31 Juli

Idag har det inte hänt mycket alls! mamma och Jörgen drog iväg med Hojen till karlstad och kommer inte hem förrän på onsdag lr Torsdag, moster kom och hämtade linnea och matilda åkte till sin pappa igår. Alltså är det bara jag och Daisy kvar här hemma, vissa skulle tycka att det var underbart att ha huset för sig själv i så många dagar, men vafan ska man göra? jag hatar att vara själv i ett hus. men imorgon blir det troligtvis att hitta på ngt med MOA! och sen resten av tiden blir det nog mycket tid i stallet då alla ridskolehästar ska sättas igång!

Red simona idag och hon var väldigt mjuk och låg inte alls på i handen som hon gjorde igår. började med att rida ut och jobba med galoppen, att hon inte ska slå sig fri såfort vi ska galoppera. gjorde så att jag galopperade några steg och sen gjorde halt och upprepade det flera ggr. det släppte inte i galoppen, men hon blev jätte fin i traven och var riktigt mjuk och fin! hon hade en otrolig energi, om hon bara skulle ha den på banan så skulle ma nfå riktigt häftiga steg och troligtvis kunna göra nästan vad som helst. men när vi kom in på banan så försvann all den energin, hon var fortfarande väldigt mjuk och lyssnade men jag vill ha samma energi som hon haft ute, måste hitta ngt sätt för att få fram det på banan!



Efter att jag varit hos simona åkte jag direkt ut till Falcon för att fixa med honom, självklart så var han, precis som igår, täckt av lera! tog ett tag att borsta bort allt med efteråt blev han riktigt fin! hans sår är nästan bra nu, endast några skorbor på utsidan av benet, precis ovanför hoven typ... Det finns en häst på billsta som jag inte alls gillar, han har ingen som helst respekt för människor. så fort man kommer in i hagen så kommer han fram och ska gå efter en hela tiden, och om man stannar så går han bara rakt på, springer man så springer han efter och på en om man stannar, läskig pålle. precis när jag fångat falcon i hagen och börjat gå så kommer den där jävla hästen och kastar sig på falcon, jag var tvungen att sparka på honom för att han skulle flytta på sig, idiot häst! andra gånger när han har gått på mig så har jag slagit på honom med grimskaft åallt möjligt men då har han bara gått på ännu mera!

När jag släppte ut falcon igen så kom såklart hästarna å då belv han bortjagad, men jag gick iväg längre bort längst staketet och ropade på honom och då kom han, söt som han är. kunde stå och klappa på honom utan att han såg rädd eller misstänksam ut! sen kom de andra hästarna å då sprang han iväg igen. men det är ett STORT framsteg! :D



Åkte till moster och åt middag för att sedan åka hem till Daiys, och efter det har jag endast suttit framför Tvn, inte roligt alls!

29 Juli

Jag måste säga det att den här dagen har varit otroligt tråkig och ointressant att skriva om. ställde klockan på halv 10 då jag skulle passa kusinens hund, men sen ringde hon och sa att jag inte behövde längre så då hade jag alltså gått upp i onödan. Sedan ringde syrran och frågade om vi skulle åka och hälsa på pappa på båten i Oxelösund, han seglade det tidigare i veckan, så då gjorde vi det. hemma igen vid 2 tiden, då det spöregnade! resten av dagen har jag bara suttit känns det som, har varit inne på datorn och tittat på tv, mycket lång dag!

hoppas på att morgondagen blir bättre, dock så ska jag städa hos farfar ett par timmar men som tur är så är det en engångsgrej!

28 Juli

Dagen spenderades på Parken zoo med mamma och familj, riktigt trevligt! började med djurparken, sedan karusellerna med lillsyrran och sen badet, hääärligt!
Körde hem, hade tänkt köra dit också men vi visste inte vägen dit så då ville jag inte virra runt där :)

hemma vid 7 tiden, åkte då till billsta för att fixa med Falcon och sedan tog jag en tur ut till simona och Timjan. Simona hade tydligen varit lite snällare mot timjan, jagar henne inte längre iaf, men Timjan är fortfarande skitskraj och ppå sin vakt hela tiden.

Beatrice och hästarna

Åkte till Betrice en stund på kvällen för att fota när hon red, så här kommer några av bilderna!

Plaza







Narasja


Aida Bella







Zita



27 Juli

Idag skulle vi som sagt flytta hästarna och allt började jätte bra! jag och eva åkte och hämtade timjan, vilket endast tog ngn minut att lasta vilket var grymt bra gjort av henne eftersom det var 5 veckor sist vi lastade. när vi åkte därifrån så började  sabina gå från billsta med simona. hon var så snäll som kunde hjälpa till. Allt var perdekt, de kom hem samtidigt och fick hälsa lite på varann innan vi släppte ut dem i betes hagen. de sprang runt lite och ställde sig sedan och betade. sedan ville de upp i vanliga hagen så då öppnade vi upp till den och allt gick jätte bra. Simona ställde sig utanför boxarna och timjan en bit upp. vi trodde att timjan inte ville komma ner, men senare så blev Simona jätte elak! hon började jaga Timjan och försöka sparka henne och timjan såg livrädd ut, hon hade väl inte väntat sig detta. sedan började simona springa fram och tillbaka mellan de olika grindarna och ville verkligen ut ur hagen, antagligen ville hon tillbaka till Billsta och kompisarna där.

Efter ett tag blve vi tvungna att ställa in dem i varsin box då simona bara jagade runt på Timjan. även i boxen stod hon och sparkade å tjöt mot timjan som tröck sig upp på motsatta vägg. säger bara det att det var tur att de inte var i samma box!!!

jag åkte hem sen för jag är även hundvakt, men eva skulle höra av sig om hur det går, hoppas hon ger sig!!!

26 Juli

Idag kom jag hem från Gotland, riktigt skönt! tog en tur ut till stallet för att fixa med Falcon, lotta hade hand om honomn under tiden som jag var på Gotland, men såhär o efterhand fick jag höra att hon inte lyckades fånga honom en enda gång så han har bara stått i hagen å haft det skönt. jag fick in honom hyffsat lätt vilket var skönt! Åkte sedan hem och åt middag innan jag åkte ut igen för att rida Simona. Men otur som jag hade så var simona svullen på ryggen, typ ett skrapsår så kunde inte rida, men då jag ksulle rida ut med sabina och ziro så fick jag låna Pantera och så red vi p åbanan ist.

Måste bara säga det att Pantera är nog den svåraste hästen jag har ridit,, förstår att sabina har haft det svårt xD

IMORGON FLYTTAR HÄSTARNA HEM! :D

Fårö





Här är en av Sveriges största stränder som ligger på Fårö! jag, pappa och Linnea gick och hämtade badkläderna och badade i de här vågorna, de var skit höga, vissa högre än oss, skit kul! haha, det var lite kul när pappa tog de här bilderna. på en satt han på huk med vatten vid fötterna, å vattnet gick bara till fötterna på mig med, sen ser jag en stor våg komma så jasg ropar till pappa att det kommer en stor våg så han ska akta kameran, å så glömmer jag att flytta på mig så fåt vatten ända upp i rumpan! hahaha






JAG DÖÖÖR!

HAHAHAH fyfan vad kul det där var, kmr du ihåg *****? ;)


Lummelunda Grottan

idag regnade det i stort sett hela dagen här på Gotland så vi åkte jag besökte Lummelunda Grottan har varit där förut, men alltid kul att se igen. påvägen hem stannade vi förbi på en stor Intersport butik och där köpte jag ett regnställ + en tröja! Sedan åt vi i Visby och gick runt lite där, men för att se fler bilder så besök min facebook!

LummeLunda Grottan


pictures










22 Juli

Dagen tillbringades på stranden, riktigt härligt! på  kvällen tog jag och pappa en biltur till Russparken för att se om vi kunde se några, och det gjorde vi. jag gick in i hagen, man får säkert inte det, men vill man ha kort så måste man! ;)

de var inte speciellt skygga, men de kom inte fram heller, förutom en!

Det var ett hingst föl, kan inte ha varit så gammalt. men såfort jag kom närmre så gick han raka vägen fram till mig och började lukta/nafsa i min tröja, och sedan naffsade han på min arm vilket inte var lika skönt, men han var verkligen inte ett dugg rädd!!

Bilderna suger, hade fel inställning på kameran och hade fullt upp med att hålla fölet en bit ifrån :P



Problem

har varit borta i 2 dagar nu och jag längtar redan hem, lite stört men vill hem till allt det vanliga igen, speciellt när man vet att det ska regna resten av tiden här. har även kommit på en sak som inte alls är bra! vecka 31 hade jag tänkt att hjälpa till med att sätta igång ridskolehästarna på Billsta, men då ska vi ut och segla och jag vill verkligen hjälpa till! så måste komma på ngt bra sätt att övertala pappa för han vill såklart att jag ska följa med och segla, hm...


:)

Haha, det här är första gången jag bloggar från mobilen så måste testa lite ;) nu är vi iaf påväg till visby för att tillbringa kvällen där!

Gotland

jag är nu på Gotland och det är härligt väder, och ett extra plus till att det fanns internet här på campingen! :D kom hit vid 11 tiden så åkte in till Visby ett tag, massor med stockholmare då det är sthlms veckan här, men det blir nog kul! åkte till stugan vid halv 2 för att checka in och sedan har vi varit på stranden och badat, riktigt härligt! för er som känner till Gotland så är vi i Tofta! :D

Bilder kommer imorrn eller ikväll!

jag tror mitt hjärta smälte!

Igårkväll åkte jaghem till moa och grillade och hade det allmänt trevligt! pappa kom och hämtade mig vid 10 i morse då vi skulle åka vidare upp mot grönan med pappa och compani, en trevlig dag med mycket snurr! åkte därifrån vid halv 7, hem och åt middag för att sedan åka ut till stallet och ta hand om pållarna!

Red dressyr på banan med Simona och hon var jätte mjuk och fin, riktigt rolig att rida! och måste berätta en sak som fick mig att smälta, falcon GNÄGGADE när jag kom! och mitt hjärta tog typ ett skutt, haha nej men blev så jävla glad! jag hade hämtat in honom från hagen och han stod i en box. sen gick jag förvi boxen och han gnäggade, men jag tänkte mer att det var för att få godis. men sen när jag gick till boxdörren så gnäggade han igen och kom fram till dörren!! i vanliga fall går han till andra änden av boxen när man kommer. jag kan inte beskriva hur det kändes, att han av alla gnäggade!

Men nu är det nog med prat om hästarna, kommer ändå inte få träffa dem förrän på måndag eller tisdag nästa vecka för imorgon bitti åker vi till Gotland! båten går kl 8.00 så bara att stiga upp kl 05.30, jippi!


18 Juli

Idag är det Simonas medryttare som har hand om henne så åkte endast ut och skötte om Falcon. Jag tycker att hans sår såg värre ut idag, men hoppas att det blir bättre!

Måste bara säga det att Falcon är verkligen en speciell ponny, han är så försiktig att det finns inte, aldrig mött en häst som är så försiktig. han gör absolut ingenting som man inte sagt åt honom att göra. och bara på de här 7 dagarna som jag har haft hand om honom så har han förändrats något enormt. han har blivit bättre att fånga i hagen, han vågar röra på sig när man borstar honom, han visar att det är skönt att bli kliad (förut rörde han inte en min) och han är helt enkelt inte lika försiktig av sig längre!

här kommer iaf lite bilder på falcon!



haha, skönt att bli kliad!


jag skämtar inte när jag säger att hans mule är den lenaste mulen som jag någonsin har pussat på!



Sen efteråt följde jag med erica ut till Lugnet då hon skulle hoppa två hästar, men stannade bara och titta när hon hoppade den första hästen då jag skulle hem och äta middag sen. btw så var erica med mig till Falcon och det är även hon som har tagit bilderna, ni hittar henne på tygeltag.blogspot.com.

Erica och HD





sjukt...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7450690.ab

Jag läste den här artikeln för rätt länge sedan, och blev inte glad! men nu efter att jag läst flera bloggar som skrivit om det här så måste jag säga det att jag fattar verkligen inte hur vissa människor tänker! Odell vill förbjuda massor av hundraser i Danmark pga av att de är såkallade kamphundar. men man kan ju inte bara förbjuda dem för att vi människor av avlat på de aggresiva sidorna. nu användas många av de här hundar som familjehundar och de är inte ett dugg aggresiva! bara de får rätt uppväxt och blir aktiverade och stimulerade så utlöses inte de här "attackerna". Dessutom så finns det massor av andra hundraser som har attackerat människor och andra djur, men det är inget som man tar upp i nyheterna, utan man pratar bara om de här "elaka hundarna"

Jag lovar att den här odell inte har någon aning om hur en hund fungerar och vad den behöver för att må bra. det bästa för att lösa det här är att man inför något slags system för dem som köper de här hundarna. att man får en slags licens eller likanande för hundraserna. Tycker det är sjukt att om man har en av de här raserna, och den är verkligen hur snäll som helst så måste den bära munskydd och gå i kort koppel, det är skandal!

Odell beskriver hundarna: "det finns nedärvda impulser och det är ett ögonblicks verk att hunden ger sig på ett barn."

det är ju sjukt. det är som att Daisy, vår hund, skulle förbjudas för hon har schäfer i sig och det finns många schäfrar som har attackerat människor. men Daisy skulle aldrig göra en fluga förnäm!

Även hundar som är en blandning av någon av de 13 listade raserna förbjuds. De hundar som tillhör någon av raserna som redan finns i landet ska bära munkorg och gå i kort koppel.

Det här är de hundraser som är förbjudna i Danmark och som odell vill förbjuda även i Sveriige:
Pitbullterrier

Amerikansk Staffordshire terrier


Tosa

 

Amerikansk bulldogg

Fila brasileiro

Dogo argentino

Boerboel

Kangal

Centralasiatisk ovtjarka

Kaukasisk ovtjarka

Sydrysk ovtjarka

Tornjak

Sarplaninac




vi ser det regnar vi ser det regnar...

Tänk vad härligt det kan bli av att det regnar? det känns verkligen som om det inte var en dag för tidigt. det har varit så kvavt i luften att man har kännt att snart kommer det något. helst skulle jag vilja att det bröt ut ett stort oväder, det är något som skulle vara riktigt mysigt!

16 Juli

Åkte till stallet vid halv 8 idag då jag skulle tvätta falcons sår och pyssla lite med honom, rida lektion på Simona för Lotta och hjälpa Lotta tat byta hage på stona! allt gick super, förutom att Falcons sår är sämre... han har tyå haft mugg eller ngt på höger bak, men som ingen märkt. så det har varit väldigt rött och irriterat samt lite svullet och ömt. men idag var det svampigt vilket det inte varit tidigare. men det är bara att fortsätta kämpa på!

Dessutom så  hade Falcon tappat sin grimma i hagen och då tänkte jag "åhnej, nu kommmer jag ju aldrig få in honom" han är svårfångad. men nu harjar hämtat in honom varje dag sedan i måndags så han stod så snällt så och åt godiset som jag hade med mig så kundej ag ta grimskaftet och göra en grimma av det, duktig ponny! han är så himla försiktig av sig, har aldrig mött en försiktigare häst. han gör absolut INGENTING som han inte blir tillsagd att göra.

Sabina spolade Pantera i paddocken så jag gick dit med falcon och stod bredvid för misstänkte att han tyckte det var läskigt och det gjorde han, men han stod stilla! sen spolade sabina lite bredvid honom för han är ändå ridskolehäst och någon gång måste han lära sig att det inte är farligt. han blev jätte rädd och man såg att han ville kasta sig ifrån men han vågade typ inte, jag höll inte änns grimskaftet sträkt men såfort jag sa att han fick röra sig så gick han iväg. snacka om snäll/försiktig häst!

Med Simona gick  det väl lite sådär. hon var jätte jobbig när jag skulle göra iordning henne. hon stod inne i en box och lotta gick ner med falcon så då blev hon själv så hon blev stressad. men jag borstade och tränsade i boxen iaf och sen gick jag ut i paddocken för att sadla.h on vägrade att stå still, hade ingen respekt alls och hon lyssnade inte ett dugg! Lotta fick försöka hålla henne så gott det gick medan jag sadlade. men såfort jag var uppe på ryggen så var hon lugn igen. men jag vet ju att hon blir stressad av att bli lämnad själv så antagligen så berodde det på de. men Lektionen gick jätte bra! vi jobbade med att hon skulle vänta i hoppningen och inte bara kasta sig iväg.

Övningen som vi gjorde såg ut såhär


Hon var jätte lugn och duktig, och de hindrena på kortsidorna var sockerbitshinder och den i mitten var ett räcke som vi höjde lite grann. men vi sk fortsätta jobba med det på måndag då Erika, simonas medyrttare, ska hoppa också!

dålig uppdatering

har varit dålig uppdatering de senaste dagarna, men det har inte hänt något speciellt så känns inte riktigt som om jag har haft något att skriva...

Det har varit så fiint väder så jag har varit på stranden hela dagarna och sen ridit senare de dagarna jag har orkat. Ikväll blir det iaf lektion för Lotta! det ska bli riktigt roligt!


12 Juli

Blev ingen tur med båten igår kväll, för pappa skulle se på fotbolls vm. men efter matchen, ca 23.15 så åkte vi till Yngern och doppade oss, riktigt skönt! idag åkte vi med mamma till stranden, var där till typ halv 12 då det började regna :P när vi varit hemma en stund så blev det självklart fint väder igen så då åkte vi till solåkra och badade i poolen!

vid halv 4 åkte jag ut till billsta då jag skulle hjälpa till och springa med Ziro på veterinärbesiktningen, skulle även ta hand om Simona och Falcon!

självklart så glömde jag godis när jag skulle hämta falcon i hagen så tog ett tag att få in honom! men jag hoppas att det blir bättre om några dagar då han har fått komma in några ggr och fått godis! :P

11 Juli

Idag har det varit en sjukt varm dag! En dag som man bara måste ligga på stranden men det gjorde jag dock inte! Var på billsta hela dagen,  9-17.30 för at hjälpa Lotta då hon har ridläger. Det var olidligt varmt, man blev alldeles svettig och helt slut av att bara stå stilla. jag skulle ridit med i sista gruppen då det var hoppning men det var ju bara att glömma i den här värmen. tycker synd om de som red men även om lotta som stod ute på ridbanan i 4 timmar!!!

Räddningen idag var att jag, Sabina och Tove tog moppen till Akarn vid 12 tiden och badade lite medan ridlägerbarnen åt lunch. det var riktigt skönt måste jag säga! men nu känns det knappt som om man badat någonting! men ikväll blir det väl antagligen att vi drar ut med båten eller ngt över en natt, för pappa hade tydligen packat för det...

Akarn


10 Juli

Idag har det varit en väldigt stor dag för mig och Simona! det är nämnligen så att hon badat för första gången i hela sitt liv! :D

Red till Akarn (en sjö i närheten av billsta) med Sabina vid halv 5 tiden för att bada med hästarna. trodde dock inte att simona skulle bada men Pantera älskar att bada så det var värt det iaf! men när vi kom fram så  försökte jag få i simona från marken, och efter ett tag hoppade hon i så kände att det inte var så bra att stå på marken. så hoppade upp på henne ist å då tvekade hon lite men sen gick hon ut till pantera! vi gick i flera ggr å hon gick så långt så vattnet var vid magen, så jävla härlig känsla, var så himla glad! hon gick dit Pantera stod hela tiden, så hade hon stått längre ut så hade troligen Simona också gått  dit. det som var lite läskigt var det att gå i helt själv i vattnet utan Pantera, me ndet ska vi öva på i veckan! :D

från kl 9 tills de att vi red iväg så hjälpte jag till på Lottas ridläger, jätte varmt men jag och Sabina tog moppen till arkarn när barnen hade lunch och badade lite, riktigt skönt att svalka sig annars hade vi aldrig orkat med dagen kan jag ju säga!

På bilden syns det hur mycket hon badade!!!

8 Juli

Idag var det en väldigt tidig morgon! halv 8 åkte jag tillsammans med Erica till billsta för att ta in hästar till hovslagaren. Jag var ansvarig öveer det idag så det var bara att bita ihop, men det var endast 3 hästar + en hov så det tog typ 2 timmar bara! åkte sedan hem och bytte om för att sedan se fram emot en dag på stranden! Härligt varmt i vattnet, jag älskar Yngern! :D

Åkte hem redan vid 2 tiden då det blev mulet och kallt när solen försvann! jag och mamma åkte sedan in till stan för hon skulle köpa en bikini och sedan övningskörde jag hem! var så sjukt länge sedan ajg gjorde det, typ oktober förra året eller ngt sånnt. men var inte så ovant! ;)

Sedan på kvällen åkte jag ut till Beatrice och så tog vi en tur ut på hennes pållar, riktigt mysigt och perfekt ridväder!


7 Juli

Idag var det STRÅLANDE SOL! :D

har legat på stranden från tidig morgon till 3 tiden, riktigt härligt! har även märkt att jag fått en hel del färg! :D om jag jämför med mig själv så är jag skit brun, men tanke på hur jag brukar vara, men när man jämför med ngn annan (som inte är beatrice eller erica) så ser jag fortfarande jätte blek ut, inte kul! Nästan precis när jag kommit hem från stranden så gick jag till erica då vi skulle bada i hennes pool, men måste säga att det kändes varmare i sjön än vad det var i poolen. men jag tror att det blir en helt annan kyla/värme i sjön än vad det blir i en pool. det känns så iaf ;)

på kvällen åkte jag ut och tog ett dressyrpass på Simona och idag fick jag igenom henne ordentligt i båda sidorna, och när hon väl har släppt så är hon rolig att rida dressyr på för hon lyssnar på minsta lilla. men idag fick jag ta ganska så mkt i henne, så antagligen var hon inte helt igenom, men Erika rider dressyr imorrn sså vi får hoppas att allt släpper då! :D

Imorgon blir det till billsta då jag har hand om hovslagningen imorrn, är endast 4 hästar så det tar nog inte speciellt lång tid. Sen blir det STRANDEN! :D

6 Juli

Idag var det tänkt att vi skulle åka till stranden, men nej det tillät inte vädret, det ändrade sig i sista sekund! kan ju säga det att mamma INTE var överräns med vädret! Mamma bakade bullar ist så när jag vaknade strax efter 12 åkte jag till mamma och fikade, riktigt gott var det! stannade där till 4 tiden då jag åkte hem till pappa igen!

På kvällen åkte jag ut till stallet för att rida ett dressyrpass på Simona! började rida i ridhuset och det gick någorlunda bra med tanke på att det var länge sen vi red ett riktigt dressyrpass. men sen var det en häst som gnäggade och då  ville hon inte jobba mer så gick ut till utebanan istället som blivit ledig. där ute blev hon skit jobbig och vägrade ställa vänster, hon böjde inte änns på nacken! och inte tog hon skänkeln heller, skit jobbig. jag fick inte igenom henne så gav upp då jag bara blev irriterad och det skulle inte hjälpa ett dugg!

kärlek vid första ögonkastet

jag har blivit kär, riktigt jävla kär i en chihuahua korsning. 87 % chihuahua och resten tibetansk spanniel...

annonsen:
Nu Är vi leveransklara och redo att flytta till nya familjer. Vi är födda den 3 Maj och är 87% chihuahua och resten tibbe. 2 tikar och 2 hanar. Vi är uppfödda i familj med småbarn, katter och stor hund, så vi är vana vid det mesta. Vi söker kärleksfulla nya hem och vi är Veterinärbesiktigade, chipmärkta, vaccinerade, avmaskade och registrerade i jordbruksverket. Tikarna kostar 7500:- hanarna 6500:- Vi söker ej fodervärd eller avbetalning.


här är den valpen som jag är helt kär i! visst är den gudomlingt söt?


guess who?

Vet att bilden inte är speciellt tydlig, men jag har en fråga till er!

Vem tror nu att detta är? En ledtråd är att det är en ponny/häst på billsta, imorgon kommer nästa ledtråd, men gissa på! och ni som redan vet behöver ju inte säga vem det är ;)



5 Juli

Idag var det tänkt att vi skulle åka till stranden då det skulle vara sol på förmiddagen, men inte fanns det där ngn sol! mammas första dag på semestern och planerna  blir förstörda, men aja det är väl sånnt som händer. det fick ist bli storstädning av mitt rum under förmiddagen då vi gått upp halv 10 med tron om att åka till stranden. vid 1 tiden började det klarna upp så vi åkte hem till vår moster som bor ute på solåkrabyn. där finns det en pool som man får bada i så vi gick dit och badade ett tag. 28 grader varmt, hääärligt!

Vid halv 3 åkte jag och mamma till stan för att åka förbi stigbygeln och kolla på ridbyxor till mig och sedan åka till ica maxi och handla mat och lite annat. Det första vi möttes av på stigbygeln när vi kom innanför dörren var en sjukt söt chihuahua! den var otroligt söt, jag skämtar inte! den var typ gyllene brun och långhårig. när vi gått runt lite i affären så kommer den fram till oss och visar sitt godisben och är jätte stolt! jag blev helt kär, skämtar  inte! ville bara stoppa den innanför tröjan och  dra! men det kunde jag förstås inte göra :P

Blev iaf att jag köpte ett par beiga ridbyxor, de var jätte sköna och ville ha ett par ljusa nu till sommaren då det inte blir lika varmt som ett par mörka. köpte även en achennosgrumma till Simona och ett par ridhandskar som matchade mina ridbyxor!

När vi väl kommit hem igen blev det att åka vidare till pappa, äta middag och sedan följa med Erica ut till hennes stall för att fota när hon red Jannie! Där fanns det två valpar som var helt underbara! det var jack Russel och ja vet inte vad jag ska säga mer än att de var otroligt roliga ;)

Sedan följde hon med mig till Simona då jag red i hagen barbacka och hoppde lite små skutt på terränghindrena ;)

Bilder kommer, datorn verkar ha problem att samarbeta på kvällen, fråga mig inte vrf!

4 Juli

Igårkväll när jag åkte ut till simona för att rida så skulle eva med för att hälsa på henne... stona hade flyttat till en annan hage idag och det hade visst varit lite vilt och simona har fått sig en spark på vänster bakben. men som tur var så var det ganska högt upp så hon är endast svullen och öm men hon haltar inte vilket är väldigt skönt! blev ingen ridning då jag kände att jag inte orkade, släppte henne bara lite i ridhuset men den trötta hästen ville ju inte springa ;)

Idag blev det att ställa klockan då jag, Eva och Erika skulle hjälpas åt att skura boxarna där Simona och Timjan vanligtvis bor! och jag kan ju säga det att det blev mycket finare nu när det inte är en massa bajs fläckar och äckel på dem. de ska även målas igen så det kommer bli super fräscht när hästarna kommer tillbaka. sen är det väl lika äckligt efter ett tag igen men det får man ta ;) vi höll på från halv ett till fyra tiden, riktigt flitiga! Blev att åka hem och ta det lugnt ett tag innan vi beställde pizza! vid halv 8 tiden åkte vi ut till Järna badet så Daisy kunde få bada lite, och måste säga att det var väldigt uppskattat!

På kvällen åkte jag, linnea och mamma till Heron för att se Eclipse, för mig var det då andra gången jag såg den och måste säga det att den var bättre andra gången!



Hon sätter sig och pissar i vattnet?!











3 Juli

Idag har förmiddagen tillbringats hemma för att förebereda hela familjen för bröllopet som skulle äga rum idag! det är min Kusin Jan-åke och hans sambo Josefine som skulle gifta sig! jag tog självklart med mig kameran, men har bara bilder från själva vigseln i kyrkan då jag, johanna, emelie + alla små barn inte var bjudna på festen! 



2 Juli

Idag hann jag knappt med någonting! men det gör inget för sov till halv 12 och det var underbart skönt! Åkte till billsta vid 1 tiden för att fixa med simona och titta när Emma (lottas dotter) red dressyrkurs på sin ponny snabb! Åkte hem vid 4 då jag och jörgen skulle laga maten för att fira att mama fått semester, alltid hon som lagar mat annars. men Jörgen var så seg på att komma från södertälje så vi åt inte middag förrän kl 8 på kvällen. jag hade även gjort en god fruktsallad till efterrätt, supergott! :D 

cyklade sedan hem till syrrans katter för att ge dem mat och sedan drog jag vidare hem till erica och spenderade kvällen där!



1 Juli

Idag har det varit en lång dag men so har gått väldigt fort. Det där lät nog lite konstigt men ni fattar poängen i det hela (:

Till stallet kl 8.00 för att hjälpa Camilla i stallet + hålla henne sällskap, hon var ju inte på topp idag direkt! ;)
Vid 11 tiden red jag ut med Alina och My och det var väldigt trevligt! red skroten och då berättade hon att det står Lamor där, men när vi kommer dit å jag längtade efter att se dem så fanns de inte där, hon ljög för mig!! :( nejdå, de brukade tydligen stå där menn inte idag icke!

Hemma vid 12.15 för att åka till solåkra där mamma jobbar och lämna hennes matlåda som hon glömde i morse, början till senil? Åkte sedan hem och nördade framför datorn för att sedan åka till Beatrice vid 22 tiden. hon skulle longera Aida (unghäst på 2 år) och sedan rida Plaza (6 eller 7 år tror jag?). jag provade även Plaza lite för första gången och måste säga det att hon var väldigt trevlig men inte som jag trodde att hon skulle vara ;)

Nu är jag hemma igen och har ätit för ska snart iväg med Blondiemöken MOA GODENIUS! :D vi ska ta en lite tur på hennes moppi till billsta för hon vill checka de nya pållarna å sen drar vi och våldgästar Lotta om hon är hemma ;)

haha nu vet ni exakt hur min dag har sett ut, tider och allt, lite väl kanske men kan inte rå för det, annars fattar man ju inte hur länge jag varit på ett ställe ;) kanske ska tillägga att klockan är 17.14 nu ;)

RSS 2.0