Agility

Fredag
Idag kl 18.00-21.00 började Agility kursen! när vi först kom dit var Daisy jätte stissig och bara drog runt och kastade sig mot alla hundar som gick förbi, men hon blir så när hon är osäker och känner sig lite stressad. Hennes bästa kompis Mimmi var med så det lugnade nog henne ltie grann, tyvärr så blev det till en nackdel  sen när vi tränade själva agilityn. Men det började iaf med att vi hade teori i ca 45 min. de berättade lite kort om agilityn, de olika hindrena som finns, lite historia mm.

De resterande 2 timmarna var vi ute och provade på de olika hindrena och Daisy tyckte det var jätte roligt! Dock kunde vi inte ha henne lös då hon bara stack till mimmi då och ville inte bli infångad! Men när hoon börjat slappna av lite så gick allt mycket bättre!

Lördag
Idag var det dags för Agilityn igen som började kl 09.00! det var grymt kul idag med och eftersom de var där igårkväll också så var Daisy mycket lugnare, hon visste liksom vad det handlade om. Idag gjorde vi massor av olika saker. vi fortsatte att öva på hur vi skulle ta hindrena och allt som man måste tänka på vid hindret, t.ex. de olika kontaktfälten som hunden måste nudda vid och massa sånnt. sedan satte de ihop några hinder, t.ex. hopphinder - hopphinder - tunnel.

Daisy var verkligen jätte duktig och lärde sig snabbt vad allt gick ut på! Idag kunde vi även ha henne lös i vissa övningar, hon stack iväg ett par ggr, men det var för att det var en till lös hund där som började springa runt och de slutade med att den jagade daisy, men hon verkade bara glad över att få springa runt!

Efter lunchen så fick vi öva utan hundar men då delade vi in oss i par så att ena var föraren och den andra var hunden, och så skulle vi tänka på att titta på varandras kroppsspråk! sedan fortsatte vi med hundarna igen, men de var så slut efter en hel dag i solen och mycket nya saker att ta in. så vi slutade kl 15 ist för kl 16 och det var bra, för om vi hade fortsatt till kl 16 hade risken varit att hundarna tröttnade för att de var så trötta!

Fler bilder kommer upp på min facebook, så ta en titt "Emma Dahlen"






Kommentarer

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0