sweet

Hahaha!


30 oktober

Idag var jag ute på en riktigt lång tur! red från stallet kl 13.40 och kom tillbaka kl 16.45! red till billsta för att rida i Gayahagen med Sabina! varje gång det har regnat mycket så blir det en stor pööl (sjö) i hagen som är rolig att "bada" i! Simona var först jätte larvig och låtsades att det var skit läskig med vatten och vägrade då att närma sig. men sen gick Pantera i och då bara följde hon efter och var helt avslappnad. knäpp häst! :P men sen gick hon bara i på just det stället som pantera gått i på. så för att kunna gå i ngn annan stanns så fick pantera gå först och visa att det gick alldeles utmärkt! slutade med att vi galopperade genom pölen flera ggr och båda hästarna blev helt galna för de tyckte att det var så roligt. simona drog mot vattnet såfort jag började trava eller galoppera och bara kastade sig i! :D

Senare kom Susanne och Marcello och även han kom i vattnet och slutade med att han galopperade igenom. han har aldrig gått i sån stor pöl förut men han var hur cool som helst, titta lite och sen bara gick!

Har inga planer för kvällen, försöker få tag på Moa men hon är jävligt seg! men tror att det blir en lugn hemmakväll framför tvn :D

29 oktober

Blev en riktigt lugn skoldag! hade matte, sedan en diskussion om sverige demokraterna är demokratiska eller ej (inom samhälle) och sen efter lunch med det att prata med skolinspektionen! slutade kl 2 då mammas jobbarkompis kom och hämtade mig då jag skulle hinna till solåkra till kl 3! det är en lägenhet där som ska städas ur, så jag, mamma och johanna ska göra det under helgen! Får 200 kr i timmen så det är inte dåligt ;)

På ridlektionen hade jag Regentoch vi hoppade en liten bana!  en skön lektion som gick väldigt bra. slutade med att hoppa 90-1m bana och det gick riktigt bra! :D


28 oktober

Sov till kl halv 11 idag vilket var väldigt skönt och behövligt! "ledig" från skolan idag. har bild hela dagen och ska då fota till och det går ju inte att göra i skolan, och dessutom är jag klar! :D

Inte hänt speciellt mycket, varit hemma hos mamma och myst med hundarna (Daisy och Joey)... på kvällen blev det hundkurs för Daisys del och hon var verkligen duktig! känns som om mitt mål är uppnått och jag måste sätta ett högre mål för att ha något att sträva efter!

ta en titt

gå in och kolla på den otroligt fina bilden av Edward och Bella som är målad av http://elinasbubbla.blogg.se/
går miste om en helt underbar bild om du inte tar dig en titt!


smäcker?

Simona är så fin i kroppen just nu, eller vad tycker ni? (:


Daisy

Har varit hundvakt åt en Golden vid namn Joey i helgen och igår när han åkte hem så blev Daisy jätte kelig och var dessutom väldigt trött. jobbigt när man har en annan hund att dela matte och husse med ;)









shopping

köpt massor idag, är nu 3927 kr fattigare och jag har ångest över att gjort av med så mkt pengar på två timmar!!!

Vinter ridoverall från Hööks



Vinterkängor från Hööks

Vinterridhandskar från Hööks



Klänning från HM


Tjocktröja från Hööks


Köpte även ett "party linne", en kavaj, tre Bh med Trosor, ett par vita, ett par rosa och ett par Lila! ;)



23 oktober

mådde så jävla dåligt igårkväll, eller jag var typ luddig i huvudet och konstig i magen. kändes inte alls bra. vi tror det beror på att jag har minskat dosen järtabletter, för det var efter ridningen som det kom, då jag ansträngt mig typ. inte ett dugg skönt! 

Men idag var det bättre och har varit ute hos simona och ridit en liten sväng! riktigt trevligt!

22 oktober

Vaknade av att jag fått ett sms av elina där det står "Merry Fuckin X-mas!" gick då upp och såg att det var fullt av snö ute! snacka om chock!

bussresan från järna var riktgit hemskt, bussen åkte på tvären och ja hur som helst förutom som den skulle, trodde jag skulle dö! missade då bussen som går mot skolan men som tur var så kom Moa och hämtade upp mig! väl framme i skolan gjorde jag matteprov och sen fick vi reda på att vår lärare som vi skulle ha hela dagen var hemma så vi slutade! var hemma vid halv 12! gick då till syrran för att mata hennes katter. Eskil fick även gå ut i snön för första gången och det var jätte läskigt!

Sedan kom Emelie och Bleda hit så då gick vi ut och lekte med hundarna i snön, riktigt härligt!

På lektionen red jag en C-ponny som heter Smulan! hon hade varit dum mot barnen i hanteringen så nu fick hon stryk! nejdå, men jag visade vem som bestämde. hon är skit tjurig att hålla på med. men efter ridningen var hon som en helt annan häst! underbart mjuk!

21 oktober

Idag åkte jag, Elina, madde, jenny och helena till  maddes stall för att fota när hon tränade horsemanship med sin häst! riktigt roligt att se vilken kontakt de hade och vad hon lärt sin häst!

På kvällen åkte jag på hundträning med Daisy tillsammans med Emelie och Blenda i södertälje syd. riktigt roligt då daisy skötte sig exemplariskt! det är en miljöträning för Birgitta som har sjöhaga hundpensionat i södertälje. tränar att kunna jobba med hunden med en massa andra hundar, bilar, bussar, människor osv. riktigt roligt!

Skansen

Idag var vi på skansen! :D skulle mötas där kl 10 men då vi inte fattat att det inte går buss dit längre så var vi inte där förrän 10.17 och slutade kl 14 ist för kl 15! hade varit roligare om vädret varit med oss, men med en vinterjacka med luva som man kunde gömma sig  i klarade man sig från regnet!

Nu på kvällen har jag varit hos pappa och storstädat och rensat mitt rum tillsammans med Syrran som var så snäll och hjälpte mig! nu är allt jätte fint inför visningen på Lördag! :D

AAAAAAH

JAG FÅR PANIK, ÄR RÄDD, BESVIKEN, OROLIG OCH SÅ JÄVLA FÖRBANNAD! HUR FAN KAN MAN SÄGA ATT DETTA INTE RÖR OSS? NÄR DETTA ÄR ÖVER KOMMER HÄLFTEN BEHÖVA PSYKISK VÅRD!

Kämpa på, vi  vill inte mista den enda som vi har kvar! du betyder massor för oss, kämpa!

tålamod!!

Efter hoppkursen, vid 1 tiden fick jag skjuts av Maria ut till Simona då vi skulle lastträna samt åka. började lasta vid 2 tiden och vid halv 3 åkte vi! hon frös fast i backen mer än förra gången men hon var riktigt duktig. vi åkte ju förra helgen, och tidigare har vi inte änns fått in henne i transporten efter att vi åkt. så det var ett stort framsteg! vi bestämde oss för att åka till ett ställa där det inte finns hästar, för att göra det så enkelt som möjligt att lasta när vi ska hem igen. bestämde oss för att åka till Bergasjön vid mölnbo! när vi väl kom dit var hon lugn och fick beta ett tag då det var riktigt grönt och saftigt gräs där! vid 15.04 började vi lasta igen och säger bara FY FAN! trodde allvarligt att vi skulle vara kvar hela natten. hon kastade sig, stegrade, frös fast och ja massor av försök för att slippa. Klockan 18.35 fick vi in henne i transporten. tog hela 3,5 immar!!!!! både jag och eva var förberedda på att stanna till sent på kvällen. hon gick liksom in flera ggr men sen kastar hon sig ut. stegrade riktigt högt några ggr och trodde hon skulle lamna en gång då hon hamnade i linan på ngt konstigt sätt. i slutet blev hon även arg så hon liksom kastade sig upp i luften och sen slog ner med en smäll på rampen, två ggr.

Grejen var den att vid vissa tillfällen såg det ut som om hon ville gå in men inte vågade. både jag och Eva började då inse att hon tkr det är så jävla obehaglit att åka. vi sa de att bara vi får hem henne så ska hon slippa åka transport. när vi väl var hemma och öppnade för att lasta ut henne. då står hon och käkar och är hur cool som helst! inte ett dugg rädd, upprörd, stressad eller någonting. vi började då fundera vrf det är så svårt att lasta henne. om hon nu inte tkr det är ett dugg läskigt att åka transport, varför då krångla som en tok? börjar fundera på att det kan vara för att det blivit enn grej av det hela. men vi har bestämt oss för att göra ett sista försök. träna mycket horsemanship så hon verkligen lyder och gör som vi säger. har ju inte tränat så mkt på det då hon är så snäll och gör det man ber om (oftast).

Vad tror du? tacksam för all hjälp!


när vi höll på att lasta, var inne på andra timmen då ser jag att det är en man som står och FILMAR NÄR VI LASTAR. Eva ropar till honom och frågar vrf och ber honom lägga av. då ignorerar han först och sen går han in i sin stuga. eva går dit för att prata med honom och fick inget vettigt svar om vrf han filmat. Eva berättade att hon haft simona i 15 år och att vi vet vad vi gör och vill inte att det hamnar på internet. vi gör ju inget elakt som skadar henne liksom...

Hoppkurs Bo Östlund

Sista dagen på hoppkursen och det var riktigt roligt! när vi hoppade hela banan kändes det inte riktigt som om jag hade full koll på vart jag hade marcello, men övrigt tycker jag att et gick bra! när vi hoppade en del av banan (3 hinder) gick det verkligen super! hade full koll på vart jag hade honom och avstampet blev perfekt! :D


dålig uppdatering, jag vet

Fredag
Idag har varit en härlig dag som gått väldigt fort! började med att ta blodprov och syrran körde mig till skolan. hade en soft skoldag och var hemma vid 3. åkte ut till simona och red ut tillsammans med Eva och hästarna var helt knasiga, antagligen för att det var kallare än vanligt ute. redan när vi  skrittade iväg var Timjan jätte pigg, ville trava och skrittade på väldigt fort. Simona var lite segare och gick sakta fram. när vi kom fram till åkern så började Timjan bralla när vi skulle börja trava och sen for hon upp i 5-6 stora bocksprång så eva höll på att flyga av. skrittade lite så timjan Lugnade sig och red sen vidare till en annan stubbåker som var torrrare. där fick jag driva simona i traven och sen när jag galopperade på en stor volt så var hon jätte lugn. släppte tyglarna för att visa eva hur lugn hon var OCH DÅ började hon bocka som en tok!!! hon har gjort det typ 2 ggr på de två åren som jag ridit  henne. sen lugnade hon sig men senare i galoppen så gjorde hon samma sak. helt knasiga.

strax efter 5 var jag framme på billsta och hjälpte till med Lottas barn. allt gick bra tills i slutet. då tyckte Majim att han kunde galoppera ist för att trava på långsidan och flickan blev JÄTTE SKRAJ! aldrig galopperat tidigare så fick gå med henne en stund då hon var livrädd och grät så mycket. hon ville hoppa av men lyckades övertala henne till att sitta kvar. berättade om när det hänt liknande saker med mig. hon lugnade ner sig men frågan är hon hon vågar trava på honom igen?

På lektionen red jag Maja som Jag önskat. tkr så synd om henne som bara går barnlektioner och blir aldrig riden på rätt sätt, alltså ridas i form och jobba ordentligt med bakbenen, rygg osv. var riktigt mysigt och hoppas att jag kan få henne flera ggr. det svåra är det att hon bebhövs till de 3 barnlektionerna som är innan...

Majim


Lördag
Sabina sov hos mig igårkväll då jag skulle sova hemma hos Mamma för att passa Daisy! hon åkte tidigt då hon skulle jobba i stallet. själv gick jag upp vid 10 (hade varit uppe vid 7 tiden och kissat daisy). tog en promenad till pappa för att kolla om han hade ngn gammal mobil, för igårkväll strax innan sabina kom så typ kraschade min mobil, ville inte vara med längre :P fick lite panik för hemtelefonen hos mamma fungerar inte heller så kände mgi väldigt handikappad utan en telefon! om jag behövde ringa hade jag varit tvungen att gå till grannarna liksom.

Vid 2 åkte jag ut till billsta då vi skulle bygga bana inför hoppkursen för Bo! kursen var riktigt rolig! Dock så var Marcello väldigt tricksig med munnen vilket han inte brukar vara, men hoppningen gick kaanoners! hoppade femåenhalva med travbommar innan. sedan la vi till en oxer och ett räcke! mycket nöjd! Imorrn blir det upp tidigt då vi ska bära fram mer hinder vid halv 9 tiden!

Marcello

Strömsholmslärare avled efter träning

39-årige Fredrik Wahlert, tidigare Karlsson, arbetade som ridlärare på Ridskolan Strömsholm sedan januari i år. Under en träning för Maria Gretzer på onsdagen insjuknade Fredrik och avled senare på sjukhus.

- Fredrik fick svårt att andas och blev medvetslös på hästryggen. Han fick snabbt hjärt- och lungräddning i ridhuset, och ambulansen var på plats inom fem minuter. Alla som var med i ridhuset gjorde en fantastisk insats, men tyvärr gick hans liv inte att rädda, berättar Becky Evensen, utbildningschef på Strömsholm.

Fredrik avled på Köpings lasarett under onsdagen. Händelsen inträffade under ett träningspass för hopplärarna på Strömsholm, som rider för Maria Gretzer.

 


Bilder från Elinas stall

här kommer bilderna från när vi var i Elinas stall igår!

Elinas raggsocka Imir














Provade på Tölt!







14 oktober

skoldagen började med att åka till Jennys hästar och fota lite uppställningsbilder. bilder kommer då jag kommit hem, antingen ikväll eller imorgon. efter skolan idag blir jag hämtad av Katarina då jag ska följa med henne till Örebro för att titta på en häst till henne! :D

helgen

Den 16-17 oktober har vi glädjen att välkomna Bo Österlund till Järna Ridklubb. Bo är auktoriserat A-tränare och lagledare för svenska junior och ponnylandslaget i fälttävlan. Han är banbyggare i både hoppning och fälttävlan och har ett förflutet som landslagsryttare i fälttävlan.

Kursen arrangeras med stöd av projektet Idrottslyftet för att vidareutbilda våra ungdomar. Kursen är därmed kostnadsfri.

Grupp 1 (rider lör kl. 14.30, sön kl. 09.00)
Emma Brunfelter/Snabb
Malin Axelsson/Pontus
Elin Axelsson/Ginger
Anna Edin/Kalle
Natalie Kache-Bouver/Munsboro Jim
Tindra Rinman/Knodden
 
Grupp 2 (rider lör kl 15.30, sön kl. 10.00)
Sabina Herbinger/Falcon
Anja Engström/Helga
Natrisja Drexel/Smulan
Lisa Östensen/Madelene
Sofia Thunstam/Alle
Tove Stattin/Röde
 
Grupp 3 (rider lör kl. 16.30, sön kl. 11.00)
Busan Ljungberg/Uffe
Pernilla Ullman/Emmy
Jennifer Kautto/Regent
Paulina Björk/Francko
Alexsandra Ask/Stoya
Emma Dahlen/Marcello
Silje Jangtorp/Kingen
Reserv Sofia Öberg/Robb Yava


Happyface

JAG ÄR GLAD!
Fick precis reda på att jag ska rida hoppkurs för  Bo Östlund i Helgen! :D det är idrottslyftet som betalar typ så för mig blir det helt gratis, kan det bli bättre?

Fick dessutom ett meddelande från Alicia som har Daisys bästa vän Mimmi, där det stod att DE KOMMER HEM IMORGON KVÄLL! :D hon bor just nu nere i sverige ngn stanns och pluggar så de har varit ifrån varann sedan början av augusti, var vana vid att leka i stort sett varje dag så ska bli spännande att se hur de beter sig när de möts igen!

Veterinärbesöket

Nu har jag precis ätit och duschat efter att ha varit i stallet en andra gång idag! Red först lite på banan men inte så länge då jag kände mig helt omotiverad... men Andreas (veterinären) kom i tid, och det är ett under om jag får säga det själv! ;) nej nu var jag taskig, han är en jätte duktig veterinär men har liiite mycket att göra, haha!

Simona var superduktig när han spände upp hennes mun, stod helt still utan lugnande eller ngt. han sa de att tänderna såg fina ut men sen såg han ett ganska så stort jack på hennes tunga som han visade mig, och det är därför hon har slemmat och varit känslig i munnen. hon måste ha bitit sig i tungan då vi lastränade förra helgen.

Konstigt nog såg vi inget blod eller ngt, för det där måste ha blött rejält. men han sa det att det blöder mycket men endast en kort stund. så antagligen så sög hon i sig blodet.

Han kollade också på Timjans knölar som hon har på ryggen och han konstaterade att det är sadelknutor. de blev även vaccinerade och det gick hur smidigt som helst! timjan tkr ju inte om sprutor och sånnt men det var inte andreas som vaccinerade utan en tjej som var med honom, så Timjan trodde väl bara att hon skulle klappa eller något ;)

När allt var klart så frågade jag honom om praktik och det gick så bra så! problemet var bara det att det är många som vill praktisera hos honom och de flesta har samma praktikveckor och han har endast en plats i bilen. MEN det lät som om det inte var ngn annan som hade när jag hade! så han skulle kolla upp det och så skulle jag höra av mig i slutet av veckan! :D

han ba: då är det mest hältor, skador och lite tråkiga saker! :P men det är roligt för mig vad det än är som händer!

12 oktober

tror ni att han dök upp eller? nej utan nu kommer han ikväll ist...
Riktigt skönt med en ledig dag men det där är så typiskt honom, blir så irriterad!

Nu är meningen att jag ska börja plugga, har prov i svenskan imorgon men det är så svårt att veta vad man ska plugga på! och jag är så jävla seg på att komma igång när det är så otroligt ointressant! det enda man kan göra är att läsa oliak texter och komma ihåg vad de handlar om typ, men boooooring!

men måst börja nu om jag ska kunna åka ut till Hästarna ikväll igen! och jag vill inte på ett IG men det lär väl sluta så, usch!

Lite bilder från idag!




Skönt att Bajsa?




veterinär på gång

Ligger nu i min säng och lyssnar på när besiktningsmannen borrar i väggen eller ngt liknande, låter som fan iaf!!!
eva kommer och hämtar mig vid 11 tiden då Veterinären ska komma ut till hästarna.

Det som ska göras är:
- Kolla Simonas mun
- Kolla Timjans knölar på ryggen
- vaccinera
- avmaska

Tänkte passa på att ta med mig kameran ut och fota lite (: Simona brukar ALDRIG vara medgörlig, ser mest ut som en sur tant, men Timjan är nyfiken så det ska nog gå på en av dem iaf!


FY FAN

så jävla hemskt! detta skrevs innan allt hände:

https://www.flashback.org/t1322408

"direktsändning

Polisen ryckte ut – mannen avliden

Flera personer kunde chockade bevittna när en ung man på måndagen hängde sig själv i direktsändning på en internetsida.

Polisen larmades och ryckte ut till mannens lägenhet i en svensk stad men lyckades inte stoppa mannen i tid. Han är nu konstaterad död."

 

För att läsa vidare, gå in på :
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7938022.ab

inköp

var på skopunkten idag och köpte två par stövlar! :D

Det ena paret hittade jag ingen bild på men ser ut nästan så här, men är fodrade och snörade upptill bak ;)


Stövel från Skopunkten.com




Här är det andra paret! som är ofodrat ;)


Stövel från Skopunkten.com

flytt

Nu är det officiellt att vårt hus hos Pappa är till salu!




hjälp mig och rösta på Maja!

Jag har nu varit med i tävlingen om årets häst! valde ponnyn Maja från ridskolan, mest som en kul grej men dels för att hon är en sån underbar ponny!

skulle vara jätte roligt om just du vill hjälpa till och läga en röst!

http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=58004&flashparamcontributionid=274944




Lördag 9 oktober

Hela dagen har varit helt super så vet inte riktigt vart jag ska börja! :D
började dagen med att sova ut, vilket var grymt skönt! åkte sedan ut till Simona då vi skulle lastträna/åkträna. det gick jätte bra. hon tjaffsade lite först men gick sedan in. vi började med att jag åkte i transporten med henne hela grusvägen för att se hur hon betedde sig samt för att hon skulle känna sig tryggare då hon tkr att det är läskigt. hon stod lugnt och stilla, åt till och med kraften som jag gav henne. (sist vi tränade på att bara stå i transporten så var hon så skraj att hon inte änns ville ta kraften).

bytte sedan plats till bilen då vi skulle ut på vägen. vi körde till en parkering i närheten av kungsörnen. För er som inte vet vart det ligger så är det bara en kort bit på asfaltsväg, kanske 1 km dit eller något sånnt. är vände vi för att åka hem igen. hon var lugn att lasta ut och allt var jätte lyckat!

Åkte sedan vidare ut till Billsta då jag skulle rida ponnyn Snabb! hade tänkt rida skrotenrundan men blev att jag hoppade på terrängbanan ist. de har byggt fler hinder där nu så det var skit kul! han var skit pigg och jag blev ännu gladare!

åkte sedan hem, åt middag och tog det lugnt ett tag innan mamma körde in mig till södertälje vid halv 9 tiden. skulle möta upp Madde och Helena (jenny kom inte). började med att vi gick till donken då jag var så jävla kissnödig, och tror ni inte att jag tappade skon TVÅ ggr?! första gången fastnade klacken mellan två plattor i stan och ja foten drogs ur och skon satt fast i backen! ;) andra gången var inne på donken, på deras gummimatta....

vi mötte sedan upp Emelie och hennes kompisar oh drog till femfemnoll. skit segt där till en början men sedan kom det igång. Moa och Elina kom vid 11 tiden och ja, Moa var verkligen Party sugen! ;)

Jag, Helena, madde och Elina drog sedan vidare till The Strip och där var det sjukt mycket folk men riktigt roligt!

Detta måte göras om fleeeeeeeeeeera ggr och nästa gång blir nästnästa helg då vi ska dra med josefine ut!

planer för morgondagen

Imorgon ska vi lastträna med simona igen, då hon gick in sist och vi kunde stänga så ska vi satsa på att åka en tur! vi vill att det ska vara ett framsteg varje gång så att hon verkligen förstår att vi inte kommer att ge oss bara för att hon tjaffsar.

hoppas att allt kommer att gå bra! :D
Eventuellt ska jag ut och ta hand om Snabb också, men lotta skulle höra av sig under dagen om hon hann eller inte.

På kvällen blir det utgång med moa, elina, helena, emelie, madde och jenny! kommer bli sjukt kul! :D

Ridlektionerna

Idag var det ridning på srk efter lunchen. red en angloarab som heter Elmir, en trevlig prick men som har många svagheter.
1. han kan inte skritta, går jätte jätte jätte kort med fram och nästan taktar när man rider på korta tyglar och jobbar honom. men på långa tyglar tar han långa steg.
2. när man kräver av honom försvarar han sig med att sparka bakut.
3. svår att rama in, skjuter gärna ut rumpan om tillfälle ges.
4. sparkar bakut varje gång man lämnade väggen när jag galopperade på mittvolten.

Trotts detta var han riktigt rolig, jag tkr inte att det är läskigt när de bockar, sparkar bakut, stegrar mm. SÅ LÄNGE DET INTE ÄR FARLIGT! ;)

kom hem och åt middag och sedan bar det av till Billsta för att hjälpa till med nybörjarbarn gruppen och sen rida lektion. red Stoya och vi hade hoppning. gick väl sådär, kände inte att jag litade på henne. dels har jag bara ridit henne en gång tidigare och det var under igångsättningen och då bockade hon när man la till skänklarna. dels kände jag att hon likagärna kunde nita, kände inte riktigt vart jag hade henne.

Stoya


7 oktober

mina planer funkade inte så där jätte bra. rengat hela dagen och då vill jag inte ge mig ut att fota, även om jag har paraply så är risken att kameran blir fuktskadad + att det inte blir så fina bilder när djuren är helt blöta! ;)

Har iaf varit hos farfar och städat idag, daisy fick följa med dit vilket uppskattades mycket utav farfar! han har ju alltid haft hund så det är klart att det är tomt nu när han inte har någon... men ska iaf åka till stallet sen och hämta hem hästarna då det är kolsvart ute när eva kommer hem!

får se hur det blir med hundkursen ikväll!

morgondagens planer

Imorgon är jag hemma från skolan då vi har estetisk verksamhet fram till kl 2. vi ska göra saker till en utställning som vi ska ha i ettan. man får välja om man vill måla, fotografera eller bygga något. jag har då valt att fotografera då jag inte är något underverk vad gäller att måla ;) Så imorgon blir jag hemma och ska fota Daisy och åka ut till Simona och Timjan och fota dem i sommarhagen! :D

ska även hinna med att städa hos farfar och sen på kvällen ska jag tillsammans med Emelie och Blenda åka med Daisy till hundträning för Birgitta som har hundpensionatet på sjöhaga! ska bli riktigt roligt då det var vääääldigt länge sedan!


6 Oktober

Moa kom hit strax innan 8 tiden imorse då vi skulle ta sena bussen till skolan, riktigt skönt att sova en extra timme! skoldagen var väldigt lugn, hade idrott på eftermiddagen. spelade biljard och var ute och sprang. min kondis ligger verkligen på noll och då skämtar jag verkligen inte. gick först en runda på 1,5 km och sedan joggade vi dem. och jag var typ helt slut efteråt! HAHAHA nästan så jag garvar åt mig själv, hur kan man ha en sån dålig kondition? ;)

På kvällen åkte jag ut till Simona för att rida! tog ett pass på banan och hon kändes riktigt fräsch. dock satt hon fast lite i vänstersidan men det släppte i galoppen. blev mycket  galopparbete då jag övade på byten och gick bättre och bättre! :D

Simona 2,5 år

klagomål

nu har det kommit in ett klagomål om att jag inte uppdaterar tillräckligt ofta, MEN inte så kul att skriva när ingen kommenterar ;) där får ni en stor bakläxa! och dessutom, kom med förslag om vad ni vill läsa! :D

Idag hade vi iad mössprovning på skolan så jag har nu beställt min studentmössa och den är lätt snyggast! :D


Ett mirakel har skett

Gissa vad som hände idag? SIMONA TOG DET STORA STEGET ATT KLIVA IN I TRANSPORTEN! :D
det bästa var att det bara tog en halvtimme, först gick hon in och eftersom vi lastar henne brett men måste åka smalt då det inte finns någon bred bom. när eva då började flytta väggen lite så kastade hon sig ut så det var bara att försöka igen. andra gången hände samma sak. men sen den tredje gången så stod hon helt lugnt medan eva flyttade väggen, satte för bommen och stängde luckan! hon fick stå där inne en stund då hon var lite darrig. när hon skulle gå ut så öppnade jag allt och hon väntade tills eva bad henne att backa ut, och då gick hon jätte försiktigt!

Då blev det massor av beröm och godis! tog en skritt tur ut så hon fick slappna av lite. nu ska vi ge henne några dagar att tänka och på lördag provar vi igen. och då är målet att köra en runda och sedan komma tillbaka till stallet och lasta ur henne. helgen efter det ska vi se om hon går in i transporten efter att ha åkt. det är nämnligen så det har varit förut. vi har tränat en massa, åkt och sen fått börja om från noll igen.


Mami

GRATTIS ÄLSKADE MAMMA PÅ 42 ÅRS DAGEN!


1 oktober

var som sagt på riskettan idag och visst vi diskuterade sådant som man redan vet, men det fick än att tänka till väldigt mycket och därför tycker jag att den kursen är väldigt bra! när kursen var klar, vid 12 tiden kom Elinas mamma och hämtade oss då vi skulle till srk och ha ridlektion samt hovvård. jag red en häst som heter Robyn, väldigt tjurig att borsta och sadla men sen blev hon riktigt mysig att hålla på med när allt var klart. en mysig häst men som får ett stort minus för sin kantiga galopp! jag orkade inte hålla igång den riktigt och det blev därför lite halvtaskigt i galoppen. men i traven blev hon väldigt fin! :D

Måste säga att jag AVSKYR en viss människa på srk! alla andra som jag träffat där är trevliga men absolut inte hon! det minsta fel man gör, som egentligen inte behöver vara ett fel ska hon påpeka och verkligen sätta sig över en. hon är en STOR BITCH! tänker inte nämna ngt namn, men de som rider där vet nog vem jag pratar om! ;) det roliga är att ingen vågar säga emot henne heller, inte änns de andra ridlärarna?

Robyn


här kommer en bild på hästen som fick stå ut med att vi övade på att slå på skor på dess hovar!
Zilja


Cissi kom och hämtade mig och lämnade mig i södertälje hamn så jag hann med 4 tåget hem! slängde i mig en pizza bit och åkte sedan till Billsta för att leda knattar kl 5. ledde en 5årig flicka som är så himla söt, skämtar inte! hon red Maja och det var hennes princesshäst! ;) Vid 18.40 började min ridlektion och skulle egentligen ha ridit philipha men fick byta till Falcon! :D övade galoppbommar men på en hel långsida med olika avstånd. övningen gick ut på att hästarna skulle länga på stegen. Falcon tyckte det var jätte roligt och bara drog iväg över bommarna xD


RSS 2.0