Silver Simona och Timjan


Idag tog jag med mig kameran ut till stallet! knäppte några bilder, men simona är som jag, hon vill inte vara med på bild... men tur är väl att Timjan är en riktig liten linslus!

När vi red så var der så jobbigt för hästarna i snön så det blev endast en skritttur, men det var precis lagom hårt då simona inte gått speciellt mycket de senaste veckorna.



För mer bilder besök: SilverSimona@bdb

Matilda <3


Jag kan faktiskt inte rå för att jag har den sötaste lillasystern! <3


Tjejträff!

Ikväll var det tjejträff med släkten, första gången jag är med på en sådan då jag fyller 18 snart :P Det var trevligt men vi blev inte där speciellt länge då mamma behövde komma hem till Matilda (lillsyrran)... Träffen var hemma hos min kusin Madelene ute på kallfors! bilderna blev inte speciellt bra då det blev kort när ingen såg typ xD





Maddes hund Ruffen!



Flyttning...

Idag var det bara att kliva upp kl 07.30 för att ta ut Daisy på en promenad och sedan åka occh hjälpa farfar att flytta... Det gick på några timmar och vi var några stycken som hjälptes åt så det var inte speciellt jobbigt.. Farfar tyckte det var jätte jobbigt att inte ha någon koll på vart sakerna står, men det är så det blir när man flyttar och inte kan hänga med själv.

Kvällens ridlektion


Ikväll var det ridlektion, meningen var att vi skulle hoppa och ha carro då Lotta är borta, men det blev inte riktigt så. Det har varit så mycket snö på ridhustaket så idag hade de gasolsaker i ridhuset som skulle värma upp inifrån så att snön smälte å rann av, så det blev teori i klubbhuset ist. Vi pratade mycket om sitsen å händerna och sånnt.

vi kom fram till att vi ska prova rida med ett ägg i varje hand ngn gång bara för att verkligen känna hur lätt i handen man kan vara :P kommer bli många krossade ägg xD


GE MIG SOMMAR NU TACK!


En dag för Daisy i skolan

 

Idag var ju Daisy med mig till skolan, men där var hon i ett lärarrum då vi inte får ha hund i den korridoren som vi har våra klassrum i, stört när det är en djurskola men vissa lärare är LIVRÄDDA för hundar. Lite stört att man då börjar jobba på en djurskola, menmen.

HAHA, bussresan till skolan blev inte den enklaste, hon har åkt buss en kort stärcka innan, så hon var inte speciellt lätt på bussen. hon skulle upp i knät och sen  ner och ja, hoppade runt och var hur spänd som helst. Men på hemvägen kunde hon koppla av lite mer, men spänd var hon fortarande.

Slawers skada


Jag har nu fått ny information om slawers skada, jag skrev förut att han ska opereras mot lösa benbitar, men det är inte säkert... De väntar på att veterinären från solvalla ska höra av sig angående bilderna som de tog. OM veterinären tycker att det är någon idé att operera så ska de göra det, annars så får han antagligen vandra vidare! :'(

Vafan ska ja ta mig till om han nu får vandra vidare, han är fan det bästa som hänt mig, ska det bara försvinna nu?! aja, hoppas verkligen att det inte är så farligt och att han får opereras och att allt går bra!

Skolan...

Idag kom jag till skolan, blev hemma både måndag och Tisdag för bussen som går till skolan var inställd. Pratade med "chefen" på skolan och en lärare om jag kunde ta med Daisy till skolan torsdag-fredag, och eftersom det var en krissituation så fick jag!! :D

När jag kom hem blev det middag och sedan vidare till Simona, blev en liten barbacka tur på banan, orkade inte mer än så. men jag tror att även hon tyckte det var skönt att lulla runt lite och inte jobba så hårt. :)

Kort om mig själv

Det ända som är kvar nu är väl att berätta lite om mig själv, vet inte riktigt vad som finns att berätta... Jag heter Emma och blir 18 år om drygt två veckor (SKIIIIT KUL!). Jag bor i järna och går på ett djurgymnasium i södertälje där jag går linjen djurpark/sällskapsdjur. Som ni kanske förstått på bloggen så håller jag på med hästar, vilket jag gjort sedan 5-6års åldern. Jag gillar i stort sett alla djur, de djur som jag verkliigen inte förstår hur man kan tycka om är små kryp och ORMAR!

Jag rider på Järna ridklubb varje Fredag men har även Simona som jag rider så mycket jag hinner med! På torsdagar ska jag börja träna med vår hund Daisy, det är en Miljöträningskurs som hålls varje torsdag på södertälje syd. Har varit på den en gång och den verkar vara väldigt bra!

Kort fakta om Slawer

Slawer är en häst som står på Järna ridklubb där han är privatägd med utlånad till ridskolan. Han är en underbart mysig häst på ca 163 cm (har ej mätt, utan det är en ren chansning). Han är en import så vet inte vad det är för ras, men han är väldigt lätt i kroppen. Han är precis som en liten hundvalp, han ska hela  tiden vara med och gosa och ja, han blir nästan ivägen för han ska gosa hela tiden! men han är den bästa. Jag hade honom på maskeradhoppningen som vi hade på lucia som uppvisning, han var grymt bra, vi och en till vann, de stoppade höjden på 110, men han hoppade det med lätthet. Två dagar senare visade det sig att han var halt, han har vilat hela lovet men är fortfarande halt. det har nu visat sig att han har lösa benbitar i framknäna vilket är vanligast att de får i bakbenen. men efter mkt om och men med försäkringsbolaget så ska han nu opereras och chansen att det blir bra är 50% så vi får hålla tummarna! Jag kommer att hålla er uppdaterade om vad som händer med honom när jag får reda på mer!



Vi på km i hoppning, tog en andra placering!


så här såg vi ut på maskeradhoppningen, skulle föreställa en julgranskula!



Kort fakta om Simona

Simona eller Silver simona som hon egentlige heter är min medryttarhäst eller vad man ska kalla det för. Det är inte min egen men det är bara jag som ride rhenne (ägaren rider henne om jag inte hinner komma ut på några dagar). Hon är av rasen Polsk arab och är 17 år. Hon är maxad D-ponny eller liten häst, ej slutmätt. Hon står hemma hos ägaren tillsammans med sin Avkomma Timjan som är 6 år gammal och då en polskarasb/halvblods korsning. hon är väldigt pigg och älskar att hoppa, även om hon är lite larvig. Jag har ridit henne sedan Juli 2008 så i sommar blir det 2 år. Vet inte riktigt vad jag ska berätta mer än att hon är den ärligaste och snällaste hästen jag någonsin stött på, hon skulle aldrig göra ngt dumt och hon visar så fort något är fel. det är inte förräns i somras som jag riktigt lärde känna henne, det tog ett helt år innan jag kunde rida ut på henne utan att hon bara stack iväg, och har typ tillåtit mig som ryttare nu eller ngt, för nu är hon mycket trevligare att rida!

Jag söker en till medryttare till henne då jag inte hinner alla dagar i veckan, är det någon som är intresserad så är det bara att höra av sig, hon finns i järna!






Daisys utveckling i bilder och text!

Här kommer lite kort information om vår hund Daisy!
Hon är en blandning mellan Berner sennen och en långhårig schäfer. Hon föddes den 23 december 2008 i hölö. Vi hade länge varit intresserade av att köpa hund och min mamma ville gärna ha en berner sennen tik. Men så såg vi daisy på internet och hon var ju så himla söt så vem kunde motstå att åka och titta på henne? Den 25 februari åkte vi dit, det var endast hon och en hane kvar, och vi blev kära direkt, henne skulle vi ha! så vi åkte tillbaka den 28 februari för att hämta hem vår lilla vovve. Hon är en barnkär, glad och sprallig hund som älskar snö! Om några dagar har vi haft henne hemma hos oss i 1år, shit vad tiden går fort!


annonsbilden                                                         
Daisys annonsbild

Första promenaden hemma hos oss
Plutten

ca 3 månader gammal
Daisy

ca 4-5 månader                                                      
Daisy

Bild från i somras, ca 7 månader
Daisy schäfer

Så här ser hon ut nu!
så ser hon ut nu

Vem kan motstå denna blick?
Daisy 1 år



Lyckades!

haha, jag lyckades få upp en Header men den blev inte så stor, men det är första gången så jag är stolt!

Header

Jag försöker läsa om hur man ska sätta in en Header, men fan vad komplicerat det verkar vara!

Detta kommer bloggen handla om!

Nu har jag skaffat mig en blogg som främst kommer att handla om min ridning, eller ja hästar överhuvudtaget och om min hund Daisy. Sen kommer jag även slänga in lite annat, men det de sakerna som bloggen huvudsakligen kommer att bestå av! :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0