God morgon!

Har precis vaknat och insett att det är valborg, och vad ska jag göra? inte ett jävla skit! menmen, brukar ifs inte fira valborg mer än att kolla på brasan typ så det blir väl bra iaf, får man väl hoppas! det ända jag kan glädja mig åt är att det säkert inte är speciellt många på ridlektionen!

Läste precis Yrsas blogg, corncat.blogg.se, om ovädret som var hemma hos henne igår, det r sjukt att det kan vara ett sånnt jävla oväder där fast här hemma märker man ingenting, här var det typ sol ocg lugnt! kanske ska säga det att hon bor i enskede, men det är inte så jävla långt härifrån liksom, scary!

I onsdags hände en kul liten grej påväg till skolan, bussen började ryka massor så den fick stanna och alla fick gå av, då stod man där på vägen som ett fån och väntade på nästa buss, kändes verkligen jätte bra att stå precis bredvid en rykande buss! och det var inte lite heller ;)

Moppen!

Imorgon blir det moppen till skolan! det ska visst regna lite grann på förmiddag men det finns ju regnkläder! ;) Så jävla skönt med lite sovmorgon och kommer hem till 12.30 då jag slutar kl 12!

Lycklig

Har du någonsin fått den där känslan att du känner att du vill hoppa av glädje? du får en kick och vet inte vart du ska ta vägen? själv fick jag en sån idag. Det var med Simona (såklart), skulle träna i lilla "sjön" och hon bara klev rätt i, sen så drev jag på henne så hon galopperade och först tvekade hon lite men sen rusade hon runt som en galning. upp ur vattnet, rusa runt och sen raka vägen ner i vattnet igen, hon blev alldeles tokig och hon märkte för första gången hur kul det kan vara med vatten! jag bara garvade och var så jävla lycklig, att man kan bli så glad över att en häst har kommit över sin rädsla för vatten!

27 April

Idag var jag Ledig från skolan, eller hade en dubbellektion på förmiddan men skulle bara öva till en redovisning så kunde lika gärna göra det hemma!

Vaknade vid 11.30 av att mamma ringde, men det var ävl ändå dags att gå upp så jag hinner med det som jag tänkt  göra!

Har satt igång min moppe nu så tog moppen hem till mamma för att gå ut med Daisy och sedan drog jag ut till Simona! blev en mysig skritttur i skogen + lite vattenträning!

Sedan blev det vidare mot posten för att hämta ut ett paket och sedan blev det att dra till jobbet! Inte kul att städa men det är lättförtjänta pengar! ;) nu sitter jag här och försöker ladda upp bilder på facebook men som tar hundra år!!

Valborg?

Vad händer på valborg, det är frågan det...
Vad ska du göra på valborg?

26 April

Idag var det skola igen efter en lång helg, suck!
Men dagen gick hyffsat fort, jag och Yrsa fick oss en promenad till vägskälet i det fina vårvädret! :D
Väl hemma tog jag ut Daisy på en runda och precis när vi kommit in igen så såg vi Alicia och Mimmi så då blev det att gå ut igen så hundarna kunde leka av sig.

Mimmi är verkligen Daisys bästa vän,
de leker nästan alltid minst en gång om dagen då vi bor grannar. Om man säger "mimmi" så blir Daisy alldeles till sig och springer till dörren och sedan drar hem till mimmi om man låter henne välja själv!

Tog iaf med mig kameran ut för att fota dem lite, blev några riktigt härliga bilder, men då min dator är så seg att ladda upp bilder med lite bättre kvalite på så får bilderna komma imorgon, men här kommer iaf en bild som jag har klippt till lite!


Efter lekstunden blev det att stoppa ner Daisy i badkaret för att tvätta av henne! De sprang runt i det lilla leriga vattnet som fanns där och Mimmi badade till och med i vattnet, hon liksom dök ner!

Fler bilder kommer upp på min Facebook (Emma Dahlen)

25 April

Idag blev det att stiga upp tidigt för att åka ut till billsta kl 9 på morgonen, det var lokal hästdressyr och då måste man såklart ut och heja på hemmaekipagen! Över lag tycker jag att det gick bra för alla, ridskolehästarna som var med var väldigt spända å nervösa, men ryttarna gjorde så bra det bara gick att göra av situationen.

Efter tävlingen var Blondiemöken så snäll att köra mig ända till Simona! riktigt snäll tjej det där när hon bara vill ;)
Jag och Eva red iaf ut och jag vattentränade med Simona, hon travade igenom lilla sjön som bildats i sandtaget och genom de stora pölarna som sträckte sig över hela vägen!!!  mitt mål är att få henne att tycka det är roligt med vatten, men verkar vara på god väg! hon tyckte att hon var så duktig å snygg när hon travade runt i vattnet, men skulle kunna tro att hon visade upp sig  för någon :P

24 April

Eftersom Yrsa vaknar så jävla tidigt så blev det att gå upp vid 9 tiden (tänk då på att hon legat vaken från kl 05.00).
Men vi åt frukost och gjorde lite annat och sen blev klockan halv ett och det blev dags att följa Yrsa till tåget... vid ett tiiden åkte jag ut till simona för att rida ut på Timjan tillsammans med Simonas andra medryttare, det gick jätte bra om man tänker på att det är andra gången hon rider ut på Simona...

efteråt lasttränade vi Timjan och hon tjaffsade lite men sen gick hon in och vi stängde ddå luckan å startade bilen å hon var så duktig! om hon går in nästa gång så ska vi åka iväg med henne! :D

Nu är jag hemma och väntar på att maten ska bli klar, grillad fläskfilé och pommes :D

23 April

Igår kom som sagt Yrsa hem till mig vid 12 tiden! :D
vi gick då och hämtade min kamera hos pappa och sedan gick vi hem för att ta det lite lugnt innan vi skulle cykla ut till simona... När vi väl var hos Simona så red vi lite på banan och lät henne vara lös ett tag, sen så cyklade vi hem igen :P var hemma runt halv 4... sen efter middagen blev det att åka ut till billsta för att rida lektion, yrsa red med även där + att lillsyrran följde med och satt på läktaren och tittade på ;)



22 April

idag är det de värsta äckelvädret av alla dagar! gick tillvägskälet vid 12 tiden, och det var då inte skönt på något sätt! Imorrn är man ledig från skolan så då kommer Yrsa hit! :D ska ta en sväng ut till simona och rida lite och sen senare ska hoon rida med på ridlektionen, suuuuper! :D

21 April

Var som sagt hemma idag och jag måste säga att jag har varit riktigt flitig! eller okej jag vaknade vid 10 så då låg jag kvar i sängen å kollade på flera avsnitt av gossip girl. sen vid 11 tiden blev det att ta ut hunden för att sedan fortsätta kolla på gossip till 1 tiden. sen fick jag för mig att jag skulle städa hela mitt rum, och det blev det. men när jaag kommit halvvägs och det var fullt med saker överallt så ångrade jag mig att jag änns börjat men det var bara att fortsätta. var klar vid halv 3 så då blev det att gå ut med Daisy igen för att sedan bli hämtad av mamma för att åka upp till huddinge sjukhus... min syster skulle på ett möte där så satt på sjukhuset och väntade i 2 timmar, inte så kul men aa.

fan vad pissigt väder det varit idag?! vart har solen tagit vägen? jag hoppas då att den kommer tillbaka snart igen...

imorgon slutar jag kl 12 så då blir det att vandra till vägskälet i snöblandat regn, snuskväder!

Jag älskare!

Det är vår och varmt
och fullt med folk på stan
och jag har köpt nya solglasögon
och gömt mig i dom hela dan

Är du kvar där du var
jag har slutat gå förbi
det är nog bäst för båda
om jag försöker låta bli

Vem lämnade vem
jag är inte över dig än

Jag grät och vi kysstes
fast jag borde ha bett dig att gå
och jag ska aldrig mer säga sanningen
till nån som saknar förmåga att förstå

Det är ljust snart, jag vet
men än så känns det kallt
och gissa vad du glömde
den hänger runt min hals
jag önskar att jag var en sån
som inte tänker alls

Vem lämnade vem
jag är inte över dig än

Som en bekant som hängt sig kvar
för att allting har gått bra
nu vill du vara vän med mig
men det vill inte jag

Det är vår och varmt
när du har hört vad jag har sagt
då är det du som går i solglasögon
och saknar nån du aldrig haft

Vem lämnade vem
jag är inte över dig än

Good night!

Ska nu ta och plocka ihop mitt och ta ut hunden på en kvällspromenad för att sedan lägga mig i sängen och titta på Gossip Girl all night long! Hemma från skolan imorgon pga att det endast är temadag och då inga riktiga lektioner.

20 April

härlig dag i skolan idag. hade djuråhållning i park där vi har grupparbete så jag å min grupp fixade vår planch och sen hade vi försäljning och service som var lite mindre kul men den timmen gick fort! sedan var det lunch och sen fick jag skjuts hem! :D

Tilda och Ida läser en kurs om guidning så de skulle till en skola i järna för att berätta vad en djurvårdare gör typ så passade på att åka med!
Tog en tur med Daisy för att sedan cykla ut till Simona. dörren hade inte gått upp till boxen där deras lunchhö låg som de ska ha kl 12 så när jag kom ut kl 14 så var det bara att ge dem mat... eftersom jag inte kunde rida på typ en timme så tvättade jag simonas svans och hennes vita strumpor så hon blev jätte fin! var så varmt idag så man får väl passa på medan man kan ;)

Sen var hon inte alls rolig att rida, bara hetsig å jobbig, lyssnade inte alls. men klättrade lite och det gick iaf bra.
kom hem och duschade för att åka och städa på skolan som jag gör varje tisdag...

Emalj

Idag när jag kom ut till billsta så såg jag att det stod en fux i en box där så tänkte direkt att slawer bytt box, me nsen stod det Emalj på boxen och då fattade jag att det var en ny häst! och det läskiga var att jag kände igen hästen och namnet.

När jag red på västerkumla, utanför nykvarn, när jag var liten så hade jag en ridlärare som heter Jenny och hon hade en fux som heter Emalj! så jag tänkte direkt att det måste vara den. Gick ner och pratade med Lotta och Emalj var från nykvarn från en som heter Lotta, och hon är släkt med jenny men vet inte hur så det måste vara han!

Billsta ska ha honom till sommaren, sen ska de bestämma om de vill köpa honom eller inte!

SNYGGHÄST!


YRSA!

Du förstörde min dag helt och hållet! du LOVADE att logga in på msn och ta mig genom dagen men icke sa nicke! du loggade aldrig in din lilla rumpnisse!!! satt och väntade och längtade så efter dig hela dagen, för att bara bli besviken i slutet av dagen då du aldrig kommit in :(

Då blev jag Ledsen i ögat!



Snodde bilden från rumpnissen på fejjan!

Underhållning

Man får underhålla sig med det som går att underhålla sig med...
Här sjunger Gustav till sin favoritlåt!



19 Mars

Sitter i skolan och det är 4 pers från klassen här! De är jag, Thom, Johanna och Gustav... de andra jävlarna sket i oss idag ;)

Eller moa är fast i London, Yrsa och Elina är sjuka och Tilda och Ida hade problem med tågen... känns som en väldigt lyckad dag!
Slutar iaf kl 3 idag så är inte så lång dag men den är seg som fan!

gossip

Jag kan inte rå för det men jag älskar dem!


Skolveckan

Skola imorgon igen då och det känns som om veckan kommer gå sjuuuukt fort! Är dock nationella i Engelska imorrn, men det är den muntliga delen så det ska väl inte vara så svårt ;)

Mina dagar
Måndag: 08.40 - 14.50
Tisdag: 08.40 - 12.00
Onsdag: Temadag
torsdag: 08.40 - 12.00
Fredag: projektarbete hela dagen = ledig



18 April

Känns inte som om jag gjort speciellt mycket idag, åkte ut till stallet kl 10 för att lastträna med pållarna. simona gjorde ite framsteg, idag gick hon in efter ca 40 min ist för 1,5h... det vi gör nu är endast at vänta ut henne, för känns som om det är det effektivaste sättet.

Timjan gick in idag med och stod och åt hö, men dörren åkte igen så då blev hon rädd men hon gick in igen efter några minuter bara och stod lugnt och åt hö! :D

Sen kom jag hem och tittade på Gossip girl! har börjat kolla om på alla avsnitt nu så man hänger med på de nya, har missat så många!

Vid halv två bar det av till farfar för att fira honom (fyllde 77 år igår)... blev kvar där några timmar och sen vid 5 tiden åkte jag ut till Billsta  för att ha Usek möte...

Säljer nu Newbody så de som är intresserade av att köpa kan kontakta mig!

Koooom!

Jag har ett helt Hus för mig själv! :D
Kom hit och gör kvällen bättre!

Lastträning

Idag red vi ut som vanligt och sen lasttränade vi endast Timjan och hon var så duktig! hon gick in nästan med en gång, måste dock hålla en lina på höger sida då hon går snett annars, men sen stod hon inne i transporten å åt hö och var helt avslappnad så nästa gång blir det att  stänga helt om henne å låta henne stå och äta där inne ett bra tag :P

ska träna med båda två imorgon och hoppas de går lika bra med Timjan och lite framsteg med Simona!

Mer besökare?

Hej, om du vill ha mer besökare till din blogg så gör som jag precis har gjort!

1. klicka på länken nedan
2. Registrera er
3. lägg till er bloggadress på "mina hemsidor"
4. Samla poäng. ju mer poäng man får desto mer besökare får man! det går snabbt och enkelt!

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=Daslawona

Jag trodde först inte på det men det hjälper faktiskt för man hittar en massa bloggar som man besöker och får poäng mm.


16 April

Idag känns det som om jag har hunnit med väldigt mycket fast jag egentligen inte har gjot det ;)  Gick upp vid 10 för att göra mig iordning, gå ut med Daisy och ta mig till pappa för att hämta busskortet innan tåget vid 11.41.

Väl inne i stan var det en halvtimme kvar innan jag skulle till Cicci och klippa luggen så gick runt lite på stan för att handla för mina present kort. handlade 4 olia nagelack på H&M men på JC hittade jag inget som jag ville ha just nu... gick sedan vidare mot veromoda för att titta om de hade någon snygg jacka, och jag hittade en! :D men hann inte prova den för tiden gick så snabbt så var dags att gå till salongen. Men efter klippningen så provade jag den och den fick föja med mig hem! :D


När jag varit hemma någon timme så cyklade jag hem till mamma för att hämta Daisy, skulle följa med Sabina ut till billsta så få fick Daisy träna lite kondition också :P

När mamma hämtat Daisy på billsta så cyklade jag vidare till Simona då jag skulle ha henne på ridlektionen! Hon var en riktigt liten skitgris och tjurpuppa innan vi red iväg, men väl på lektionen var hon jätte duktig!

Sabina red och mötte mig när jag skulle till billsta, och för en gångs skull så gillade Simona en valack! helt otroligt!
Men sen på billsta märkte jag att hon var brunstig så det var väl inte så konstigt :P

Här kommer lite bilder, Pappa kom och fotade!


(Klicka på bilderna för att få dem större)
     


Alltid något att glädja sig åt

Gick iaf bra att rida Timjan idag, jag flög inte av, fast det var nära! jag travade upp för en backe helt avslappnat för jag tänkte att här borde hon inte bralla, det gjorde hon inte heller... men det dök upp en vit katt och timjan blev så rädd att hon vände på en femöring och rusade iväg, tappade då ena stigbygeln å sen blev det brallar, men som tur var så var de ganska så mjuka så höll mig kvar! stackarn, hon och katten blev nog lika rädda för katten for iväg som ett skott! :P

Ledig imorrn, så då blir det till att sova hos mamma inatt för att göra Daisy sällskap imorrn, vilket en viss person inte är så glad åt... ska även in till stan vid 12 tiden för att klippa luggen hos min kära kusin!

Ska det vara så svårt?!

Varför kan du aldrig bara ta och säga okej?
ska det vara så jävla svårt att bara säga ett så enkelt ord?
Verkar inte som om det finns något sånnt i ditt huvud,
fattar du inte att det inte lönar sig i längden,
det blir du som blir lämnad själv tillslut.

Det ända du kan kläcka ur dig är två meningar,
som är så jävla värdelösa så det är inte sant!


15 April

Prov idag och det gick väl helt okej, men projekt och företagande är inget för mig! Nu blir det snart redovisning oom prisinformationslagen, känns som om det kommer gå utan att jag döör (:

Slutar vid Lunch idag så jag och Yrsa får ta en härlig promenad till vägskälet! sen blir det hem och gå långpromenad med hunden och sedan ut till stallet för att rida Timjan! Simona får vila idag då hon gått mycket de två sista veckorna.

Sen bär det av till kusinen för hon fyller 20 år idag!


14 April

Skolan gick fort och slutade vid 3 tiden så mötte upp angelique på stationen, där jagh även köpte årets första glass! :D

Vi tog bussen tll järna för att gå till ica och köpa godis till hästarna då jag skulel göra godispåsar ;) sen så blev det att vara ute i det fina vädret och bara prata lite, riktigt trevligt!

Sen blev det vidare hem för att sedan åka ut till pållarna efter middagen,och de blev JÄTTE glada över sina godispåsar! :P

Red ut på Simona för att jobba på galoppen, har inte galopperat henne ut på flera månader just för att vi övat lydnad så det blev första gången på flera månader idag och hon var så duktig! lugn och fin och jobbade i galoppen. förut drog hon upp huvudet och stack iväg!

Vattentränade även med henne, på en stor skogsväg var det överfullt med vatten, gick en bit upp på benen på henne... först ville hon inte gå alls och det var jätte läskigt men sen gick hon runt i vattnet, duktig häst!

Sen hittade jag, vid sandtaget, att det var vatten i hela gropen, såg ut som en liten sjö ;) så där fortsatte jag att träna och hon var duktig! mitt mål är att hon ska märka att det är kul i vattnet och vilja bada i sommar! :D

På turen mötte vi även 2 älgar (2åriga tvillingar), ett rådjur och en hare!
Älgarna var så söööta så jag döpte dem till Hugo och Helge, ville bara gå fram och gosa med dom! :D

Ett stort grattis!

Idag blir gammeltanten 18 år, men hon tror nog att hon fortfarande är 5 ;)
Blir att åka till affären efter skolan och köpa morötter, äpplen, bananer, knäckebröd mm för att fira i stallet! :D

Här kommer lite bilder som visar hennes sätt att vara :P




jag har tråååkigt

Sitter i soffan och latar mig efter tre timmars städning på jobbet! Kollar på Dating in the Dark, aldrig sett förut men det verkar vara helt sjukt! fattar inte änns att de ställer upp på det men det finns konstiga människor (:

Imorgon blir det till att dra till affären efter skolan för att köpa morötter, äpple, banan och annat gott godis för hästar, för det är nämnligen så att det är ett viss sto som fyller 18 år imorgon, äntligen får hon gå på krogen!

Hundpromenad

När jag kom hem tog jag en långpromenad med Daisy och gick ut till Simona för att se hur det gått för Erika att rida idag! Så himla skönt väder att gå i, blev varmt fast jag hade en tunn jacka på mig som dessutom var öppen!

haha, det var ju vatten kvar i diket och Daisy älskar att bada så blev lite rejs i dem ;)

Men när vi väl var framme så lekte Daisy med Timjan, eller rättare sagt så var båda jätte nyfikna på varandra men ändå skraja :P Daisy kastade sig mot staketet och då for Timjan upp i en brall så då kutade Daisy in och satte sig mellan mina ben ;) Satte sedan fast Daisy i ett träd utanför hagen, så när Timjan närmade sig henne så skällde hon en gång så då for Timjan iväg i hagen å brallade och hade sig och sen kom hon tillbaka och då skällde hon igen och Timjan for iväg, sen fortsatte dom så en bra stund ;)

TOKDJUR! ;)

Här kommer iaf lite bilder från min tur med Daisy!
Alla bilder är tagna med mobilkamera därav kvaliten







13 April

Skolan idag var å jävla najs! hade djurhållning i park fram till lunch, kl 12, sen slutade vi! :D
Blev att gå till vägskälet, men det var skönt väder, förutom att det blåste en del...

Från vänster: Elina, Jag, Yrsa, Ida

Bättre sent än aldrig, right?

Här kommer en sen bild på när vi tog ut min systers katt för första gången i Söndags!


Lastträning

Simona var rent ut sagt förjävlig att lasta! Tog en timme att få in henne i transporten, har provat alla möjliga sätt med henne nu men inget verkar fungera! Vi har provat linor, bara locka med grimskaftet, lockat med godis, blivit sträng å ja massa! vet inte vad vi ska prova mer nu... hon måste ju gå att lasta! Hon blir liksom så att hon fryser fast å när hon då inte vill gå fram så går hon bakåt ist när man smackar på henne...

Någon som har något förslag på vad man kan prova med?

Men vi fick glädja oss åt att Timjan var jätte duktig idag! vi tränade bara med henne i ca 15 min för hon gick in nästan på en gång, sen när eva skulle backa ut henne så backade hon ut å sen gick hon in igen av sig själv! Duktig flicka! :D


vackert

Vilket underbart väder det blev idag då! imorse såg det ut som om det skulle börja regna och titta nu, det är soligt och varmt! Är så jävla ridsugen, längtar efter känslan som jag fick igår, då allt bara var helt underbart! får se vad man hinner med, beror på hur länge pållarna tänker bråka vid transporten den här gången. me nde senaste gångerna har eva hållt på 1,5 timmar med Simonma och 1 timme med Timjan så man får inte hoppas på för mycket!

Jag saknar den här dagen så mycket!


12 April

Sitter nu i skolan och det är segt som fan med skola efter lovet! Gustav fick dagens idag, han lyckades få 4 örfilar och en spark i pungen under lovet, lite kul där ;)

Men slutar iaf om en timme så är hemma kl 4 idag! :D Idag blir det ingen ridning utan vi ska endast lastträna de små liven som aldrig lär sig att gå in i den där transporten!

Någon som ahr några bra tips på hur man kan underlätta det hela? :P

skola...

Sista kvällen på Lovet idag och det känns inte bra alls! Men vi har iaf ett skit soft schema! :D
Det som är markerat med rött är sånna lektioner som jag inte har eller som man kan jobba med hemma!


underbart!

Jag älskar när man får wow känslan! fick den idag med Simona, hon var helt underbart bra idag! Har ridit henne varje dag den här veckan då jag haft lov, och hon har även blivit lasttränad varje dag, vilket gjort att hon har varit lite trött i huvudet. Igår och idag blev det ingen lastträning, men det att hon gått varje dag har gjort mycket, för idag var hon verkligen rolig att rida!

Hon var pigg som alltid, men hon hetsade inte lika mycket och tjaffsade inte emot när man höll henne i trav när hon ville galoppera osv. Har tyckt att hon varit så jobbig på sista tiden, bara hetsat runt och kört sitt rejs, då är det inte kul med en het häst. men idag var hon liksom pigg och het, men hon lyssnade och det var så jävla kul att rida henne!

Red barbacka i skogen, skrittade på korta tyglar, annars när man gör det så hetsar hon bara och tror att hon ska kunna galoppera iväg eller liknande. Men inte idag!

Kan även bero på att jag varit strängare när jag ridit henne, jag och eva bestämde att nu fick det vara nog och hon ska lyssna så har jobbat med mycket lystringsövningar nu i vinter.

Gud vad jag älskar den hästen! om hon kommer fortsätta så här nu när hon kommer gå nästan varje dag då jag skaffat en till medryttare så blir det underbart, då fortsätter jag på henne för alltid!

11 April

Vaknade upp till ett soligt väder, kan det bli bättre?! :D

Men min dag förstördes när jag märkte att det itne fanns ngn frukost hemma, men den blev snabbt bra igen när syrran kom och plockade upp mig!

Vi åkte hem till henne för att släppa ut hennes lilla katt för första gången, hon var en riktig liten fegis, men vad kan man begära? marken kanske käkar upp henne! :P

Sen vid 5 tiden cyklade jag ut till Simona för att ta mig en tur i skogen tillsammans med Eva och Timjan!

Ändringar

Hej! som ni kanske märkt så har det blivit lite ändringar på bloggen, men jag håller på och provar lite olika saker ;)

Haha!

Igår efter lektionerna så sitter jag, Carro, Lotta och Lottas dotter Emma på kontoret:

Carro: Vad fult det står Ridläger där.
Lotta: Mm
Emma: menar du den? (hon pekar på pärmen)
Carro: Ja
Emma: Men det är ju mamma som skrivit den
Alla börjar skratta
Lotta: min unge är för ärlig!
Carro och jag: hade du inte sagt ngt annars?
Lotta: Nej!

HAHAHAHAH KLOCKREN!!!

10 April

Idag har jag varit ute hos Simona, Erika som hon heter provred Simona och det gick suuuper! så nu har vi en till medryttare! så himla skönt att simona kommer gå lite mer nu, kanske inte inte blir lika hetsig ute! :D

Sitter nu hemma och är barnvakt åt lillsyrran, och snart kommer nog Sabina också... Riktigt trevligt!


9 April

efter mitt gnälliga inlägg så kan jag ju ta och berätta om allt bra som hänt idag! Simona vaar hur duktig som helst, lyssnade och hetsade inte lika mkt, så känns som om det kommer gå bra imorgon!! :D



Var ute och cyklade med Daisy idag och hon var jätte duktig, har bara gjort det två ggr tidigare och det var i somras så det var skönt att det fungerade! Då kan jag jobba på hennes kondition, inte för att den är jätte dålig men den kan bli bättre :P


Hade Marcello på ridlektionen och det gick riktigt bra! red först lite dressyr och sen fick vi hoppa några skutt på en oxer och han var jätte duktig! Har tyvärr ingen bild på honom ;)

fuck!

Jag blir så jävla irriteradpå en viss grupp människor, man får aldrig reda på någonting och sen helt plötslig så ser man att det är ett möte eller dylikt nästa dag, men då har man ju redan planerat för den dagen?! fattar inte riktigt hur de tänker, men aja...

Sen så blir jag så irriterad på andra saker också, först får man veta att man ska få göra ngt, men sen så hade hon tydligen glömt det å fixat några andra? blir så jävla suur på allt och alla, skiter snart i allt!

Nu blev det typ bara klagomål, men det är vad jag känner för!

det känns bra nu!

Juste, Christina frågade mig om jag skulle kunna tänka mig att vara extra personal där, om det skulle vara så att de andra inte kan, så nu har jag skriviti på ett anställningsbevis :P sen får man väl se hur mycket det blir, tror inte det blir så mkt men allltid något... men om jag ska vara ärlig så tror jag att det drivs idéellt på helgerna men det märks :P

Idag fyller Jörgen (mammas sambo) år så grattis till honom, och även till min moster som också fyller år! :D

Imorgon ska jag till simona och sedan bär det av hemåt för att jörgen ska firas och sedan blir det ridlektion! då får jag även träffa min slawerplutt <3

Nu ska jag ta och lägga mig i sängen och titta på "the ugly truth" :D


8 April

Upp kl 6 idag för att åka till Akalla 4H gård! det var jobbigt med alla småbarn som inte lyssnar och man inte kan namnen på dem! de ända ungarna som inte var jobbiga var typ Christinas två döttrar! :P

Massa strul med tåget påväg dit, men hem var det bara lite förseningar så kom hem vid 20 över 6.

Fick även ett sms från sabina idag om att Pantera är halt igen... så jävla jobbigt föör henne, nu har hon liksom bara blivit skrittad!

7 April

Idag har jag varit ute i stallet och ridit och lasttränat! framsteg idag från igår, inga stora man man får vara glad över de små!

Nu ikväll har jag gjort chokladpudding och bakat bullar med mamma, riktigt trevligt! :D

Sen får man höra att Elina har blivit hästägare, Grattis!!

Tänk att ha en sån mamma som går och köper ens medryttarhäst som ska säljas, underbart!

Jobb!

Idag ringde Christina mig, från praktiken, och undrade om jag ville jobba där på Torsdag! Ska bli riktigt trevligt att träffa Christina och alla djuren igen! thom kunde ju inte hälsa på i veckan så det passade jätte bra!

Längtar redan! :D






Lastträningen

Lastträningen gick inte speceillt bra med någon av hästarna, men idag hade vi ställt transporten på ett annat ställe så ver inte riktigt om det hade med det att göra. men vi har bara lasttränat några få ggr under hela vintern så man kan inte förvänta sig så mycket... Men Matilda tyckte iaf att det var jätte roligt att rida Simona så det var ju kul ;)

Har dessutom bestämt en ny dag för tjej som ska provrida, hon kommer på Lördag kl 1 (:


6 April

Idag är jag barnvakt åt lillsyrran Matilda ;) hon ska med mig ut till stallet för att rida Simona och sedan ska vi lastträna hästarna lite!

haha, hon älskar att vara uppsminkad så hon fick lite mascara, ögonskugga och plattat hår i väntan på att åka ut till stallet. :)


5 April

Idag blir det först ut till hästarna, ska skritta simona och Eva ka rida Timjan, sen blir det lastträning om vi hinner!!



Sen bär det av hem till mamma för att äta påsklunch... tredje dagen på raken, inte bra!

4 April

Idag gick jag upp kl 8.00 för att åka till hundmässan i älvsjö med Alicia! var rktigt roligt att kolla på freestylen! :D
För  er som inte vet vad det är så är det när man gör ett slags program med sin hund till musik, då hunden gör konster och liknande, skit kul! vissa var så jävla bra att man rös och vissa i pupliken började till och med att böla! :)



Kom hem till 2 tiden för då var det Påsklunch här hemma hos pappa med farfar, farmor och farbror. inte speciellt trevligt men måste man så måste man!

Efteråt, vid 5 tiden åkte jag ut till stallet och red Timjan och Simona! så skönt att komma ut på en tur med Timjan då man kan kopppla av och bara vara ute och galoppera och ta det lugnt. visst hon kan bralla som fan men hon skötte sig jätte fint!

Simona skrittade jag bara då hon har varit dålig i helgen så nu ska hon komma igång igen! :D

Timjan


Simona

Gårdagskvällen

Igårkväll var jag med Angelique, Moa och Tove!

Meningen var att vi skulle dra på fest i södertälje men det slutade med att vi bara åkte runt på en massa bussar. men det var inte med meningen, blev bara så för vi kunde itne bestämma oss för vart vi skulle xD men kan ju säga att kvällen inte blev speciellt lyckad xD


Hulda 99 år!

Idag har vi varit på 99års kalas hos pappas "jordgubbsmormor" Hulda! Hon är helt klar i huvudet men hennes knän mår inte så bra, men humor har hon allt! haha hon blev skit sur när pappa skulle ta kort på henne, höll för händerna å så ;)

På bilden nyper hon honom i öronen :P



Nu blev hon sur och tyckte att det fick vara nog!

på nätterna vet man aldrig vad som händer...

haha, på nätterna vet man aldrig vad som händer. syrran ringde mig nu när jag satte på mobilen och frågar: VET DU VAD SOM HÄNDE I MIN LÄGENHET I NATT?! det ända jag kunde komma på var att det hade varit inbrott men det var de inte. Utan hennes Katt doris hade satt på hennes andra lilla katt Eskil... jag blev väldigt  förvirrad och det blir säkert ni också nu.

det är nämnligen så att doris är en hittekatt som vi alltid trott är en tjej! och Eskil är en kattunge som hon köpte i höstas, men typ könsmogen nu. och de trodde de var en kille i början men det visade sig att det är tjej nu.

Doris = Kille (upptäcktes i natt)
Eskil = Tjej

när jag väl fått ihop det så berättade hon att det var så hemskt för att Eskil bara skrek och Doris bet i henne å massa, men när de tillslut slutade så drog johanna tag i Doris och slängde ut honom/henne. stackars Eskil, våldtagen i sitt eget hem av sin kompis!

nu vet syrran inte hur hon ska göra, hon bor i en 2a, och katterna kan hon inte ha tsm men hon vill ju inte lämna bort ngn...

Detta är Doris


Eskil



NEJ!!!

Ridlektionen gick riktigt bra, hade marcello och han var en stjärna idag! :D

Men Slawer är sämre igen :'( om han får feber i helgen så ska de åka iväg med honom till strömsholm, men han hade inge feber idag iaf... Lotta tog ut honom i gången för att se hur han gick och stackarn kunde inte änns gå, höll på att ramla vid varje steg och ändå går han på dubbel dos av smärtstillande!

Jag känner hur det gör ont inombords, han lider så jävla mycket!

Känslomässsigt är han som min häst! <3 Jag Älskar dig obeskrivligt mycket! <3


:D

Simona hade inte feber idag men svullnaden var kvar, men vi fick medicin till henne sen ska vi ge henne helge, är hon inte bättre efter helgen så kommer andreas och kollar på henne igen. Hon fick ju febernedsättande igår som håller i ett dygn så man vet ju inte om hon får feber igen.

Men nu är jag hemma och sk snaart äta middag sedan blir det vidare mot Billsta för ridlektionen!

2 April

Klockan är nu 10.14 och jag har nästan precis vaknat! :P

Vid 11 tiden ska pappa köra ut mig till stallet så ska jag pyssla lite med sjuklingen Simona tills Andreas kommer, hoppas han kommer när han sa att han skulle komma, annnars kan man få vänta några timmar :P

Måste även smörja hennes saker å massor, men tur att det är fint väder iaf!

Ikväll är det ridlektion, hoppas på ett dressyrpass! tycker faktiskt mer och mer om dressyr nu, men hoppning är ändå roligast! Jag chansar på att jag får Regent, Marcello eller Francko men man vet aldrig :P


min kväll...

Ikväll åkte jag ut till Simona för att jag och Eva skulle rida ut på hästarna. men när jag borstade Simona märkte jag att ganaschen på höger sida var jätte svullen och det var som en stor bulle under, mellan de båda ganascherna. då tog vi även tempen på henne och hon hade 39,1 grader vilket är ganska så hög feber för en häst.

vi försökte direkt få tag på veterinären Andreas men som vanligt så svarade han inte. man ser honom alltid prata i telefon, men när man behöver nå honom så är det aldrig ngn som svarar. men tillslut fick vi tag på hans flickvän som ksulle hälsa honom att ringa när han kom hem... han ringde iaf och kom ut för att titta på henne. han trodde (innan han kom) att hon hade ett virus, men när han fick se hur det såg ut så blev han väldigt fundersam.

Han tror att hon har fått sig en spark på ganaschen, som har slagit i en tand i munnen (hon luktade väldigt illa ur munnen) och då blivit en inflammation. men han skulle komma tillbaka imorgon vid lunchtid för att kolla hennes mun. Om han inte kan hitta ngt så måste vi ta oss till honom för att röntga, vilket kan bli lite svårt och ta några timmar då simona inte är lasttränad på länge och hon är svår att lasta!

Men hopppas han ser något imorgon!


1 April

Skolan idag var ju totalt onödig... åkte dit till kl 10 typ för vi hade projektarbete, skulle sen ha prov men då jag varit sjuk hela veckan så fick jag tag på boken igår så ska göra det en annan gång. så blev att sitta i skolan till kl 1 då jag och moa åkte hem men bussen från vägskälet...

men det är ju första April idag och nu börjar HÖSTLOVET!

Har ni lyckas bli lurade idag då eller kanske lurat någon? själv har jag inte kommit på något bra ännu..

Snart är det Lördag och då kommer en tjej och provrider Simona! ska ringa henne idag och bestämma tid så allt är klart!! hoppas verkligen att hon och simona kommer komma överräns!

fyfan

Igår eftermiddag vid 5 tiden kom moa och plockade upp mig så åkte vi ut till billsta för att titta lite på när sabina red ;) kallt som fan att åka moppe i leggins men det får man ta :P

När vi var i stallet berättade Sabina att Slawer var sämre igen, och om han inte skulle vara bra idag så skulle de åka till strömsholm och spola leden på honom, alltså öppna upp benet igen... :( men idag hade han varit bättre så hoppas det håller i sig för vill inte mista honom!

Sen skickar cp ungen ett sms till mig och skriver: Asså du Emma shit :O Slawer ramla i boxen och vi får inte upp han, han bara ligger men andreas (veterinären) ska komma. men han har typ gett upp nu.
Tror ni inte jag blev så jävla rädd? typ satt på tåget och funderade på hur jag snabbast skulle komma hem igen!

sen skickar den jävla ungen att det var ett april skämt!!!!

RSS 2.0