt på datorn så finns det ju inget mer att göra...

Kl 18-21 ska jag vara hemma hos mamma för att passa Matilda då mamma ska ut och träffa ett par gamla klasskompisar!


Brandalsund

här kommer lite bilder från i veckan då jag och emelie var och badade med Blenda och Daisy på Brandalsund!
bilderna är tagna med en mobilkamera + att de är inzoomade.






21 Juni

Jobbade idag och slutade 14.30 åkte då hem och bytte om för att sedan åka till billsta och  rida Simona tillsammans med Sabina och Pantera. Sabina hade redan tagit in pantera när jag kom och simona stod inte vid grinden och gnäggade utan hon stod med resten av flocken och betade, stod tsm med Griffan! så hon verkar ha kommit in väldigt bra! hon var så söt när jag ropade henne, hon började skritta mot mig och sen när jag kommit fram och tagit henne så gick hon och små gnäggade bakom mig!!! :D SÅ SÖÖÖT!

Vi hoppade på banan typ 50-70 cm, alldeles lagom då jag ska hoppa lågt och göra så att hon blir säker på hinder! när jag släppte ut henne i hagen igen så sprang hon iväg till de andra hästarna, jag tror att hon trivs jätte bra! Fick även höra från Eva att Timjan har blivit kompis med valacken som även han var ny i flocken, och det var hans tjej, ingen annan fick ta henne från honom ;)

På kvällen åkte jag, pappa, linnea och kusinen  frida till Trosa och åt middag, härligt!

20 Juni

Idag blev det en vääääldigt lång dag! det var dags att flytta hästarna!
Kom till stallet kl 10.00 då vi borstade timjan och fixade det sista. sedan när vi skulle gå till transporten för att lasta henne och åka så börjar hon krångla. de fattade att det var ngt som skulle hända. Simona brukar alltid gnägga när vi ska åka iväg med timjan och träna men timjan svarar aldrig utan bara går snällt till transporten. idag gnäggade Timjan massor ocvh vägrade gå och bakade å höll på. tog typ 20 min att få henne till transporten som det annars tar typ 5 min att gå till. eftersom hon krånglat så  mkt så tänkte vi att det skulle ta väldigt lång tid att lasta. när vi väl försöker så backar hon bara och eva hinner inte få upp linorna. men sen gick hon bara rakt på. tog inte änns en minut!

Väl framme i gnesta ställde vi in Timjan i en box så hon fick vila lite och åkte sedan tillbaka hem till Simona. Erika kom då hon skulle rida Simona till Billsta. kl 13.20 rider hon iväg medan jag och eva plockar ihop det sista och sedan åker direkt till Billsta. När vi väl var där plockade vi upp grejerna och väntade på Erika och Simona. de koom fram vid 14 tiden men Carin som skulle vara med när vi släpper ihop henne med stona skulle komma 14.30 så vi satt och betade ett tag. när hon väl kom så hjälpte vi henne att ta in några hästar först och sen släppte vi in simona.

Det första hon gjorde var att trava fram en bit, beta, och sen sprang hon rakt fram till Pantera som är ledaren i hagen. pantera sparkade lite och sen Simona och sen gick de och betade sida vid sida! Philipa försökte hälsa på Simona men Simona vände bara bort huvudet så hon gick sin väg.

Sedan åkte vi vidare till Gnesta igen för att släppa ut timjan i flocken där. påvägen dit stannnade vi och åt pizza då klockan hunnit bli 16.00. Då Timjan inte gått i flock tidigare så visste hon inte alls hur hon skulle bete sig när Eva släppte ut henne. det kom två valackar fram och ville hälsa men hon blev så skraj så hon galopperade iväg och de följde såklart efter, de var jätte snälla, ville ju bara hälsa. men det förstod inte Timjan och hon såg livrädd ut. efter ett tag så gav sig häsarna och hon kunde pusta ut en stund innan nästa kom. det var en Valack som var nyh i flocken och inte riktigt kommit in ännu. han var hur snäll som helst. följde bara efter Timjan när hon galopperade iväg och stannade med lite avstånd när hon stannade.  Vi åkte därifrån vid ca 17.30.

påvägen hem stannade vi förbi Billsta för att se hur det gick för Simona. hon stod vid staketet och gnäggade då Pantera inte var kvar i hagen. hon blev som ett plåster på pantera! ;) men sen när några ponnysar kom ut som hon inte hunnit hälsa på så kutade hon iväg efter dem ;)

GRATTIS TILL ALLA SOM ORKADE LÄSA DETTA!


19 Juni

SOVMORGON!
fyfan vad skönt det var att sova ut idag, känns som om det var evigheter sen jag kunde göra det, men det är säkert bara några veckor sedan, har varit mycket på helgerna ett tag nu...
Idag hade vi brännboll med släkten (de som kunde komma) kl 14.00 men var tvungen att gå därifrån 16.20 typ för att hinna åka till Simona innan middagen som vi skulle äta runt 7.

Hos Simona blev det att packa ihop saker inför morgondagen och de fick sin sista ridtur tsm på 4 veckor. känns lite sorgligt faktiskt, tänkt att det är deras sista dygn tsm på 4 veckor, och de vet absolut ingenting! Men både jag och Eva tror att Simona kommer tycka att det är jätte skönt att komma ifrån ett tag. hemma är det hon som har kollen hela tiden och hon kan behöva lite semester från det :) Timjan kommer säkert vara jätte orolig och inte alls veta hur hon ska bete sig i en flock då hon har gått med endast Simona hela sitt liv. men det är meningen att hon ska lära sig det så vi får hoppas på att det kommer gå bra!

åt middag vid 19.30 ungefär och sen vid typ 21.00 åkte jag till solåkrabyn för att lämna Linnea hos Frida. påvägen hem stannade jag förbi hos Beatrice en stund och pratade lite med henne! trevligt! :D

blir att lägga sig hyffsat tidigt idag då det blir en tidig morgon imorrn!

18 Juni - ridlektion

Sista ridlektionen idag och Lotta den lilla pottan är i Turkiet! så det blev att vi hade Carin ist och det var inte ngn speciell rolig lektion om man tänker på vad vi gjorde. men jag hade jätte kul då jag red Falcon och han var så himla fin och duktig! :D han är verkligen min typ av häst, synd bara att han är en liten D-ponny och inte en stor häst! jag vill vara liten och rida ponny igen.

Här kommer en bild på sötnosen!

16 Juni

Först var det jobbet sedan bar det av hemåt! väl hemma så ringde Alicia och frågade om jag och Daisy ville med och träna agility, så vi åkte till gnesta brukshundklubb och tränade i en timme, riktigt roligt! ingen av oss har tränat något sedan introduktionskursen, men hundarna kom ihåg och de körde på som om de inte har gjort annat ;)



Åkte sedan ut till Billsta för att prata med Carina om när jag kan komma med Simona till billsta, då hon ska stå där i 4 veckor. vi bestämde att jag ska ta dit henne på söndag så det ska bli riktigt kul.

för er som inte vet så undrar ni säkert varför hon ska dit. Timjan har aldrig blivit avvand från Simona och Timjan är nu 7 år och någon gång ska Eva sälja henne. så vi bestämde oss för att de ska vara ifrån varann i 4 veckor i sommar. simona ska jag ha på foder på billsta och Timjan ska till ett stall i gnesta, hos tränaren Kjell för er som vet vem det är. Ska bli spännande att se hur hästarna reagerar, men det blir nog bra tillslut! de lär bli jätte lyckliga när de får se varann igen sen ;)

Järna Ridklubb

här kommer lite kläder från Kklubben som jag vill köpa! :D en vanlig Ridjacka från Järna ridklubb har jag redan! ;)

Mjukisbyxor med mudd + namn 205 kr



Fleece Tröja utan namn 320 kr




Munktröja utan namn 305 kr


Quiltad väst + namn 345 kr

15 Juni

jobbade först och sedan följde jag med mamma och Linnea in till södertälje. linnea skulle till tandläkaren och sedan skulle mamma till frissan där cissi skulle färga mammas hår... när jag väl satt där på salongen så kom Camilla in och det blindstyret såg ingenting och gick igen för att sedan komma tillbaka och klippa luggen, men DEN gången såg hon mig, haha!

Hem och äta middag för att sedan åka ut och rida Simona tillsammans med Eva och Timjan. blev mycket galopparbete och lite skutt på små hinder i skogen som någon byggt upp. så skönt att jag ÄNTLIGEN kan galopper apå simona ute. har inte kunnat göra det på typ 1 år om inte mer, just för att hon har bara kört upp huvudet och stuckit iväg med mig. men nu har vi hittat den perfekta lösningen och allt blir så mycket trevligare! det allra roligaste är att se hur glad simona blir över att få galoppera mycket på varje ridtur! Imorgon ska Erika prova rida henne med det som jag ridit så hoppas att det går lika bra för henne!

14 Juni

Första dagen på sommarlovet och därmed min första jobbdag, känns lite segt att inte få njuta av sommarlovet när det väl har börjat, men ska bara jobba i ca 1-2 veckor på hela sommaren så det är det värt, får lite pengar iaf! jobbar 9-14 och det vi gör är att städa en skola här i järna, typ storstädning med ja typ allt! Efter jobbet bar det av hemåt och gick ut på en promenad med Daisy! resten av dagen fram till kl 6 segade jag framför datorn, me nvid 6 åkte jag till billsta för att Linnea skulle rida...

13 Juni

Idag åkte jag och Eva med Timjan till Gnesta för att Eva skulle träna för Kjell. Sist vi åkte dit tog det typ en halvtimme att lasta henne men idag tog det typ max 2 min, hon stannade en gång och sen klev hon bara rätt in. gick jätte bra på lektionen också, fina övergångar och hon slappnade av! när vi skulle hem var vi beredda på en riktigt match (sist fick vi in henne efter 1 timme). men idag var hon jätte snäll, hon backade några steg och sen gick hon bara på! DUKTIG HÄST! 

Var hemma till kl 15.30 ungefär. åkte då hem och bytte om, åt middag och åkte sedan ut till Billsta för att titta på när sabina red Pantera! Det regnade innan hon red och efter, men inte under tiden, vilket var väldigt skönt! Sabina fick upp mig på Pantera sen och det var ju barbacka så det kändes inte så jävla säkert med tanke på att det är första gången jag rider henne, hon göra kraftiga protester när hon itne orkar jobba (stegrar, kastar sig, helomvändningar, tvärnitar mm). men hon var jätte snäll, men ska prova henne en gång till men då med sadel! ;)  

Bio

Streetdance var en riktigt bra film! man blev liksom glad bara över att se den och ja den är helt klart en film som man måste se! :D



En film som går på bio som jag gärna vill se är Terror på Elm street, det ska vara en skräckfilm. den är säkert jätte dålig men det kan man inte veta  förrän man har sett den, right?


"Freddy Krueger är tillbaka i Terror på Elm Street, en modern version av skräckfilmsklassikern. Ett gäng tonåringar i förorten har en sak gemensamt: de jagas alla av Freddy krueger, en förfärligt vanskapt mördare som jagar dem i deras drömmar. Så länge de håller sig vakna, så kan de skydda varandra. Men när de sover finns det ingenstans att fly."

Lärarnas sång

Här kommer en bit av lärarnas sång på skolavslutningen! de sjunger om DSklasserna och sen om NT ;)



Hööks

Var inne på hööks hemsida för att kolla på lite saker till mig själv och Simona. jag vill köpa ett nytt träns till henne, men det är jätte svårt, för hon har strl cob i träns, men i nosgrimman har hon strl Ponny. och det går att köpa nosgrimma på sidan om men de finns endast i strl cob och full, väldigt irriterande! så alltså måste jag ist köpa två träns! en i strl cob å en i ponny och sen ta nosgrimman från ponny tränset till cob tränset... Jag tycker att det är väldigt dåligt att man inte kan köpa de för sig i alla storlekarna och inte bara i två.

Här är  några träns som jag tror att Simona skulle passa bra i




Det här är nosgrimman som jag vill köpa, men finns inte i strl ponny


Den här stövel + hjälm väskan tror jag att jag ska köpa


Stövelstrumpor



12 Juni

Sov till 12 idag, så jävla skönt! såg att det var ett usek möte idag kl 12 men orkade inte gå och jag ska ju ändå gå ur Usek så kändes lite onödigt!  :P

Åkte ut till Simona vid 1 tiden, red ut på en lång tur med Eva och Timjan, Lundbyrundan för er som vet vad det är för ngn. Simona var lika duktig i galoppen idag och vi galopperade typ på alla ställen som det gick, och de var knappt svettiga. förr blev Simona svettig efter en kort galopp för hon kämpade emot så mycket men de här två senaste turerna har hon inte alls kämpat emot, känns som om jag har hittat något som hjälper på henne ;)

Timjan har nu märkt att det är jätte kul att ligga bredvid Simona i galoppen och tävla mot henne, så det kommer att bli ett problem!!! visst nu har jag koll på simona, men hon blir så stressad när Timjan kommer upp jämsides, då vill hon bara skjuta iväg och springa från Timjan eller ngt :P men När Timjan galopperar på sådär så kan inte eva hålla in henne för hon sticker lite grann, så får hålla på och blockera vägen för Timjan hela tiden ;)

Kom hhem runt 4 och vid 18.30 ska vi åka upp till Heron city och äta middag samt se på bio! den film vi ska se är typ streetdance 3D, ska bli kul, min första 3D film! hahaha

Ridlektion

Jag fick Falcon idag precis som jag trott, och han var en riktigt mysig liten ponny! När man hittat alla knappar så var han jätte lätt att rida, men så fort man tar lite i munnen så blir han sur och ja det gäller att rida honom som han själv vill bli riden annars går samarbetet inte speciellt bra! :P

Övningen som vi gjorde bestod av lite åttvolter, hoppa lite sockerbits hinder + en oxer som var på ungefär samma hjöd, kanske lite högre. Falcon var jätte duktig, dock så blev det ett litet missförstånd vid det första sockerbits hindret, han fattade inte att han skulle hoppa så vi red utanför det först så det var på stora mittvolten. och jag typ tänkte inte på att hästen inte var så erfaren och typ räknade med att han skulle hoppa så jag fick mig en tur på halsen men åkte inte av! :D

sen gick allt jätte bra, verkligen ärlig på hinder men kräver att ryttaren hjälper honom. men riktigt duktig för att bara varit riden i 1,5 år!

småsyskonens skolavslutning

Vid 4 tiden åkte jag, mamma och småsyskonen till deras skola då de skulle ha skolavslutning! Matilda som min minsta syrra heter sa att hon var jätte nervös, spänd och hade ont i magen. så söt! då hon går ut sexårs nu så var det hennes allra första skolavslutning och hon tyckte det var så pirrigt så!

Innan jag fortsätter måste jag säga det att matilda är nötallergiker och troligtvis pollenalergiker , precis samma som mamma har. men mamma har även lite mot äpplen. ibland går det jätte bra att äta dem och ibland får hon en allergisk reaktion, beror även på äppelsort. Idag så åt matilda ett äpple vid 3 tiden men hon åt inte så mycket för hon sa att hon inte ville ha mer. men iaf så hade hon kliat massor i ögonen pga pollen så ögonen var helt svullna och hon sa att det började svida på  läpparna. mamma gav henne allergi medicin ifall det var för äpplet.

under skolavslutningens gång såg vi att ena ögat svullnade upp mer och hon stod och pillade på munnen hela tiden. så mamma ringde sån där rådgivning via telefonen och de tyckte att hon skulle åka in med matilda till Akuten så det var bara för dem att åka, men som tur var så var det inte så jätte lång tid kvar på skolavslutningen, alla klasser hade sjungit och det var bara lite prat och sånnt.

På sjukhuset fick matilda kortisontabletter och sen efteråt så sa hon att det kände mycket bättre vid bröstkorgen, så antagligen så hade hon börjat få i halsen och det kan göra att man inte kan andas för att det svullnar upp så mkt. men precis som förra gången så sa hon innan att det inte kändes konstigt alls i halsen, men sen efter att hon fått tabletterna och de började värka så sa hon att det kändes mycket bättre i halsen. så antagligen kan hon inte riktigt säga vad det är som känns just när hon får en allergisk reaktion...

Här kommer iaf lite bilder!

(matilda är tredje från höger på raden längst ner, vit kofta på sig)






(min kusin Felice i helvit klänning på raden längst fram)


Linnea står i mitten av alla, vid fönstret!




här är 9orna som gick ut iår!



Skolavslutning

Fan vad bra vi var som vann pokalen iår igen! :D DS DS vi är bäst! ;)
Men det hade varit bra bara ngn 2a hade vunnit, för 1orna får inte stjäla pokalen från oss! hihih

Femkampen bestod av:
boule med Kulor (där kom vi två, häst08 slog oss med någre centimeter då de slog bort vår kula)
Vissa pipp melodin efter att ha ätit 4 mariekex
Mumien
(en person lindade in en annan i toalettpapper, ELINA OCH MOA SÖG!) kom typ sist
Potatis på sked i handen (från ena endan av korridoren och tillbaka, VI VANN!) bara för att jag var bäst som ledde hela första svängen å sen när det var gustav så behövde han bara gå i lite snabbare takt xD
Gissa hur många makaroner det var i en burk.
Blåsa upp en ballong och sen smälla den genom att krama varann hårt
(gustav och jeppe som gjorde det)

Sedan sjöng läraren en lååång sång om typ skolan å alla klasser å så. video kommer upp inom kort. sedan blev det fika, sjunga en liten sång å sen slut! :D Häääärligt med lov!

Foton

Nu har det kommit upp bilder från dagen på Srk, så bara att bläddra ner så hittar ni dem på inlägget "10 juni" :D

lyckorus

Red ut tillsammans med Eva idag, hade martingal + nosgrimma på simona och hon gick klockrent! vi travade långa sträckor och sen kände jag att jag ville prova galoppen (därför jag tagit martingal + nosgrimma) och hon brukar ju alltid sticka med en gång + att hon gapar så det blir ingen effekt när jag tar i munnen på henne.

men idag när jag fattade galopp så var hon helt lugn, hon försökte inte änns lägga sig på eller streta emot, hade typ ingenting i handen, Timjan kom upp jämsides med oss och det har ALDRIG hänt förut för då har simona flugit iväg för länge sen! men hon förblev lugn och de kunde galoppera bredvid varandra, men sådan jävla härlig känsla. jag kan inte beskriva hur lycklig jag var den studen, blev alldeles varm inombords och kände lyckoruset!

Sen när vi vände och galopperade hemåt så blev hon mkt hetsigare, men hon lyssnade ändå på ett helt annat sätt. Timjan gick upp och la sig jämsides igen, Eva kunde inte hålla henne bakom. När Timjan väl drar så blir hon som en älg som bara biter tag i bettet och älgar iväg! jag kände att simona la in en högre växel, hon tänkte INTE hamna bakom. ingen av oss kunde bromsa hästarna. Timjan sket i att Eva tog i henne och Simona måste man vända tvärs över vägen. men tillslut så släppte jag på Simona så vi kom framför och kunde då göra min vändning ;) men trots att de tävlade lite mot varann så hade hon ett helt annat lugn än vanligt! Men Timjan var så fräck, för när de låg jämsides så började hon sparka mot Simona, hon träffade inte och Simona brydde sig inte ett dugg. men Timjan visste nog inte hur hon skulle bära sig åt, hon har aldrig varit i den där situationen förut :P

vet inte om det var någon som orkade läsa det där långa, men det blir alltid väldigt långa beskrivningar på våra turer ;P annars får man ju inte med allt man vill säga! :D

10 Juni

Idag var det då Srk (södertälje ridklubb) hela dagen, och det var väldigt roligt! trevligt sällskap och tiden gick väldigt fort! det första hovslagaren gjorde när han kom var att ta fram döa hästhovar occh binda upp den på bänkarna för att vi skulle öva på att sätta på och ta av skor. kändes lite äckligt först, att hålla på med döda hästben som är avkapat, men sen var det inte så farligt som man trodde och det var riktigt kul!

Det var istort sett det vi gjorde hela dagen, på två hovar, som tillhörde samma ponny, såg man att den hade haft fång och antagligen avlivats av det. då visade hovslagaren hur man gjorde med en häst som hade fång och  la fångbeslag, mycket lärorik dag!

Det märktes att alla blev trötta efter lunch då alla skrattade i stort sett åt allt, speciellt en viss person! ;) haha

Det kom en skolklass som gick förbi och ba kollade på benen som låg där xD sen när vi skulle gå och lägga benen i en frys så fick vi lite blickar, vi gick ju omkring och bar på ben :P

Benet tillhör en ponny av storleken på hoven och benet att göra, och av hoven att döma hade den fång... Det var min första hov och på bilden har jar precis tagit av skon och raspat den!


Här har jag satt på skon, snyggt va? ;)


Madde kämpar på med sin sko!


och det gör även Helena!



och Jenny!


Här kommer ett par bilder på ett ben som inte ligger i plast!


Närbild på det avhuggna benet, mums!

tomorrow

Imorgon blir det SRK hela dagen då vi har hovvård, så får väl se om hovslagaren hunnit fått tag i hästben som vi kan öva på att slå på skor! lite äckligt att få ett dött hästben att öva på men hellre det än att någon stackars pålle ska bli försöksdjuret!

På fredag är det skolavslutning!  vi ska typ ha femkamp så får väl se om man kommer dit, men tror jag gör det, men beror lite på mina kära klasskompisar om de tänkt dyka upp eller inte ;) sen på eftermiddagen blir det till Järna friskola för att se på deras skolavslutning och sedan vidare till Billsta för att ha ridlektion, ska bli riktigt kul då jag eventuellt kommer att rida den nya pållen! ;)

9 Juni

hade tänkt ta moppen till skolan idag så ställde kl på 07.20, men sen när jag gick upp så ångrade jag mig och skyndade mig till bussen som går 07.38 och jag hann! Väl framme vid skolan blev det att skriva två engelska prov och sedan gick jag, Elina och Madde till vägskälet för att åka hem igen.

Jag fick vänta 45 min på att mitt tåg skulle gå, vilket var seeegt! när jag kom hem så la jag mig i soffan och kollade på film med självklart så somnade jag en liten stund, men det var skönt faktiskt! vid 3 tiden åkte jag tillsammans med sabina ut till Billsta för att kolla när hon red! ;)


Sommarplaner

hur ser din sommar ut?
Här kommer upplägget över min sommar!


V. 24 Jobba på Novalis
V. 25 jobba på Novalis + att jag tar Simona till billsta
V. 26 Simona på Billsta
V. 27 Simona på Billsta
V. 28 Simona på Billsta
V. 29 Till gotland
V. 30 mamma har semester
V. 31 Segla
V. 32 Eventullt jobba hos Ylva
V. 33 Eventuellt jobba hos Ylva
V. 34 Skolan börjar

Nu ser min sommar kanske jätte uppbokad ut, men det är den egentligen inte, för jag kommer troligtvis endast jobba två veckor...

8 Juni

Skoldagen idag var helt meningslös! jag åkte till skolan på morgonen, hade hovvård de två första timmarna, vi skulle skriva prov. men då jag inte var förberedd inför provet så ska jag skriva det efter sommaren istället. så jag satt där och sen sa läraren att vi inte skulle göra ngt mer så då blev det att vänta, kl var då typ 9.30. kl 12.40 skulle min nästa lektion börja, men läraren till den lektionen hade åkt iväg på  förmiddagen och visste inte om hon skulle hinna tillbaka. så jag satt  med på djur för forskning ett tag men sen vid 11.00 gick jag och Yrsa till bussen för att åka hem!

Är nu hemma och ska snart (om en halvtimme) åka ut till pållarna för att lastträna Timjan tillsammans med Eva. får hoppas att det går lika bra som sist, då tog det endast 10-15 min att få in henne i transporten, riktigt duktigt gjort av Timjan! vem vet, är hon snabb så kanske vi kan hinna med Simona också!

Sen kl 5 bär det av till jobbet för att städa i tre timmar, inte roligt! men det ger bra betalt och antagligen får vi reda på mer idag angående sommarjobbet som börjar nästa vecka!

Bilder









HAHA! det ser ju hyffsat ut för att hoppa nästan alla hinder med en stigbygel xD kan ju säga det att det inte kändes så jävla bra ;)

Tävling!

LD (clear round)
Gick runt felfritt och Regent kändes jätte bra! tappade min högra stigbygel efter typ första hindret så hoppade resten av banan med en stigbyggel, blev kanske inte den snyggaste ritten men runt kom vi iaf!

LC
På framhoppningen brakade vi in i oxern och Regent blev då osäker, så på oxrarna och axa kombinationen fick jag verkligen övertyga honom att hoppa! men det blev en felfri grundomgång, tappade stigbygeln även där men lyckades fånga upp den efter första hindret i omhoppningen. Klant som var var så glömde jag helt bort vart jag skulle när det var två hinder kvar. försökte svänga mellan två hinder men lille Regent förstod inte vad jag ville så han tog och hoppade oxern som stod där, åt fel håll dessutom! så vi blev diskade men fram tills dess hade det gått jätte bra och hade säkert fått en placering om jag bara kommit ihåg vart jag skulle! Innan jag gick in till banan så kände jag mig osäker, för trodde att jag skulle glömma vägen just där jag gjorde det, ochdet visade sig att jag hade rätt!

Kändes som om jag ville ta en revansch med en gång, men tyvärr så lär ju det dröja. vet inte om det är någon inplanerad lokal för häst i höst, men även om det är det så är det någon annans tur att vara med och då går det inte. så lär dröja typ ett år innan jag kan få min revansch med Reggan! :(

TAGGAD!

Nu är jag sjukt taggad inför tävingen imorgon! men när jag rider så typ glömmer jag att jag tävlar så i omhoppningen rider jag typ lugnt, och sen ba, oj det är tävling! haha, men får väl tänka extra mycket på det imorrn!


5 Juni

Hundvakt åt Blenda från kl 11-14 idag! hon och Daisy har så himla kul ihop så det är kul för de båda två med sällskap! Har solat en del nu på förmiddagen så man får väl hoppas att det ger resultat, kan ju inte gå runt och blenda alla med min vita kropp hela sommaren! då blir det inte många som har synen kvar ;)

kl 2 ska jag ta med mig hundarna och gå ner till station för att möta upp Yrsa som kommer hit! :D sedan går vi och lämnar hem Blenda till sig och Daisy hem till oss för att sedan åka ut till Billsta och bygga banan inför tävlingen imorgon! ska även göra regent riktigt ren och fin, får se om han får sig en dusch eller vad det blir! Sen sover Yrsa här tills imorgon å följer med till tävlingen, ska bli riktigt kul! :D

4 Juni

Var ledig idag pga att jag inte skulle ha något att göra på lektionen då jag är klar med arbetena till den kursen! blev att plugga svenska här hemma ist och det gick väldigt segt, dock har jag några frågpr kvar som jag inte hittar svaren på, men det fixar sig nog! vid 2 tiden åkte jag ut till simona och tog tillsammans med Eva och Timjan en tur ut i skogen. Det var precis lagom varmt, fläktade lite så vi hade verkligen tur med vädret! sen åkte jag hem och åt pizza till middag för att sedan åka ut till billsta för att ha ridlektion!

Red Regent på lektionen då jag ska tävla honom på söndag. det var som en bastu i ridhuset och jätte dammigt på ute banan så vi red på stora ängen i närheten, jätte mysigt! jagvar trött och orkade inte riktigt jobba hela lektionen så galopperade runt fältet och bara njöt, så jävla härligt på en häst som man kan släppa tyglarna på och den sticker inte! Passet efter red jag Marcello, då red vi på utebanan och det var sjukt dammigt, såg knappt hästen framför vid vissa tillfällen. Vi övade på vändningar och det gick bra, hade ju dressyrhästen ;) men han var skit seg i traven å skritten, men de hade gått ute 2 dygn så nästan alla hästarna var trötta och sega...

Här kommer en bild på Carro och den nya ponnyn Falcon!


3 Juni

Idag var det en riktigt skön dag! hela förmiddagen låg jag, moa och Elina och solade då vi inte hade ngt att göra på lektionerna! Efter lunch åkte vi till SRK för att ha hovvård, fick ta av skor, jämna ut skor mm. det var kul men långtråkigt... Blev hämtad av pappa vid södertälje station, åkte hem och åt middag och sedan ut till båten för att hjälpa pappa att sätta på masten på båten!


Startlistor till hopptävling

Nu har startlistan kommit upp  för söndagens hopptävling! :D
hade hoppats på att få en senare start men nu blev det så här och det ska nog gå bra ändå ;)

första klassen


Andra klassen



orken tar slut

Känns som om jag inte har någon ork till att blogga längre, så ni får räkna med att det kanske kan gå några  dagar innan jag uppdaterar! Men sen i söndags har det inte hänt något speciellt. idag åkte jag till Beatrice efter skolan och det var riktigt trevligt!

RSS 2.0