mera!



<object width="450" height="300"><param name="movie" value="http://www.ginatricot.com/external/productbanner/main.swf?productID=28121552_se"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.ginatricot.com/external/productbanner/main.swf?productID=28121552_se" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="450" height="300"></embed></object>


summer <3

Sitter och kollar sommarkläder och fy fan vad jag längtar till sommaren!!!

Här är lite av det jag ska köpa :D




31 Mars

Idag är jag feberfri, WOHO! imorgon blir det skola, så stört att man nästan tilllslut längtar till skolan ;) eller längtar och längtar, men jag blir så jävla rastlös av att bara gå hemma... man får ju inte gå någnstans heller. Men idag är jag hemma med Daisy och kusinens hund Blenda. så funderar på att ta en långpromenad ut till stallet och hälsa på Sabina lite grann, hon bor ju i stallet nu när hon har lov :P

De små liven är helt utslagna efter att ha lekt hela morgonen.


Det är så skönt när mamma slutar kl 1, får då får man sällskap resten av dagen och då går det myckekt fortare, men idag jobbar hon till 21, så måste komma på något att fördriva tiden med till klockan 5 då jag ska gå och lämna Blenda hemma hos henne och sedan gå till pappa.

30 Mars

2 dagen hemma från skolan... jag vette fan vad jag sa ta mig till, blir så jävla rastlös!!! Kan inte åka till stallet eller åka någonstans alls. Fick underhålla mig med att städa huset, har inte så hög feber idag så hade ork till det, men nu då, nu är kl halv 3 och jag vette fan vad jag ska hitta på resten av dagen!

Borde såklart ligga hemma och vila för att snabbare bli frisk, men inte så lätt när man känner sig hyffsat bra!

Idéer?

29 Mars

Fortfarande sjuk... Men dagen har iaf gått relativt snabbt, vaknade vid halv 10 tiden, gick upp och tittade lite på tv och åt frukost. sen vid 12 tiden var jag så trött så gick jag la mig igen och sov till kl 3, sjukt skönt! Sen åkte jag och mamma till granngården för att köpa en nosgrimma till Daisy som Linnea kan ha när hon går ut med henne, sedan blev det hem att käka middag och sen ligga och glo på film!

Lär vara hemma från skolan hela veckan som det ser ut nu, 38-38,5 graders feber ända sedan i fredags. men på Torsdag måste jag dit och skriva ett prov så jag har det gjort iaf, får se om jag kan fixa skjuts eller ngt..

På lördag kommer även Tjejen och provrider Simona, hoppas att allt går som planerat! :D

28 Mars

Idag blev det att stiga upp kl 9 för att lillsyrran skulle ha kalas på Safirens Badhus i Vagnhärad!




seeegt

Jag hatar att vara sjuk, dagen blir så seg och tråkig då! det jag gjort idag är att städa rummet och varit ute vid hunden 2 ggr, det är ingenting!

sista promenaden så bestämde jag mig för att prova gå med henne lös och det gick skit bra! hon är lite mörkrädd så det passar bra att öva på kvällen, men sen när vi kom hem till tomten så tänkte jag att nu är det lugnt, men då stack den lille djäveln genom häcken till grannen. Där bor hennes hundkompis som ho nbrukar leka med varje dag. så jag står och ropar på henne men inte fan kommer hon tillbaka, sen ser jag att en bil ska åka, men såg inte om det var från den tomten eller inte, så det blev att springa runt tomten och in till grannen å ropa lite till, men hon bara rusade förbi mig den muppen, så fick lura henne med godis och då var jag arg som fan!


SJUKT!

KOLLA PÅ DET HÄR KLIPPET, HELT JÄVLA STÖRD! EN VIDEO PÅ NÄR BARNVAKTEN SLÅR OCH SLÄNGER RUNT EN 11 MÅNADERS BABY!

http://www.youtube.com/watch?v=3xoqaLbeZm0

27 Mars

Vaknade idag utan röst och med feber, toppen! Har virit förkyld i några dagar nu så det var väl väntat, men ja inte det roligaste precis! känns som om huvudet ska sprängas så det blir att knarka alvedon idag!

yesterday evening!

Ridlektionen gick väl hyffsat bra, fick inte Kingen utan det blev Regent ist, trodde han skulle vara skittråkig att hoppa, har aldrig ridit honom, men han var faktiskt ganska rolig! Så nu får vi hålla tummarna! bara vissa som fattar men det är bäst så!

Efter lektionen blev det att skynda sig hem för att duscha, äta, och göra sig iordning för att dra till Elina! Det var väl helt okej där, men jag var skit trött och ont i magen så det blev inte så lyckat!


Bilder

Nu har jag fört över lite bilder till datorn från mobilen, så här kommer bilder från hovvårdskursen ;)

Här skulle vi säga om det var höger eller vänster framben som hon höll upp!


Här försöker hon såga upp hoven ;)


Och här har hon sågat upp hoven!

26 Mars

Tog en skön vårpromenad med Daisy idag och hon var suuuper duktig! drog inte ett dugg och hon kom när jag ropade på henne då hon var lös!

Har fått feber nu också, men det kan jag inte säga till mamma för då får jag varken rida eller gå på fest ...

Här kommer iaf lite bilder från promenaden med Daisy!



25 Mars

Provet gick faktiskt helt okej, kanske inte mvg precis men får hoppas på ett vg! :D
efter skolan åkte jag hem och bara tog det lugnt, så jävla skönt! det är alltdi ngt som måste göras annars... plugga eller hästen...

Eller jag gick en långpromenad på en timme med Daisy och Blenda (min kusins golden som vi passade) och de var så duktiga så!

Imorgon är det ridlektion och det blir hoppning med Kingen! känns riktigt bra, längtar! :D Sen senare blir det vidare hem till Elina :P

Jag har varit jätte dålig på att ladda upp  bilder, men det är för att jag inte har tagit några nya som passar, men det ska det nog bli ändring på snart ;)

24 Mars

Dagen har gått sjukt fort, allt i skolan bara flöt på!

När jag kom hem bar det vidare mot affären för att handla åt mamma, hade med mig matilda och hennes kompis och de hade verkligen vaxproppar i öronen, lyssnade inte ett dugg!

Men sedan bar det av mot stallet, eller först hämtade jag och Eva spån till hästarna, sen åkte vi ut och red! Simona var pigg och ville bara galoppera men hon lugnade ner sig sen, och Timjan bara brallade då hon stått i 4 dagar, rena energibomben!

Imorogn är det prov på Marsvin, Hamster och Gerbil, känns som om det inte kommer bli lyckat! har endast kollat lite på hamster och Gerbil... Lär bli en låååååååång natt, men vaknade i morse med skit ont i halsen och täppt i näsan så lär somna fort... HEJ IG!

Förälskad!

Jag har blivit helt kär i marsvinsungarna på skolan, de är så sjukt söööööööta! <3

Pratat med mamma om att skaffa två till matilda och hon tyckte om ideén. så kanske har vi marsvinsungar här hemma sen :D men det är lite saker vi måste kolla upp först...

Är inte marsvinsungar sjukt söta? INTE skolans ungar på bilden! de är mkt sötare!



upptagen

Nu har jag inte bloggat på ett par dagar, men jag har helt enkelt inte haft tid! I söndags var jag endast hos simona, jobbade henne på vägen, å ho nblev jätte arg på mig, men det gick bra och hon gav sig! sen i måndags var det skolan hela dagen och sedan vidare till Billsta. Red med på en lektion på snabb där och det gick suuuuuuuper! :D

men tyvärr så möttes jag av  en tråkig sak, slawer har fått inflammation i sitt sår som de öppnade när de skulle operera honom. så hans högra framben var jätte svullet och han kunde inte stödja på det, men Andreas (veterinären) var där och gav honom smärtstillande som tur var!

Nu sitter jag här och ska snart gå till jobbet, inte kul! men slutade kl 11 idag så kom hem vid halv ett. gick ut med daisy och började kolla på new moon som jag köpte av elina idag! :D

Jag visste att den perfekta fanns!

NU HAR JAG HITTAT DEN PERFEKTA!

"Hej! Såg din annons om att du söker efter medryttare och blev intresserad. Jag heter Erika, 26 år gammal, bor i tullinge och har bil. Jag har ridit ca 7 år på ridskola och haft ett par olika medryttarhästar, den jag hade längst red jag i ca 2 år. Tänkte gå hippologprogrammet förut och gjorde därför 5 månaders praktik på en stor ridanläggning i upplands väsby vilket var väldigt roligt och lärorikt. Nu var det ett tag sen jag red regelbundet och jag saknar verkligen hästarna och ridningen! Jag är mest intresserad av skogsridning och enklare hoppning. Hade du tänkt ta nåt betalt? Hör gärna av dig antingen på mejl eller telefon! Mvh Erika"

Låter det inte skit bra?! har även pratat mer med henne och hon är verkligen den vi letat efter! + att hon är vuxen vilken känns mycket bättre än att ha en ungdom, haha jag är ju de men ni fattar säkert ;)

Ska bara prata med Eva imorgon och sen blir det att bestämma provridning och träff! :D

20 Mars

Idag hade jag tänkt sova länge och bara ta det lugnt, men så blev det icke! blev att jag behövde jobba i stallet då det saknades folk, men sen visade det sig att personen i fråga kom iaf, så ja... men hjälpte till ändå och sen red jag troja lite grann ;)

Har satt ut en annons på medryttare.nu och har fått jätte många svar, verkligen jätte kul! :D nu är det bara att ta reda på mer om alla personer och sen välja ut folk för provridning! skönt att det inte är några små barn osm hört ava sig. 17-26 års åldern endast! :D

19 Mars

Ledig från skolan idag då jag följde med Sabina till veterinären med Pantera. Det visade sig att hon fortfarande var lite halt på höger framkota, men de behandlade den, och så röntgades ryggen för att se om problemet sitter där, men röntgen visade ingenting. så hon ska nu stå några dagar utan medicin sen kommer Andreas (veterinären) till billsta för att se henne longeras, och om hon är bra ska ho vila i två veckor och sedan börja sättas igång!

Då jag följde med henne innebar det att jag åkte ut till stallet kl 8 imorse, och åkte till kliniken 9.30. kom tillbaka till stallet vid 15.00 så då var det ingen ide att åka hem igen då jag har ridlektion på kvällen, så myste massor med slawer och det var uuuuunderbart!

På lektionen hade jag Kingen, sist jag red honom, som även var första gången så gillade jag inte alls honom. men idag var han helt annorlunda, en underbar häst!

Nu har jag kommit hem och duschat och väntar ni på att koksaltlösningen ska svalna så jag kan tvätta piercingen i naveln! :D

Bäst!

Ojj glömde ju skriva hur duktig Daisy var på träningen, hur kunde jag glömma det? :O

Hon var iaf grymt duktig, vi gick på massa olika led som mötte varann å så, och hon brydde sig bara om två hundar, resten gick hon bara förbi som om de inte var där, och det är ju det som har varit problemet med henne, att hon vill kasta sig på å leka med alla hundar som  hon träffar ;)

DUKTIGASTE VOVVEN I STAN!


18 Mars

Hade 2 prov idag, ena gick sådär och det andra hade vi muntligt så det hann vi typ inte klart, men det var roligt!

När jag kom hem var det bara hem och äta middag för att sedan dra vidare på hundkalas hos grannen! Deras hund fyllde 1år så de firade med tårta och ballonger, riktigt gulligt! hundarna blev som galna när de skulle äta tårta, vi fick vara noga så de inte rök ihop med varann, daisy och den andra hunden som var där, Lucy, höll på att ryka ihop men vi särade bara på dem så blev allt bra igen!

Sedan for vi till hundträningen på södertälje syd, och där var det hela 22 HUNDAR! sjukt många, brukar vara runt 10 st, ibland lite mer och ibland lite mindre, men ALDRIG så mycket!

Lite kul var det faktiskt, för två vakter kom och sa att de hade blivit dit ringda av några resenärer som inte vågade gå in i södertälje syds hus för att de var så många hundar och de var rädda xD Birgittas första anmälning på 15 år som hon hållit till där :P

Men vi fick fortsätta, för vi ksulle bara ner på perrongen, och det går inga tåg vid den tiden så inte en ända kotten brukar vara där, och det var det inte idag heller. Det roliga var även att när vi var utanför syd så såg vi några människor som stod i ett rum å kikade ut varav en pratade i telefon, så det måste varit de som larmade, och då var vi inte änns där inne xD

Kalas!

Städningen gick skiiiiiit segt idag! jag kanske inte har berättat det men en gång i veckan så städar jag på en skola här i järna för att tjäna in lite extra pengar, inte roligaste jobbet men det är inte speciellt jobbigt heller så ;)

Nu har jag tillbringat nästan en timme till att göra Kalaskort åt min lillasyster som ska ha 7-års kalas, och det blev ett bra kort tkr jag nog! vad tkr ni?


17 Mars

Okej jag erkänner, dagen var inte så hemsk som jag trodde att den skulle vara... Den var faktiskt helt okej ;)

Slutade kl 3 så hann ner på stan för att pierca naveln! :D Gjorde inte så ont som jag trodde, det stack bara till lite grann :P

men snart ska jag vidare till jobbet... inte okej!

16 Mars

Var ju ledig idag, men inte tog jag någon sovmorgon inte! 07.45 blev jag hämtad av Beatrice nere vid stationen för att åka till Billsta!

hon skulle ha sin ridlektion och jag skulle ta hand om Snabb, Pratade även med carina och det blev glada nyheter! :D

var hemma vid 11 tiden, åkte hem till mamma för att ta ut Daisy på en långpromenad, måste säga det att hon har blivit grymt duktig, stooora framsteg! Idag hade jag henne lös när vi gick en bit och hon gick fint bredvid utan att sticka iväg, och hon slängde sig inte efter hundar som vi mötte!

Sedan vid 2 körde mamma ut mig till Simona, så då tog jag mig en härlig skogstur och nu är jag hemma igen! :D

I want this!

Jag tror nog att jag ska ta och köpa det här tränset och se hur det påverkar simona!
Det står att det inte ger något tryck på nosen, utan endast på nacken och sidorna av hästen, vilket är väldigt bra! och när man tittar på hur det är uppbyggt så ser man att det inte blir lika stort tryck på nosen som med ett vanlgit bettlöst träns.





Jag ska även införskaffa mig en sån här reflexjacka! fatta vad skönt att slippa hålla på med reflexvästar hela tiden, då kan man bara använda jackan!


15 Mars

Idag har det inte hänt mycket alls om jag ska vara ärlig. Skolan var väl som vanligt, det ändå som var annorlunda var väl att det kom en orm till skolan och ett av fågeläggen började kläckas!! får se om det är någon bebis där på Onsdag!

När jag kom hem bar det vidare ut mot billsta då syrran hade ridlektion, så såg till att få mig en pratstund med lotta och mysa med Slaweeeeer! <3

Imorgon är jag ledig, eller jag har endast matte B på morgonen, men den kan jag jobba med hemifrån. Så imorgonitti blir det ut till billsta för att se när beatrice rider wischen och sedan rida och fixa med Snabb! Sen under dagen får vi se vad som händer, ska iaf ut på en långpromenad med Daisy då mamma är sjuk och på kvällen blir det till simona... Måste även hinna med att plugga!

Har två prov på Torsdag, inte okej! Ett i djursjukvård på chinchilla, råtta och mus som ifs är rätt så intressant! men sedan blir det ett prov i Projekt och företagande vilket inte är fullt så roligt -.-

Har egentligen ett på fredag också, å försäljning och service, men det får jag göra ngn annan gång för då har jag fått ledigt för att åka med sabina till veterinären med Pantera!

14 Mars

Hovvårdskurs hela dagen 10-16...
Trodde det skulle bli skit segt, men det rullade på bra och var väldigt intressant! dock blev det lite tjatigt i slutet då det  fanns så jävla tröga människor som frågade samma sak hela tiden!

Men sen i slutet så dissikerade de en hov, eller hon sågade av sulan så man fick se hur det såg ut inuti, inte fullt så mysigt, men det var ingen som spydde eller svimma!

Det såg lite äckligt ut när man såg hur benet var kapat, men det är väl sånnt man lär få se senare också så det är väl bara att vänja sig!

Bild kommer!


Presenter

Här kommer lite bilder på vad jag har fått! :D

Ett jätte fint syskonhalsband, alla vi syskon står med på en varsin sida!


Mamma säger alltid att en bra kvinna reder sig själv!


Presentkort på JC, H&M, Sf bio och Piercing!










KROOOOOOOGEN

Sitter just nu hemma hos syrran och taggar inför krogen ikväll, najs!

:D

Imorgon är jag ledig, känn på den du!

11 Mars

Idag fyllde min lillasyster Matilda 7 år! Grattis till henne! :D
Släkten kom och firade både henne och mig, riktigt trevligt att träffa folket igen (:

Skolan var riktigt härlig idag, innan lunch var det projektarbete, sen efter lunch var det en lektion och sen var det prov i Djursjukvård på Iller och Kanin, mycket lättare än jag trott det skulle vara! ;)

10 Mars

Skoldagen har varit riktigt skön idag, inledde dagen med en matte lektion, sedan dubbeltimme i svenska, sen efter lunchen åkte vi till brandstationen för att ha idrottslektion... den var grymt kul! :D

Sen när jag kom hem blev det vidare mot affären, ungdomsmottagningen och sedan stallet! Lillsyrran följde med så hon fick  rida lite barbacka på banan.

HON RAMLADE AV! hahahaha
travade å så skulle hon säga till när ho nbörjade glida, å så sa hon till så vi stannade, men simona stannade så tvärt så det blev att matilda hoppade lite å då åkte hon av, men som tur var så är det ju snö, så hon skrattade bara xD

Simona fick även springa runt fritt, och hon visade upp sig och trumpetade och ja jag vet inte vad hon gjorde, jo rullade flera ggr! det tyckte matilda var häftigt att se i verkligheten!

Bilden är från ett annat tillfälle! idag blev det helt barbacka och med grimma å grimskaft!


9 Mars

Så jälva skön dag idag, slutade skolan kl 11, hade endast dubbbeltimme i matte B, sedan gick jag på stan med Moa och Elina en stund och hämtade även ut min legitimation från banken. Sedan bar det av hemåt för att ta ut Daisy och leka lite... så nu sitter jag i soffan och latar mig! Sedan vid 5 bär det av till jobbet...



BARA FÖR ATT JAG ÄR 18 PÅ FREDAG!

Änglavakt

Syster voltade med bilen idag på motorvägen, läkarna sa att hon hade änglavakt för i en sådan hastighet borde hon inte klarat sig, men hon klarade sig utan en skråma..

Tack änglarna!

hoho

Igår blev jag firad hemma hos pappa eftersom jag fyller 18 på Fredag då jag är hemma hos mamma då. men farfar, farmor, farfar och syrran kom... och ja, det var väl helt okej :)

jag fick:
extern hårddisk
halsband
örhängen
morgonrock
pengar till körkort
presentkort på bok

Suprise!

Haha, igår kom det en stoooor överraskning!

Min syster skulle ge mig min present idag, eller ja vi skulle göra något. jag visste bara att jag inte skulle äta innan. När hon hämtade mig sa hon att vi bara skulle förbi mamma och gå ut med daisy, så vi åkte dit och när jag öppnade dörren så ropar jag såklart på daisy, och då hör jag världens buller och sen hoppar det fram människor och ba GRATTIS!

fan vad rädd och paff jag blev!

De som var där var Moa, Elina, Beatrice och Sabina! Tilda skulle kommit också men det strulade sig med sl så hon kom inte... och de andra som skulle komma var sjuka :(

Vi åt tacos och drack bål och cider och spelade charader... suuuuuper kul!

De var så jävla bra på att inte säga ngt, för min syrra hade pratat med dom för typ två månader sedan om det här, så alla visste ju om det förutom jag och jag misstänkte aldrig någonting! ;)


6 mars

Vaknade vid halv 12 av att jag fick ett sms om att det var vackert väder ute ;) Sen vid 1 tiden åkte jag ut till simona där vi tog en skritttur ut, går knappt att rida någonstans. I slutet av turen var vi tvungna att rida genom skogen en liten bit och där var det jobbigt för hästarna, det kom en liten vall som vi skulle över, och simona nästan la sig på mage för att komma över, kändes lite konstigt :P

Men det blev ett litet styrkepass ändå!



Ikväll vid typ halv 7 kommer min syster och hämtar mig, hon ska ge mig min födelsedagspresent, eller det är ingen sak men något vi ska göra typ. Vet att jag bör ha ett par leggins och ett finare linne, ska inte äta innan och ska ha med mig kameran, kan bli spännande å se vad hon tänkt ut!

Ridlektion

Igår kväll var det Ridlektion och jag hade marcello! Vi hoppade bana, inte så högt men det var roligt! vi byggde en bana, och så fick mman själv välja hur banan skulle gå och sedan hoppa den, riktigt kul! Tyckte att marcello var lite tillbaka dragen, stod liksom emot litemot vissa hinder vilket han inte brukar göra, men sen kom han igång!

Duktig pålle!

katthistorik

Det är verkligen inte meningen att vi ska ha katt, det är få katter som vi fått behålla, men som vi sedan mist på något sätt! här kommer några av de katter jag minns allra bäst, vi har haft några fler katter, men det var för länge sedan och de minns jag inte speciellt mycket av. Katterna står i den ordningen som vi skaffade dem.

Nellie: Tror att vi köpte henne från vår moster som fick kattungar efter sin katt. Nellie var en jätte fin katt, spräcklig, det här var för länge sedan då vi inte hade digitalkamera så tyvärr kan jag inte lägga upp en bild på henne, men hon påminner om flingan (bild längre ner) i färgerna. Vi fick avliva henne då min lillasyster matilda föddes för 7 år sedan. hon blev elak mot matilda, när hon kröp runt i huset så kunde nellie springa fram och riva till henne i ansiktet, eller så satt hon och lurade bakom hörnet, och när matilda kom så smällde hon ut tassen. Mamma var rädd för att hon skulle komma åt matildas ögon så hon fick somna in...

Zippra: en katt som vi fick ta över från mammas kompis redan när hon bara var några månader gammal, hon trivdes jätte bra och vi fick en kull på henne. sedan flyttade vi och efter några veckor så försvann hon... antingen så sprang hon bort eller så blev hon tagen av räven eller liknande, då det var mycket skog runtom... men verkligen en jätte fin katt.

Totte: han var en kattunge från vår egna katt nellie. han var en underbar katt, världens snällaste. min lillasyster kunde ligga och dra honom i öronen när hon var lite bebis, och han bara kurade ihop sig men gjorde aldrig någonting. vi bodde på ett ställe där inte var speciellt mycket trafik, men sedan flyttade vi in till järna och där hade vi en stor väg en ltien bit från huset, och vi förstod väl att det ksulle hända någon gång, svårt att undvika. men en dag kom samtalet från grannen om att vår totte låg vid vägkanten, påkörd... Som tur var så hade han mosad skalle så han bör ha dött fort.



Iza: Dig hade vi bara en kort stund medan du var kattunge, kommer inte riktigt ihåg varför det inte fungerade, men det fungerade inte så du fick flytta till en annan familj. Har för mig att det var en gård. Tror att du fick åka för att mammas dåvarande sambo peter reagerade starkt på henne då han är allergick mot katt. för ett par år sedan fick vi höra att hon fortfarande levde och hade fått egna små kattbebisar, riktigt roligt att höra! Vi hade henne för ca 5 år sedan.




Charlie: honom hade vi när vi bodde i lägenheten upp på norrtuna men fick tyvärr avliva honom pga att han kissade överallt... veterinären sa att i det fallet skulle det inte hjälpa att kastrera honom, så han fick somna in. Blev inte speciellt gammal, bara några månader.


Flingan: Köpte dig av en Granne, tanken var att det skulle bli sällskap till vår dåvarande katt saga. vi trodde att hon skulle bli gladare om hon fick känna sig som en mamma till den lilla kattungen, då Saga inte hade det så lätt i sitt tidigare hem och behövde något som verkligen stärkte hennes självförtroende. Hon tog hand om kattungen, och blev mycket gladare, men den här katten, trotts att det var en honkatt började kissa i sängarna så vi fick lämna tillbaka henne till säljaren...


Tudor: Det är vår nuvarande katt. honom har vi inte köpt som kattunge utan vi tog över honom när han var ett år gammal. det var efter det att vi lämnat tillbaka flingan, saga blev själv igen och det trivdes hon inte med. sen fick vi kontakt med Tudors ägare som skulle flytta och kunde inte ta med sig katten så han skulle avlivas, men iställer så tog vi hand om honom. då vi bodde i lägenhet fick han vara inne, den förra ägaren hade haft honom inne på veckodagarna men ute på helgerna då han var på landet. tudor ville ut och trivdes inte som innekatt så han fick flytta hem till mammas särbo Jörgen, som bor i hus, och saga fick vara kvar hos oss.. men då vi var ganska ofta hos jörgen så tog vi med oss saga dit på helgerna så katterna kunde leka tillsammans. för ca 1,5 år sedan, tror jag, så flyttade mamma å jörgen ihop så nu har vi fått tillbaka vår tudor! :D

Det som inte får hända hände


2005 - 9 september 2009

Det är nu 177 dagar sedan du blev påkörd, vår lilla Saga...

sitter och kollar igenom gamla bilder, känns verkligen konstigt att du verkligen har funnits... nu känns det som om det alltid bara varit en katt i huset, Tudor, men när man tänker tillbaka på tiden då du fanns så vet jag, att det har hänt och att det var den bästa tiden! Vi miste dig och tudor miste sin kompis... man märkte verkligen hur förändrad han blev efter den dagen, eller egentligen då han såg dig ligga död. han gick fram och nosade på dig och sedan gick han, och jag tror att han på något sätt förstod att du inte skulle komma tillbaka till oss...

Vi alla saknar dig något otroligt mycket!



Sandra...

Sandra ville att jag skulle skriva om henne här på bloggen, eller så här sa hon "då får du skriva något om din allra snällaste och snyggaste kompis sandra" men sanningen är den att det inte finns någon att skriva!

HA KÄNN PÅ DEN DU! ;)

Leka!

Går typ inte att rida någonstans nu :S i skogen är snön så hård och vass, och vägarna är så hala och Simona är barfota... så idag blev det att jag tog ut henne till paddocken å släppte henne.

Hon tyckte det var jätte mysigt och sprang runt och visade upp sig som en tok och trumpetade massor! Sedan tyckte hon att det vore skönt att rulla så det gjorde hon och sen rusade hono vidare å sprakade bakut ooch höll på och larvade sig! kul att se henne så glad :D






Tränings schema

Nu har jag kikat lite på Slawers träningsschema!
De första tre dagarna har han boxvila, alltså fram tills imorgon (Lördag).
Sedan ska han ledas i 20-60 min i 6 veckor. Efter det ska han skrittas under ryttare i 6 veckor, och under den tiden ska man även succesivt lägga in lite trav och sedan galopp!'

Såg även hans röntgenbilder, men inte fattade jag ngt utan dem ;)

Se upp!



Hörde precis på radion att det springer en älgkalv på E4:an mot strängnäs... han kan inte komma därifrån eftersom det är staket på båda sidorna, stackarn!!!

Bilförare se upp!


Övning ger färdighet!

Precis inkommen efter en promenad/träningspass med Daisy. Det verkar som om gårdagens träning förändrade henne helt + att vi fortsatte bygga på det idag!

Frågade även tränaren igår vad vi ska göra när hon blir en studsboll, och hon sa att hon gör så för att det inte är vi som bestämmer i det läget utan hon, så vi skulle sätta henne när när vi möter hen hund, å börjar hon studsa så ska vi verkligen få henne att sitta och visa att det är vi som bestämmer, och det låter VÄLDIGT rimligt! :D

Alltid annars:
- Hon drar mycket när man är ute och går
- När man träffar hundar vill hon kasta sig över dem och leka, om man får henne att sitta så blir hon en studsboll som hoppar upp och ner.
- Hon vill hälsa på alla som går förbi, blir som när hon möter hundar.
- Hon lyssnar inte när jag säger "här" och klappar på benet.

Idag:
- Hon gick jätte fint bredvid mig hela rundan med löst koppel
- När vi träffade hundar satte jag ner henne och såg till att få hennes uppmärksamhet, hon brydde sig knappt om hunden.
- Hon ignorerade personerna som gick förbi.
- När jag sa "här" och klappade på benet så fick jag hennes uppmärksamhet och hon kom tillbaka till mig om hon hamnat lite framför.

Jörgen sa även igårkväll när han var ute med henne "vad har Emma gjort med henne egentligen, hon går jätte fint!"

Alltid kul att höra att träning ger färdighet!

Klubbmästerskap hoppning

Jag och Slawer på klubbmästerskapet i hoppning i höstas. Tyvärr är det bara grundomgången, men vi slutade på en andra placering, mycket nöjd!



Träning med Daisy

Nu har jag nästan precis kommit hem från träningen med Daisy.
Hon var jätte duktig idag! nu gick hon snällt bredvid mig utan att dra hela tiden, och jag fick hennes uppmärksamhet. Förra (första) gången fick jag inte alls hennes uppmärksamhet utan hon var helt okontaktbar!

Nu ska vi försöka åka dit varannan vecka eller oftare så hon blir mer van, sen blir vårt projekt här hemma att träna henne med att gå förbi en hund utan att bli en studsboll som bara vill leka :P men har fått tips om hur vi ska göra så det kommer bli suuuuper!


Km Dressyr

Har letat som fan efter vem som tog bilder när jag red fram Slawer på km-dressyren i höstas, men nu har jag hittat fotografen, och det var ingen mindre än Emilia! Tack så jätte mycket för bilderna!

Haha, han bockade som fan på framridningen, så satt å var beredd på att flyga hela tiden xD

Här kommer lite bilder!












operation

Tänkte ta och uppdatera er lite om Slawer och hans operation. Igår morse (onsdag) åkte han till kliniken för att opereras för lösa benbitar i frambenen, han kom hem redan vid 2 tiden igen så allt verkar ha gått bra. Nu är det bara att hoppas på att allt läker som det ska och att han blir återställd!


:D

Igår eftermiddag åkte jag med Elina ut till en hästgård med Islandshästar som de har hand om i veckan!
Det var riktigt trevligt, idag gav vi oss av på en ridtur och jag TÖLTADE! hahahaha

Men nu är jag hemma igen och ska om ett par timmar iväg på träning med Daisy, ska bli riktigt roligt!

Bowling

Ikväll åkte jag, pappa och Linnea och Bowlade på Heron.
Första spelet ledde jag ända fram till sista kastet då pappa fick två strike på raken, andra spelet ledde jag också hela vägen sen missade jag på sista å då vann pappa, sen tredje spelet så vann jag! :D

pappa var inte så glad, han är en riktigt dålig förlorare! även om han vann de andra två så hade han legat sist under hela spelet :P


Tråkigt + Kamera = Inte bra

HAHAAHAH!


Försöka går ju alltid...

Idag har det varit en vääääldigt seg dag! vaknade vid 11 tiden, gick upp och gjorde mig iordning och sedan vidare hem till mamma för att gå ut med Daisy. haha, vi mötte två hundar ute, ena är Daisys kompis Mimmi (grannhunden, labrador) sen så var det en liten nakenhund vid namn spiken. Alla tre hundarna fick leka lite, men spiken var i könsmognaden så han försökte sätta på Daisy hela tiden, men han är ju så liten så det gick ju inte så bra, han var som en liten mygga på daisy! :P

Har tyvärr inga bilder på dem!

Efterlyses!

Jag undrar vem det var som fotade när jag red fram Slawer på dressyrkm den 11 oktober 2009? Vet att det var ngn som fotade, men kommer inte på vem, skulle gärna vilja ha bilderna!! :D



JAG VILL HA!

Varje gång jag varit på gina för att köpa den har den endast funnits i Large, irriterande!




I found it!

haha, det är helt stört! hittade min plånbok på den mest störda platsen, där jag aldrig hade tänkt att leta. i min sminkväska!! haha, ja så kan det gå när man bara lägger sakerna någonstans för att få med dem när man ska bort...

My wallet is gone...



JAG HAR TAPPAT BORT MIN PLÅNBOOK OCH VET INTE VAD JAG SKA GÖRA!
Vet att jag har sett den hemma för några dagar sedan, men sen idag när jag skulle ta fram den så hittade jag den ingen stanns. har vänt upp och ner på hela huset men inte hittat den, vart fan kan den vara? har inte varit och handlat så borde inte ha tagit med mig den ut... enda alternativet är att jag tog med den till skolan i fredags och glömde den i skåpet, men den risken är minimal så det blir till att spärra kortet!

Måndag...


Idag har jag hunnit med en del, men ändå inte speciellt mycket! Jag och Eva åkte och hämtade spån till hästarna, det går åt så mycket nu när det blir varmt och allt smälter... Sedan vid 1 tiden följde jag med mamma in till stan för att besiktiga bilen och sedeen blev det Ö&B. Väl hemma gick jag ut med Daisy, Alicia och Mimmia följde med så vovvarna fick busa av sig lite!

Sedan bar det av hem till pappa för att sedan åka till billsta, syrran hade ridlektion :P
Jag blev också lite ridsugen så red med på Lottas ponny Snabb, en riktigt trevlig liten prick har han blivit!

RSS 2.0