UTBROTT

Åh jag hatar skolan som jag går i just nu! Allt skiter sig och kommer säkert hamna på någon jävla skit 4h gård på min såkallade djurparkspraktik!!!

Fick reda på idag att skolan inte har några pengar att köpa platser på djurparker eller änns bidra med pengar för boende eller någonting! Visst de kan inte rå för det, de trodde att det skulle komma många 1or så de anställde fler lärare, men det kom 10 stycken ettor… så nu är det typ onödigt med alla lärare som de anställde och det kostar pengar. menmen, får väl skylla mig själv som började på en skola som var nystartad, right?

30 Augusti

Skoldagen gick rätt snabbt, dock slutade vi kl 4 vilket absolut inte var en hitt! Men min snälla mor kom och hämtade mig för att jag skulle hinna till ridlektionen med simona, och tur var väl det, för himlen öppnade sig och det vräkte ner regn!

Senare red jag till Billsta för att rida med på en av Lottas lektioner. Simona skötte sig fint, dock är jag van att rida fram henne på volter för att lösgöra henne, men på den här lektionen var det så mycket barn så var nästan omöjligt att kunna lägga volter och sedan komma ut på spåret igen… men trotts det så slappnade hon av en del. Galopparbetet fick jag ta när barnen ridit klart och lämnat ridhuset, då Simona blev väldigt hetsig när alla hästarna galopperade.


29 augusti

hoppningen igår gick bra, fick dock vara i ridhuset då det såg ut som om det skulle bli regn. inte lika roligt att hoppa inne som ute, menmen, vädret går icke att styra över! men Simona tyckte det var kul och timjan kom igång lite hon med, 3e gången hon hoppade på bana!

Innan vi red iväg så lasttränade vi simona, var månader sedan. hon var jätte duktig! var halvvägs inne och stod där lugnt och sedan backade vi ut!



Idag lasttränade vi också, gick inte riktigt lika bra, men det är stor skillnad från förut! vi har bestämt oss för att vi ska lastträna 2-3 dagar i veckan... förut tog vi det oftare och då blev hon hemsk... Men red iaf en stund på banan efteråt och hon blev riktigt fin, så imorgon blir det förhoppningsvis att ha henne på en lektion på billsta! :D

med och tävlar


Jag är med i uttlottning av ett Schomaster LEGEND fleeacetäcke!
tävlingen äger rum hos Tinkas.blogg.se!


28 Augusti

väl hemma från ridningen var det fullfart med kräftskiva här hemma, blev att hoppa in i duschen och sedan göra den sällskap där ute och börja äta kräftor! :D

kom i säng vid ett tiden så det blev inte speciellt sent, men det var jävligt kallt att sitta ute! :P

Blev att sova ut ordentligt, vilket det inte känns som om jag har gjort på evigheter! tog sedan en promenad med mamma, jörgen och Daisy! ska även ut till simona idag, men det får bli ikväll då vi ska rida till billsta och hoppa lite! så typiskt att det inte går att lasta henne (ännu), vill åka och träna för katarina (kompis till familjen som är tränare)...




27 augusti

skoldagen var helt underbar, började 8.45 som vanligt, skulle ha samhälle men läraren satt fast i bilkön på motorvägen. kl 10 hade han fortfarande inte kommit så jag, elina, moa och Tilda trog in till stan då moa skulle köpa kläder till kvällen! köpte mat på nancys och var tillbaka i skolan till kl 12 då nästa lektion började. var 1½ timme teori i basmaskin och körning, ett äldre par från berga naturbruksgymnasium som kom! allt var riktigt soft! som pricken över i så hämtade jörgen mig i skolan! :D

Hem och tagga till inför ridlektionen, längtade verkligen! åkte ut vid 5 tiden (lektionen börjar 18.40)... när jag kom dit så frågade Lotta om jag ville ta snabb (hennes dotters c-ponny) och rida ut tillsammans med Alexandra som skulle ta första turen på sin nya häst! allt gick bra, red bara en kortis. tillbaka vid 6 tiden, tog in ziro då jag skulle borsta å ta en skritttur på honom, men hann inte innan lektionen så det fick bli efter.

Red Francko på lektionen, ingen hitt! tyckte han var jätte roligt förut men inte nu längre, han är alldeles för "hård" för min typ av häst... men när jag fick koll på yttersidan så gick allt mycket bättre. men hade ingen ork till att rida ihop honom så på lektionen blev det inte mycket gjort! :P



Efter ridturen lånade sabina francko och skrittade med mig och ziro på en liten tur, riktigt trevligt!


min dator :(

Min dator har gått sönder! vilket inte alls är bra för är helt beroende utav den :(
Igår när jag var inne på internet så hakade den upp sig och ja ville inte mer så fick stänga av den på knappen, sen idag när jag startade den så kommer det upp att det windows laddar, men sen när användarna ska komma upp så är det bara helt svart och man ser den vita pilen :(

26 augusti

Roligaste skoldagen på evigheter! från kl 9-13.30 höll vi på med gips! jag och moa jobbade ihop och gjorde våra ansiketen + att vi ändrade lite på maskerna efteråt! det var sjukt kul, men lite läskigt att ansiktet sitter helt fast i en gipsmask xD

Moa


Jag


Bådas masker efter lite ändringar!

ridpass 25 augusti

Ridpasset idag gick inte riktigt bra som de tidigare, men hon var helt klart duktig! hon har nu blivit jätte mjuk och fin i dressyren, något har hänt, berättar mer om det längre ner... idag satt hon fast lite i vänstersidan men får jobba igenom det ordentligt i morrn eller ngt, men lite släppte idag! i slutet började jag öva på ökningar, riktigt svårt att få till på henne. Jag vet att hon kan för har fått det en gång i vintras, men hittar inte riktigt de rätta knapparna. hon har dessutom vant sig vid det nya pannbandet så nu kastar hon inte upp huvudet och skakar om (:

Det jag menade med att något har hänt är det att hela hon har förändrats, och det började för ca en vecka sedan.

Tidigare:
Tränsning: hon tog bettet, men man fick hålla det mot tänderna en liten stund först och hålla handen uppe vid nacken.
Spänna sadelgjorden: skyndade iväg såfort man tog i stropparna, höll man in henne så gick hon i rask takt i en cirkel runt än.
sitta upp: så fort jag satt mig så började hon gå iväg.
ridning på bana: har tagit en stund att få henne att  bli väldigt mjuk + att hon inte riktigt tyckt det varit roligt. gjort det hon behövt men inte mer.

Nu
Tränsning: hon var jätte ivrig att ta bettet och jag kunde bara hålla i tränset framför henne (utan att hålla i huvudet) och har varit så sedan dess.
spänna sadelgjoden: hon stod helt lugnt, öronen åkte bak något.
Sitta upp vid pallen: stod helt stilla och gick inte förrän när jag bad henne.
ridning på bana: mycket mjukare, och mer vilja till att jobba.

Förut, för några månader sedan red jag endast henne på ett rakt tränsbett och det fungeradde bra både ute och på banan. men sen köpte vi ett Baucher Bett (bild nedan) och det har fungerat väldigt bra, hon trivs bättre med det. nu när jag rider med det raka tränsbettet så känns hon väldigt hård i sidorna och vill inte riktigt släppa efter. visst Baucher bettet är lite skarpare då det är två delat och kanske ngt smalare, men det ger även ett litet tryck på nacken och det verkar hon tycka är jätte skönt!

24 Augusti

Skoldagen har gått väldigt fort! började med att jag fick sova nästan en timme längre då jag åkte med moa till skolan, hon har ju körkort nu så det är najs! började med en ny kurs idag, Mikrobiologi och Genetik, kanske inte det roligaste men det ska nog gå att ta sig igenom... Förövrigt så slutade vi efter lunch idag! eller det var projekt arbete men jag och elina kunde inte göra ngt förutom att köpa dragtrasor till hundar så jag tog en sväng till rusta och köpte det sen senare på dagen!

Imorgon blir det att leka med lera eller ngt liknande nästan hela dagen, och det kan nog bli riktigt spännande att se hur det slutar!

Knasponnie

här är det nya pannbandet som jag köpte till henne på hööks, jätte fint på henne! dock är bilden väldigt dålig, hon rör på sig + att det är mobilkameran ;) hon har även lindorna som jag köpte!

Men första gången jag red med den så tyckte hon att den var jätte läskig, för den rörde ju lite så hon skakade på huvudet som en tok, men sen lugnade hon sig ;)


smakråd

nu har jag bestämt mig för att förstora upp några bilder och sätta upp på mitt rum, över sängen. Antingen blir det en stor bild, eller 4 bilder som är större än vanligt men som bildar en fyrkant tsm...

så här stor plats är det över sängen och det är ungefär inom rutan som jag vill ha något!
så vad säger ni? en lite större bild (inte riktigt så stor som rutan) eller typ 4 mindre som tsm bildar en fyrkant?



Hööks

var lite lagom seg idag då vi hade kräftskiva hemma igår! men tog en tur till Hööks och köpte lite saker till Simona!

Red med det här pannbandet idag, och hon tyckte det var jätte läskigt! så fort det rörde på sig när hon tog upp huvudet så skakade hon som en tok på huvudet xD sen lugnade hon ner sig. men i galoppen så rör det sig ju och det var väldigt läskigt så det gick ju inte alls! men bara att vänja henne vid det, hon har aldrig haft något sånnt förut!


Köpte de vinröda benlindorna!

Köpte de vita lindorna



:(

hästen som jag skrev om, som hade blivit stulen, har nu hittats död :(




Läs mer här: http://finest.se/vampe#comment_form_1439685

min stjärna

Simona var en riktig stjärna idag! Passet började med att hon självmant gick in på banan (: det måste ju ändå betyda att hon var sugen på att jobba!

hon var mjuk och fin hela passet, har börjat rida henne med ett dressyrspö i handen. förut var hon rädd för spön och blev jätte stressad när man höll i ett, men nu blir inte inte stressad längre vilket är jätte skönt! men det gör att hon får lite mer energi vilket är jätte skönt! Eva kom ut och filmade lite, riktigt roligt att se hur det ser ut från sidan och inte bara uppifrån!

men gud vad mina ben har blivit långa!! om jag skulle växa mer skulle jag bli för stor för henne...

Bilder kommer!


finns det intresse?

Jag har lite funderingar, är det någon som är intresserad av att vara med i någon tävling och isf vad för slags tävling?

var med du med!

Jag är med i utlottningen av ett par Veredus Carbon Gel :)



Det är  hos carolineninaahlen.blogg.se som tävlingen äger rum!

Tävling

Jag är med och tävlar om värsta/pinsammaste dressyrbilden hos www.satilaryttaren.blogg.se
Var med du också! :D

Från och med söndag kväll är det bara att rösta!! :D



här kommer mitt bidrag till tävlingen.

Ultuna

Idag åkte jag med Katarina och hennes häst Pelle till ultuna kliniken i uppsala. de håller på med en hältutredning, och han har nu endast stått i en hage i 4 månader men fortfarande halt fram.
Det gick bra där, han skötte sig exemplariskt men diagnosen var inte alls bra... hovleden såg inte bra ut, den var inte så slät och fin som den ska vara utan det var som en neråt buckla på den på höger fram, vilket är väldigt ovanligt. det är inget som har kommit av ridningen eller så, utan det är medfött. tyvärr så verkar det som om det inte finns så mycket att göra. då han har stått i en hage i 4 månader och fortfarande halt så visar det att han inte kommer att hålla som sällskapshäst heller... men de ska kolla lite till om det finns ngt man kan göra åt det, men framtiden ser mörk ut för detta ekipage! :(


besvikelse

Idag ville jag bara strypa Simona eller ngt, blev så jävla besviken och ja, känns som om allt arbete varit förgäves! skulle köra lite galoppträning, och som ni vet är hon jätte svår ute i galoppen. hon sticker gärna iväg och när hon väl sticker så är det kört, då får man inte stopp för hon bara stänger av, läskigt faktiskt. när hon väl bestämt sig så bara drar hon, vilket man måste känna och hindra det i tid.

förra veckan körde jag galoppträning med halter och fattningar. och då var hon pigg men hon lyssnade bra och gjorde lugna fattningar och stannade kvar i form och lyssnade bra i avsaktningarna

idag när jag galopperade så kunde jag ha lite glapp på tyglarna (altså inte sitta och dra hela  tiden) men sen när jag skulle stanna så bara sket hon i det. sen fick jag kämpa för att hålla kvar henne o någorlunda lugn galopp (för att vara henne) men hon skit i mig helt, och jag gav upp tillslut, blev bara arg och besviken då jag vet att hon kan skärpa sig. inge kul att bråka med henne på varje uteritt!

har provat med skarpare bett för att slippa ta så mkt i henne, men hon har bara blivit mer stressad så vette fan hur jag ska gå tillväga... hon får bli haghäst helt enkelt xD


tips?

Nu behöver jag er hjälp! har ett problem med Simona som jag tänkte att ni kanske kunde hjälpa mig att lösa?

När jag rider ut med henne är hon väldigt pigg och framåt, nästan för pigg. MEN när hon kommer till arbete ute så använder hon energin till att arbeta och det blir maffiga steg och det blir helt enkelt mer energi i hela henne. men sen när man kommer in på ridbanan så försvinner den energin och hon blir lugn men arbetar bra ändå. min fråga till er är om ni har något bra tips på hur jag ska kunna få fram den energin hos henne även på banan?

Det är inte så att hon tkr det är tråkigt att arbeta på banan, för hon är positiv och tycker om att göra rätt, men det är just den där energin som hon har ute som hon inte har på ridbanan.


de allra sista bilderna

Star dancer "Pontus"


Smulan


Stoya


Vanessa




Ridskolehästar

Nu kommer det bilder på ridskolehästarna som vi fotade igår!

Amie


Falcon


Ginger


Kings Heaven


Maja


Stackarps Madelene


Majim


Nora


16 augusti

har varit på billsta i stort sett hela dagen, hjälpte till på ett läger som lotta och Carina har. Alexandra och jag fotade även klart bilderna på ridskolehästarna, så nu har jag bilder på allihopa! :D senare red jag även med på lottas barnlektion op Pontus, måste bara säga det att han är nog den segaste häst/ponny jag har suttit på!!!

Bilder kommer när datorn lärt sig att sammarbeta med min hårddisk!

15 Augusti

Dagen har inte varit speciellt händelserik! sov till typ halv 12 vilket var jätte skönt! Jag och mamma tog Daisy och Blenda (som vi passade) till en inhägnad så de kunde springa runt och leka lite, så trångt här hemma för dem att leka. sen åkte jag ut till stallet och red timjan. då eva inte visste att jag skulle komma så hade hon tagit ut Simona på en långtur på morgonen... men det gick väl bra med timjan också, skönt att rida en häst som man inte behöver kämpa med att hålla lugn xD

Timjan var lite för seg idag, men hon kan ju inte alltid vara på topp! :P Imorgon hade jag tänkt köra galoppträning med Simona, om jag inte ska rida tsm med Eva. isf får det bli på tisdag ist! :P

dålig uppdatering

Fredag: idag satte vi upp studsmattan och matilda blev såklart jätte glad! senare åkte jag till Yrsa! väl där så gjorde vi inte så mkt, var så himla varmt så vi orkade typ inte göra något alls :P

Lördag: kvar hos Yrsa, vi gjorde inget speciellt idag heller, låg inne typ hela dagen, var så varmt! och sov middag gjorde vi också, riktigt skönt! på kvällen åkte jag hem och nu är jag hemma igen. Katarina och Stefan kom förbi här (kompisar till mamma och jörgen) så nu sitter vi och fikar, riktigt gott! :D

:D

Kryssningen var helt okej faktiskt, men längtade ännu mer efter att ta en kvällskryssning!!!
men min mor var snäll mot mig och köpte en liters flaska Bacardi åt mig! :D eller ja, jag fick betala den såklart men att hon köpte den var skit bra! :D

kryssning

Imorgon drar jag på  kryssning med mamma, syskon, moster och kusin!
det blir en dagskryssning till åland, men det är alltid ngt! ;)

och på fredag drar jag till bästaste YRRRRRRRRRRRRRSA! :D sist  vi sågs var den 6 Juni och det var sjukt länge sen!

RÖSTA!

Fick precis mailet "Grattis Tjejen! Du är en av finalisterna på min värsta/pinsammaste hopplbildstävling =)"

så nu hänger det på er! gå nu in på satilaryttaren.blogg.se (har en länkad bild till henne i högra spalten) och rösta på mig och Simona! :D:D

Fotografering

åkte till billsta imorse vid 8 tiden för at fota ridskolehästarna med ****, men då skulle hon tydligen rida med camilla och ridlägerbarnen till akarn och stanna där till lunch. och sen när dom kom tillbaka så skulle de ha ryktrally så då tyckte hon att vi kunde fota då. men jag kände mig då inte speciellt pigg på att vänta där i 7 timmar på att fota hästar. blev lite irriterad när vi sagt att vi skulle fota och så rider hon iväg men aja. som tur var så fanns stjärnan Sabina där och hjälpte mig! :D

vi hann med alla som inte gick med på lägret.
här kommer en bild på varje häst! :D

Regent Skawbo

Golden Griffith

Marcello

Easy Francko

Turbo Ulf Långöra

Stoya

Helga von der toers hoeve

Emmy

Philippa

Flurry






ändringar

jag har nu ändrat lite på bloggen, inga stora ändringar men iaf ngt! under Länkar på höger sida så lägger jag upp bilder som reklam för olika bloggar, vill ni stå med är det bara att säga till och skicka en bild till [email protected] :D


blåbärsplockning!

som jag sa igår så var vi ute och plockade blåbär idag! :D
mamma och moster var jätte nöjda med stället jag hittat då det både var stora blåbär och väldigt många per buske! Daisy och Matilda följde även med ut och daisy var så glad över att  kunna springa fritt, dock så sökte hon upp ett dike med vatten i och badade men det får man ta!

fick ihop massor av blåbär så imorrn åker vi ut igen! :D


HÄST STULEN!




Mörkbrun fullblods valack försvann från sin hage vid Källsvik, Nykvarn utanför Södertälje natten mellan den 7/8 - 8/8. Han har en vit kota bak och en vit stjärn som ni ser på bilden ovan.

Händelsen är polisanmäld.

Alla upplysningar om vart hästen finns nånstans eller om ni sett honom, medelas omedelbart till ägaren på telefon: 0706-095409, eller 0737-853469 eller [email protected]

SPRID DETTA VIDARE !!


Träning med Timjan

Idag följde jag som sagt med Eva när hon skulle träna med Timjan i Gnesta för kjell. det är så skönt att allt har löst sig med lastningen. förut tog det upp till en timme, och sen en dag bara tog det knappt en minut och så har det fortsatt några ggr nu! :D

här kommer några bilder!






Besökare

jag har fått fler och fler besökare nu vilket gör mig jätte glad! jag är lite nyfiken på vilka det är, så det vore jätte snällt om ni ville slänga in en kommentar och säga vilka ni är och vad er blogg heter (om ni har en). kommer inte att publicera kommentarerna!

9 augusti

idag har det inte hänt så mycket, eller ja inget som är intressant att skriva om. men eftersom jag inte har ngt annat att berätta om så får ni höra iaf. tog en sovmorgon och sedan åkte jag ut till simona och skrittade ut barbacka tillsammans med Eva och Timjan. tyckte inte att simona skulle gå hårt idag då hon var helt slut efter gårdagens galoppträning. hon var väldigt seg under skrittturen och det gjorde att jag var ännu gladare över att jag inte red en vanlig tur. för om hon var trött så hade hon bara blivitt hetsigare och då blir det mer bråk. efter det åkte jag hem ett par timmar och sen drog jag, mamma och syskonen in till södertälje för att köpa studsmatta. det blev dock ingen då vi jämförde mellan de olika butikerna och vissa hann stänga så får ta det en annan dag!

Imorgon blir det att hjälpa eva med att åka med timjan till gnesta för att träna och sen blir det ut i skogen och plocka blåbär med min mamma och moster! hittade några riktigt bra ställen när jag var ute och red! :D


med och tävlar

jag är med och tävlar hos satilaryttaren.blogg.se om pinsammaste hoppbilden!


duktig pålle!

Simona var så himla duktig idag! :D red mellan åkrarna, en väg som är ca 1 km lång om inte mer. jobbade med galoppfattningar och halter. hon var riktigt duktig. i slutet så kunde jag göra halt med endast sitsen och ha typ glapp på tyglarna när jag galopperade utan att hon tog chansen att öka! i vanliga fall får jag hålla väldigt mycket i henne för att hon inte ska sticka och halterna får jag typ dra i henne för att hon ska lyssna. men idag var jag själv också, hade ingen annan häst som stressade henne. när vi kom tillbaka till stallet så var hon helt slut. hon bara stod och hennes blick var jätte trött! men jag hade tänkt att köra 1-2 sådana pass i veckan så hon verkligen får jobba med galoppen, då det är den hon är svag i och de musklerna som saknas.

seg uppdatering

nu har jag inte bloggat på några dagar, har helt enkelt inte haft ngn lust! men här kommer en liten snabbenomgång om vad som har hänt sedan sist! :P

6 Augusti
jag och moa hade hand om hovslagaren på billsta idag så det blev en tidig morgon. efter ett ridpass var och en förrymd häst så åkte vi hem vid 2 tiden! jag red falcon och han var lika underbart mysig som alltid! :D skulle åkt till sthlm på kvällen men jag var helt slut så blev att ligga henne och ta det lugnt. vid 12 tiden på kvällen ringde syrran halvt packad och ville åka till farstanäs och bada så jag körde henne och hennes kompis anna dit på moppen så fick de bada. jsag stod då över för det var alldeles för kallt!

7 Augusti
sov länge, vilket var jätte skönt då jag sovit dåligt i veckan. åkte ut till simona och red ut en tur tillsammans med eva! hon skötte sig jätte bra och kunde galoppera henne utan att hon stack iväg eller änns låg på, riktigt härligt! på kvällen var jag barnvakt åt syrran!

8 Augusti
Idag händer det inte speciellt mycket, ska snart dra ut till simona och jobba med galoppen och hoppas att det går lika bra, om inte bättre, än igår! men med den hästen så beror allt på vilket humör hon är på! önska mig lycka till! :D

:D

Här kommer en bild på Falcons pappa! :D
Kamillo av haga


Falcons Farfar

Brantshammar Korak


Plutten

Som för att pigga upp min vardag så kom du in i bilden, det bästa som hänt mig sedan Slawer försvann! du är en ponny som behöver bli ompysslad, få mycket beröm och ja, du behöver helt enklet bli starkare i dig själv. ingen aning om  vad det är som gör att du är som du är, men det är det som gör dig unik. den här sommaren har varit jätte mysig tack vara dig, och jag ska se till att det inte tar slut här. Tyvärr så är mina ponnyår slut, men det hindrar mig inte, dig kommer jag inte att släppa på ett bra tag!


<3

Man brukar ju säga att man träffar en drömhäst i sitt liv, den rätta liksom. jag har redan träffat min, men han finns inte kvar längre. han var verkligen perfekt! egentligen var han inte en sån typ av häst som jag brukar tycka om, utan han var helt tvärtom. men det var hans personlighet som jag fastnade för och ångrar verkligen inte att jag fick chansen att lära känna honom. Om du aldrig hade blivit dålig så hade vi varit ute och svävat över hinder hela sommaren, det hade varit min bästa sommar någonsin! Men sedan kom dagen då det var dags att låta dig gå, den 24 maj 2010, det var dagen då du slapp ha ont mer. Hoppas att du kommer tillbaka till mig på ett eller annat sätt, vem vet vad som kan hända?

Jag älskar dig nu, då och föralltid!

4 Augusti

Upp tidigt idag igen för att ta sig till stallet! började med att fixa lite i stallet och sedan red vi. Jag var verkligen jätte sugen på att rida Falcon, men honom skulle Tove ha så fick bli Helga den lilla kon! hon är en haflinger, c-ponny å hon fick lov att ha en sadelgjord på 140 för att det skulle gå att spänna, vadå fet?

Helga var lugn, lite protester när hon skulle jobba i galoppen men sedan släppte det med! Sabina hade Pontus och han brukar i vanliga fall vara seg och ungarna får sparka å slå med spö, men nu när han vilat så är han raka motsatsen. jätte pigg, bockar som en tok och jätte energiska steg xD

Imorgon blir det stallet igen och hoppas på att kunna rida Falcon, får se lite, finns hästar som gått mindre än han så lär väl inte bli så, vilket är väldigt tråkigt! :( om det blir så får jag gå ner och pussa på honom i hagen igen! :D

3 Augusti

Gick upp vid 9.30 för att ta en morgon tur med Daisy, gjorde sedan mig iordning och åkte hem till pappa för att äta frukost och få massage på ryggen. kan säga det att efter han masserat min rygg så blev det mycket bättre, så det blir samma sak ikväll igen! underbart att kunna röra sig igen! inte för att det är helt bra men snart så! :D

vid halv 11 ungefär åkte jag ut till stallet, provade att rida maja och det gick ganska bra, kunde inte sitta i hennes galopp då det gav stötar upp till ryggen då den är ganska så studsig. hon hade knappt ngn kondis heller, hon blev jätte andfådd när jag jobbade henne i skritten ;)

Åkte hem vid 2 tiden för att duscha och ta mig till vårdcentralen för att ta fästingspruta, visade sig att jag skulle ha tagit den för 3 år sedan, men det gick bra iaf ;)

Nu ska jag snart ta en tur med daisy och sedan bär det av till pappa för att äta middag. sen ikväll går vi allihopa hem till johanna och har en spelkväll! (inklusive Daiys) :D

2 augusti

Vaknade med en lättnad idag, hade inte riktigt lika ont i ryggen som igår... nu kan jg böja mig lite framåt och därmed plocka upp saker frrån golvet och lite annat! :P hade planer på att försöka tamig ut till stallet, men då började det ösregna, så får vänta lite tills det börjar avta, men vem vet hur lång tid det tar :(

Oturs dag!

morgonen började med att jag gick ut med daisy på en kort runda vid 05.30, gick sedan och la mig igen för att sedan gå upp vid 10 för att ta ut henne igen. Precis när jag kommit ut på vägen så möter jag Mariann (grannnen, Alicias mamma, de som har mimmi). hon skulle gå och möta alicia och mimmi så vi hakade på. vi träffade dem och gick till enegårdens baksida där det är inhägnat för att låta dem leka. allt går jätte bra så vi släpper den och de rusar iväg. jag ståg på asfalten och tittar på marianne som försöker stänga ena grinden.

Det skulle jag inte ha gjort, helt oförberett kommer dasisy och mimmi bakifrån och springer in i mina ben med sån kraft att mina ben släpper marken och jag ramlar på övre delen av ryggen med en duns på asfalten. jag reste mig upp och trodde först att jag mådde bra förutom att det gjorde ont, tills jag skulle börja prata och säga att jag mår bra. då märker jag att jag inte kan andas. de frågar hur jag mår men kan inte svara utan tar istället upp händerna och då fattar de att jag inte får någon luft.

tog ett bra tag innan jag fick tillbaka luften igen. sen börjar det snurra i huvudet och andas försiktigt då det  gjorde ont i ryggen när jag tog in luft. känner att jag blir snurrig och allt blir suddigt. tillslut så ser jag bara vitt när jag tittar, skit obehagligt. satte mig ner mot staketet och mariann ringde 112 för att se vad hon skulle göra. de frågar om jag behöver en ambulans men det tyckte jag inte. de säger att om det blir det minsta värre igen så ska vi ringa ambulans direkt. Alicia tar hundarna och skyndar sig hem för att hämta bilen. Marianne stannar kvar med mig. sen blev det bättre så vi började gå hemåt...

gick hem till dem för att göra rent såret och vila mig, de ville inte att jag ksulle vara ensam då jag kan ha slagit itt huvudet. stannar där ett par timmar och sedan går jag hem och alicia hjälper mig att få hem daisy... när jag kom hem kom chocken och jag började störtböla, messade mamma om vad som hänt och vips så visste alla om det. de tyckte jag ksulle inte till akuten för att kolla så syrran kom och hämtade mig, men det var ingen fara, har troligtvis bara fått en hård smäll. om det skulle vara ngn spricka ngn stanns så skulle jag få jätte ont imorogn å då var det bara att åka in.

så nu kommer jag inte kunna rida på några dagar, typiskt eftersom det är nu hästarna ska igång! och daisy lär jag inte heller kunna gå ut med på ett tag så får se hur det löser sig... men jag lever iaf! :D

Ett stort grattis till er som orkade läsa hela texten!



RSS 2.0