morgondagens planer

Morgondagen blir ngt stressig, men vem har dött av det?
kl 9-12 ska jag på riskettan utbildning på södertälje trafikskola. så fort det slutar kommer Elinas mamma och hämtar oss för att köra oss till srk då vi har ridlektion och ska sitta på hästen kl 1. när vi ridit och är trötta så har vi två timmars hovvård. slutar alltså kl 4, jobbigt! sen blir det att försöka få skjuts till stationen eller järna då jag ska vara på billsta kl 5 för att hjälpa lotta och sedan har jag ridlektion igen efter det... mellan södertälje och Billsta ska jag även hinna äta, känns som om min plan kommer att spricka!

30 september

Denna dag har varit sjukt seg och väldigt flumm! moa och elina garvade hela dagen, även helena som sen blev ett bitmonster ;) blev även lite "färgkrig" ;) vi höll på med våra målningar på väggarna och då började elina med att kleta färg på thoms kind. sen skulle han såklart ge igen men han lyckades bara på hennes armar vilket hon gjorde samma sak på honom. senare kladdade elina ner Helena och hon försökte såklart att lura elina så hon kunde ge igen, gick inget vidare, utan det var ist JAG som fick färg på mig!!! ;)

gick bredvid helena och hon skvätte med penseln, inte med flit dock, men fick stänk i ansiktet, byxorna och tröjan xD haha,  bra där!

Men Helena fick sin hämnd på Elina vid lunchen då Elina och jag gått innan dem till maten. Helena smyger sig in med fetaste penseln och kletar ner Elinas kind när hon tar mat, bra gjort! :D

Simona

Igår när jag var ute och red simona så var hon likadan i munnen! så fort jag tränsat började hon dregla en massa så tog ut bettet igen och red på bettlöst. red först lite på banan, men sedan hämtade jag reflexer och red ut och travade mellan åkrarna ist! när jag åkte ut till simona så höll jag på att köra på rumpan på en älg! hahaha, lite udda men det är sant! den stod där runt kurvan och jag kollade ner för att undvika att slira på gruset med moppen  :P känns som om jag hade kunnat nudda den om jag sträckt ut armen, så nära var jag. men den var inte fullvuxen, typ åring eller ngt sånnt.

Idag red jag med bett och hon var jätte mjuk och känslig i munnen som i måndags efter lastningen. hon slemmade en del men inte lika mycket som igår och i måndags. hon var kanonduktig! kunde göra en massor utan protester, riktigt underbart! vi öppnade upp hennes mun innan ridningen för att se om det var ngn tand, men eva varken såg eller kände något som var vasst. men sen när jag red så slemmade hon när jag red henne i form,  men när hon sprang fritt med huvudet så slemmade hon inte. och då började vi fundera på vrf, det är antagligen för att hon inte kan svälja det ordentligt. alltså är hon antingen lite svullen i halsen eller längre bak på tungan. men grejen är den att jag tkr att hon borde kännas lite spänd när man rider om hon inte känner sig bra. men hon är mjukare i kroppen än någonsin! lyder minsta lilla vink, det som är så förvirrande...

HAHAHAH JAG DÖÖÖÖÖR!

Efter stallet åkte jag förbi hos mamma för att hämta mina saker och då säger lillsyrran som hade lagt sig att hon skulle visa mig en sak. hon tog bort luggen och jag  såg att det var blått i hennes panna, trodde det var ett stort blåmärke, och sen tände hon lampan och jag kunde inte hålla mig för skratt! kände mig sjukt taskig för det gjorde nog grymt ont!




JAG HAR ALDRIG SETT EN SÅN STOR BULA I HELA MITT LIV!

säger bara, varför ett sto?

Jag hatar att det ska vara så jävla kallt i skolan så fort det blir lite kallare utomhus! åkte från skolan med 3 bussen och åkte ut till Simona direkt när jag kom hem.

började med att lastträna Simona och det har ju gått bättre. hon var rent ut sagt förjävligt stoig! hon är krånglig att lasta därför vi tränar. vi lastar henne ungefär en gång i veckan. vi har provat att göra det oftare men då har hon bara blivit värre då hon blir så uttråkad och då stänger hon bara av. men de senaste gångerna när vi provat den nya metoden så har det gått hyffsat bra. det har iaf avslutats med att hela hon varit inne, sått lugnt och sen har vi backat ut henne. Idag hade vi flyttat mellanväggen lite så det var lite smalare och hon tänkte absolut inte gå in. när hon väl gått in med frambenen så var hon lika snabbt nere på backen igen... Vi gjorde så att en höll i en lina bakom för det har v ialltid haft och det hindrar henne lite från att backa (i vissa fall) men tillslut blev hon så förjävlig att hon kastade sig ut och reste sig på bakbenen för att komma undan. efter 1,5 timmar gav hon upp och gick slutligen in och stod lugnt tills jag backade ut henne. men att hon ska vara så jävla envis! hon vet att vi inte ger oss så varför hålla på som en idiot? hon är ju inte skraj, bara jävligt envis om att hon minsann inte ska gå in i den där transporten... ibland undrar jag vrf jag gillar ston så mycket, de är ju så jävla envisa, har en stor egen vilja och kan verkligen vara en stor bitch!

gammal bild


Klockan hade nu hunnit bli 6 och vi gjorde iordning hästarna för att rida ett pass på banan. säger bara WOW VILKEN HÄST! något hände, antingen så knäckte hon till något när hon kastade sig och reste sig och höll på, eller så skämdes hon så mycket att hon verkligen ville vara till lags eller något helt annat, men hon har ALDRIG varit så. har aldrig ridit en häst som var så mjuk som hon var idag! jag hade absolut ingenting i handen, och då skämtar jag inte. behövde inte änns ha ett stöd på tyglarna, hon gick fint och trampade under sig jätte bra bara av att jag drev med skänklarna och sätet. i vanliga fall, i alla gångarter, måste jag har ett bra stöd på tyglarna och jobba mycket mer för att få henne lyhörd.

gjorde skänkelvikningar, övergångar och allt möjligt och hon bara flöt fram, slog sig inte fri en ändå gång. kändes som om jag skulle kunna göra vad som helst och hon skulle göra det galant. tog även lite galopp som jag ALLTID får hålla mycket i yttertygeln och driva men samtidigt sitta tillbaka med sätet för att lyckas hålla kvar henne. nu behövde jag inte änns ha stöd utan hon jobbade på med hela kroppen och gick i fin form. Vad har hänt? jag och eva var helt paff och jag njöt som bara den, då jag vet att det är en gång i livet upplevelse!

Tävlingen

Dagen har varit väldigt lång och är inte slut än. Åkte till stallet vid 8 tiden för att hjälpa lotta med mockning och sånnt innan tävlingen skulle börja. När tävlingen väl börjat flöt allt på, det blev två avramlingar sammanlagt. en inne på banan och Emma åkte av snabb på framhoppningen. Tokponnyn kom i full fart och vi trodde han skulle hoppa och sen la han en tvärnit precis innan hindret. Det slutade med att Emma inte ville hoppa då hon blev rädd. men Carro lyckades övertala henne att hoppa banan efter alla klasser. vilket var väldigt bra så hon inte blir rädd.

När det väl var min tur så hade jag hunnit bli nervös, fick höra av Jennifer som hoppade honom innan mig att han var skit taggad så det kändes ju bra! :P

hoppade fram på ett par hinder, allt kändes bra. Inne på banan gick det bra, men kändes som om han hoppade själv. jag bara styrde och höll i mig (kändes det som). Men det slutade med att jag vann! :D och det betyder att jag nu är klubbmästare för häst, haha...

Bild från den lokala tävlingen i maj!

Tagga

Imorgon är det klubbmästerskap i hoppning och jag ska vara med på reggan! ska göra revansch sen sist ;)

för er som missade det så tappade jag stigbyglarna båda rundorna och hoppade båda två utan + att jag fick blackout när jag landade efter hindret, skulle svänga mellan två hinder ohc reggan siktar in sig på hindret som var EN OXER MEN ÅT FEL HÅLL! men såklart  hoppade han och var jätte glad ;) Men jag kunde visat honom bättre, stor miss av mig! ;)

Önska mig lycka till!

23-25 september

nu var det flera dagar sedan jag bloggade så här kommer en snabb genomgång!

Torsdag: storesyrran följde med ut till stallet på kvällen, hon skulle rida Simona barbacka. vilket var typ 12 år sedan hon gjorde sist ;) började med att jag longerade henne och slutade med att hon red själv barbacka i skritt och trav. dock så ramlade hon av men hon hade lånat min väst så det gick bra! jag red lite efteråt och då longerade Johanna mig så jag också fick träna balansen! :D

Fredag: skoldagen gick väldigt snabbt, hade ridning efter lunch och red då Uvarone, samma som förra veckan. gick riktigt bra. hade en ny ridlärare, Nussan heter hon, och hon var verkligen jätte bra! skulle haft henne förra veckan också men då var hon hemma med sjukt barn så hade vikarie. På kvällen hade jag ridlektion på billsta och hade då Emmy. kan ju säga att vi inte passar så jätte bra ihop, men efter halva lektionen så började jag hitta knapparna på henne igen.

Lördag: vaknade redan kl 10, ett under! åt frukost och åkte sedan ut till Simona red ut och klättrade lite, red mellan åkrarna och på en åker. hon var bråkig och ville inte alls det jag ville att hon skulle göra. slutade med att hon var svettig överallt förutom på rumpan! ;) Nu senare på dagen är jag barnvakt åt lillsyran då mamma och Jörgen åkt på Ishockey!

22 september

Skoldagen gick fort, tog moppen dit och hem! åkte hem efter lunch då vi hade två timmars håltimme innan idrotten! åkte då hem till syrran och tittade på gossip girl och ngn annan serie, minns inte vad den hette. men bra var den iaf!

Vid halv 4 blev jag hämtad av Katarina för att följa med henne och titta på en häst! jag tkr personligen att den såg trevlig ut, en sån häst jag skulle vilja ha. men hon tyckte inte att det passade henne och det stämde nog. hemma vid 6 tiden och hjälpte då pappa med en sak en snabbis!

Måste säga att jag är så otroligt glad och lättad över en massa saker, allt har äntligen ordnat sig!

21 september

En suuuuuuuuuuuuper seg skoldag är vad det har varit idag, usch! Haft matte hela förmiddagen och kollat på film på eftermiddagen på svenska lektionen!

Men imorrn efter skolan ska jag med Katarina och kolla på en häst som hon eventuellt ska köpa! :)
har inget vettigt att säga, förutom att jag ska till simona efter maten!

20 september

Idag har jag gjort en väldigt god gärning! :D Det var en tant som trodde att jag eller tilda tappat en mobil på golvet i bussen, men det visade sig att den låg på sätet som vi satte oss på och ramlade då ner. Men jag var duktig och tog den till Sl huset vid södertälje station och lämnade in den. skickade även ett sms till kontakten Mamma, och skrev att jag hittat den på bussen och att den finns där ;)

Skoldagen idag gick annars ganska fort. när jag kom hem blev det att plugga lite matte och tog sedan en långtur med Daisy! kändes väldigt segt i början men sen så ringde Yrsa och gjorde allt mycket roligare! :D

Och bara för att lägga till så är det lite kul att inget parti vann igår ;)

19 september

Idag blev det att ställa klockan kl 10 då eva skulle hämta mig. hon ringde vid kvart över och sa att hon skulle åka och rösta och sedan hämta mgi, så då blev det bråttom upp. skulle hinna äta frukost och lite så. men jag hann, dock fick hon stå utanför occh vänta en liten stund men det får hon ta för vi sa kl 11 ;)

Vi åkte och hämtade spån och sedan åkte vi hem och red. Victoria kom förbi så hon fick borsta simona som var jätte lerig medan jag smörjde träns och martingal! :D

Jag började rida och sedan fick hon rida. Simona ser lite knackig ut fram så vi ska ta ut en kiropraktor som får kolla hennes bogar. hon har haft en låst bog i flera år som upptäcktes för ett år sedan då vi tog ut en kiropraktor för att bara göra en kontroll, och då knäckte han hennes bog och ridturen efter det galopperade hon runt på banan som en tok, där hon då aldrig brukade vilja galoppera över huvudtaget. det var lycka för henne, att kunna röra sig normalt igen. vi tror att det har hoppat tillbaka igen och då är det jätte bra om det går att fixa!

Gammal bild, har inte sådan nosgrimma längre


Efter allt  var klart i stallet kom pappa och hämtade mig så följde jag med honom ut till båten för att ta loss Masten från segelbåten, gick bra men tog lite tid. Väl hemma (kl 16) kom jag på att jag skullea ta ut daisy så det var bara att slänga sig in i duschen och skynda dit. som tur var så hade hon hållt sig! ;)


Klart!

Nu är det gjort, och känner mig jävligt löjlig som var så nervös innan xD
jag bestämde mig även i sista sekund och är nöjd över mitt val i röstningen!

Illa pinkat

SKA SNART GÅ OCH RÖSTA OCH HAR INTE BESTÄMT MIG ÄNNU, DET ÄR ILLA! ;)

Going the distance

såg denna film och måste säga det att det var den bästa och roligaste film jag sett på länge! trodde den skulle bara lite B men den var grym! :D Den bjöd på många skratta och tårar för en del (:

En film som alla borde se!


18 september

Idag kom Lotta till Simona för att ha en privatlektion. var riktigt nyttigt men lite jobbigt att det regnade bara xD Men i det hela gick det bra men galoppen måste jag verkligen jobba med, och det vet jag ju. men nu vet jag mer hur jag ska gå tillväga! :D

För typ en timme sedan ringde det en tjej som svar på min annons. hon berättade att hon bodde i sthlm och hade två hästar. en dressyrhäst som tävlat medelsvår och en hopphäst som tävlat nationellt. men hopphästen skulle hon ha för att rida ut på. men Dressyrhästen undrade hon om jag ville rida. hon kände en som har ett stuteri i Mölnbo och sa att hon kunde stalla upp hästen där så kunde jag rida den. och då frågade jag om hon tänkt foder då, hon ba: ja men det skulle ju kunna funka! men fattar inte hur det annars skulle gå? vadå skulle hon betala stallhyra för sin häst som bara jag rider? xD

men hon tyckte att jag skulle fundera på om det var dressyrhäst jag vill rida, och om det var så, så skulle jag höra av mig till henne och så skulle hon berätta mer om hästen och hur hon tänkt sig med allt. hästen är aldrig hoppad, endast "dressyrhoppad" alltså typ sockerbitar. men vem vet, den kanske har potential och det kan bli ett projekt att lära den...

Lotta ska även fråga sin kompis som har häst i järna om hon behöver hjälp!

Nu ska jag upp till Heron och se på bio med syrran! :D

i need some help

HJÄLP VAD JAG VET INTE VAD JAG SKA GÖRA!!! :S

Har hittat en annons i en tidning om en som söker medryttare till sitt halvblodssto som står i nykarn. står ingenting om hästen då annonsen måste vara kort, men det finns telefonnr... ska jag ta mig mod och ringa men riskera att allt går så himla fort eller ska jag vänta? :S

Vill ju komma upp på häst och det vet Eva också, men känns som om allt kommer gå så fort och hastigt om jag tar det här. men å andra sidan så är det ju svårt att hitta... ÅÅÅH HJÄLP MIG! Kanske inte änns är en häst som jag gillar eller de kanske bara söker en skogsmulleryttare, men det vet jag ju inte om jag inte ringer "/

17 september - ridning

Igårkväll gick Simona super på banan, det var ett tag sen hon var så fin! :D red typ när det var kolsvart ute men ögonen vande sig ganska så snabbt så det funkade hyffsat!

Idag var det först ridning i skolan och sen ridlektionen på billsta. genom skolan rider vi på srk och det gick jätte bra! red en häst som heter Uvarone och han var verkligen jätte rolig att rida! men den där jävla attityden som finns på srk, den kan ju bara ta sig någon stanns.

Det första som händer när man kommer dit är att man blir utskälld för att man är klar med hästen 10 min innan lektionen börjar. vi skulle börja kvart i så jag var klar då sen blev det förskjutet i 10 min och då får man en utskällning av en viss person som jobbar där för att man är klar med hästen för tidigt? helt stört!

Åkte ut till billsta vid 5 tiden för att hjälpa till på nybörjarlektionen och det gick hyffsat bra, ingen som ramlade av! ;) men idag hade Lotta inte gett mig ngn häst till ridlektionen för hon visste inte vem hon skulle sätt mig på så fick välja på vem jag ville, riktigt härligt! hon sa att jag även kunde välja snabb (hennes ponny) då han behövde gå, så honom tog jag.

Vet inte vad Emma (lottas dotter på 9 år) gjort med honom, men han var hur mjuk som helst. man brukar alltid få jobba igenom honom för emma är inte så jätte duktig ännu så hon klarar inte det själv. men idag var han som en dröm att rida! :D


praktikplats

Jag har hittat en plats som jag vill praktisera på nu! kanske inte hela perioden men halva iaf.
Det heter stall Åkerby och det är ett stall som föder upp connemara/fullblods korsningar (ponnyer). hon utbildar dem och sedan säljer. Jag har hört att hon är i stort behov av hjälp då hon inte hinner med alla själv. har över 30 hästar så det är mycekt att klara av själv :P

Det betyder att jag kommer att få rida och inte bara mocka. om jag inte minns fel så går de på lösdrift! ;)
Eva som har simona känner henne så det gör att hon kan säga vad jag kan och så. och det gör att det är större chans att man får göra roliga saker! :D

Var inne på hemsidan idag, och såg då att ponnyn griffan från billsta, hon har en halvsyrra som står där som avelssto, samt har hingsten som hon betäcktes med stått där! ;)

14 september

vaknade flera ggr i natt av att huvudet värkte, aldrig haft det på natten förut! :O
men det fortsatte även när jag gått upp så stannade hemma idag och bra var väl det. sov till halv 1 och hade fortfarande huvudvärk när jag vaknade, ingen höjdare precis!

Imorgon har jag endast två lektioner, varav ena lektionen ska vi jobba med uppgifter. så blir nog en dag hemma imorrn med, så får jag vila upp mig ordentligt!


är med och tävlar



13 september

Dagen har varit riktigt tråkig med allt regn! men som tur var gick skoldagen fort fast jag slutade kl 16. Åkte med Moa hem till mig då hon skulle hjälpa till att klippa klorna på våra fåglar. jag har lite respekt för fåglar så jag fångar dem helst inte! ;) Men det gick så bra så, bara en fågel som rymde och ingen fick en hjärtinfarkt, även om det inte var långt ifrån :P

vid 19 tiden åkte jag ut till stallet. En tjej i typ 35 års åldern som bor precis bredvid hästarnas sommarhage följde med mig till stallet med hästarna då hon ska börja rida simona. det var hon som provade henne i lördags btw. Gick lite bättre för henne idag, hon börjar hitta simona mer och mer samt hitta sig själv. idag kunde hon trava och simona gick fint med huvudet stundvis! hon berättade att hon hade haft väldig träningsverk sen sist och kunde knappt gå :P Lite kul när hon typ bara skrittade, men är man otränad så är man! (:


Själv red jag Timjan då Eva inte var hemma ikväll. I början funkade ingenting. hon ville varken gå fram eller böja det minsta på nacken. men sen är det som att trycka på en knapp, för då bara släpper hon och jobbar på jätte fint. sen lyckas jag inte hålla henne hela tiden utan hon slår upp huvudet då och då men hittade ett sätt att få fram henne och då få tillbaka henne. hon är en sån häst som man måste ha en bra framåtbjudning hos först innan man kan börja jobba henne på riktigt.

Men jag är riktigt nöjd med båda hästarna! :D

svårt beslut

Jag har grumlat fram och tillbaka flera ggr. nu har jag äntligen fattat ett beslut och det känns både skönt och väldigt jobbigt...
Jag har nu bestämt mig för att sluta på Simona, inte nu med en gång, men snart... vill hitta en häst att rida först, skulle inte palla att endast rida en gång i veckan, för det är så det skulle bli om jag slutade och inte hittade ngn ny. Men det är så svårt att hitta ngn här i järna eller utanför. hittat några som finns i närheten men antingen så ska de inte hoppas eller så ska de bara ridas ut på, och det är ju det som jag har nu... jag vill hitta en häst som jag kan träna både hoppning och dressyr med, samt ut och tävla lite grann.

Med simona kan jag rida dressyr på banan och i skogen. visst kan jag hoppa henne, men måste då rida till ridskolan och det blir aldrig av då det tar sån tid och jag måste anpassa mig efter deras tider...

Jag hoppas verkligen på att vi hittar ngn mer som vill rida simona, för jag vill inte sluta och bara lämna henne. för om jag skulle sluta och vi inte har ngn som rider henne så skulle hon bara stå. eva kanske skulle hinna med henne 1-2 dagar i veckan, men hon behöver mer.


helgen

Helgen har varit riktigt seg och imorgon är det skola igen, usch!  har även ett prov imorgon som jag inte pluggat till alls, så får bli att jag gör det på ett omprovstillfälle...

Irriterande att vi inte fått schema för nästa vecka, de säger att vi ska gå in på easyschool och titta. men där har ju inte alla lärare lagt ut sina lektioner, så då vet man ingenting! enligt de schemat har jag en lektion på onsdag, och det har ALDRIG inträffat förut...


11 september

Ridlektionen igårkväll gick väl sådär "/ Hade regent, och först red vi lite dressyr och avslutade sedan med några skutt. kändes hackigt och ryckigt och ja inte alls bra... men sånnt får man ta.

Idag har jag inte gjort mkt alls, sovit länge och sen senare på dagen åkte jag ut till simona då Evas granne skulle provrida henne då vi behöver mer hjälp med  henne. det gick väl sådär, hade svårt att hitta de rätta knapparna. men jag höll som en liten lektion för henne och då hittade hon henne i skritten iaf, så alltid ngt. men hon ville gärna fortsätta försöka! vilket är jätte bra. så skönt att hon är vuxen också.

Nu ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, men blir antagligen en hemmakväll med film och godis! :D

här kommer en bild på syrran, hon skulle iväg på kalas idag och jag tyckte att hon var så fin! <3

10 september

Var som sagt ledig idag, men fick åka en sväng till skolan iaf för att hämta papprena som vi har prov på, på måndag.
har även städat här hemma och hos farfar så känner mig riktigt duktig! :D

Fotade Daisy och Blenda idag när de lekte så här kommer några bilder!


















9 September

Idag blir det berga igen, sista dagen och det var lika kul idag! men visst känns det i kroppen! idag körde vi med vagn efter fyrhjulingen och det var inte så svårt :D gjort provet idag också och det var superenkelt, blev nolla! :D

så nu har jag tillstånd att köra fyrhjuling! :D

På kvällen åkte jag ut och red Simona tillsammans med storesyrran johanna! hon följder med typ en gång i halvåret xD

8 september

idag började jag kl 1 då vi endast hade hovvård på srk (södertälje ridklubb) riktigt skön dag då tiden gick fort och vi övade på att slå på skor på döda hovar ;)

stannade till i stan påvägen hem då mamma var och klippte sig, men jag och johanna gick till södertälje trafikskola då jag skulle anmäla mig till riskettan, så nu är det betalat och klart! :D

efter middagen åkte jag ut till stallet för att filma när eva red Simona. Erika hade Simona idag, och hon hade också ridit på fältet samt släppt henne, HÄÄÄÄRLIGT säger jag bara!

7 September

Idag var jag på sjöhaga hundpensionat tillsammans med Elina och hundettorna! vi skulle göra vårt projekt arbete, men vi stannade kvar och gjorde det som ettorna gjorde. dvs rasta hundar, köra lite lydnad, motionssimma hundar och ja vårt metaltest. riktigt trevligt. blev riktig kär i Tollaren som jag gick ut med, samt körde lydnad med (:

på kvällen åkte jag ut och red simona, tog en tur på fältet tsm med Eva och Timjan. gick riktigt bra. Jag tog mod till mig och provade släppa simona, och jävlar vilken fart hon fick! kände mig jätte osäker på om jag skulle få stopp på henne, men efter att jag svängt 2 varv på en stor volt så hade jag fått tillbaka henne. det var en sån jävla känsla att jag var tvungen att göra det igen. denna gång blev det en längre bit, och det gick typ dubbelt så fort som första gången, rann tårar av farten och kändes som om vi flög fram. jag minns att jag tänkte "jag svänger innan halmbalen" sen när jag skulle svänga så var vi redan förbi de tre raderna med balar, sjukt fort. men hon lyssnade direkt och behövde inte ta ngt alls i henne! :D

var meningen att Eva skulle haka på med timjan andra gången men vänta lite så jag hann komma iväg, men timjan brallade som en tok så hon släppte henne med men genade för att komma mot oss!

Det var första gången jag släppt henne på riktigt, visst har släppt henne upp för backar och så men aldrig såhär då jag varit rädd att jag aldrig skulle få stopp på henne!

Detta måste jag göra om massor av ggr och vill gärna ha ngn som filmar detta! :D

YES!

Idag Pratade jag med anna och jag behöver inte göra 6 veckor på en djurpark nu i vinter! i höstas var jag 6 veckor på Akalla 4h gård och den är så pass stor så den kan räknas som en djurpark. alltså blev det både sällskapsdjurs praktiken och djurparkspraktiken. så nu i vinter då vi har 8 veckor (varav 6 veckor skulle varit djurpark) så kan jag välja helt fritt, bara det har med djur att göra. är det inte underbart?! :D

dock så vet jag inte riktigt vart jag vill. Min största dröm vore att vara på ett ställe för vanvårdade hästar, men det finns typ nere i småland och vill inte bo borta...

förslag på rolig praktik?

En dag på Berga

Idag har jag och några till varit på Berga naturbruksgymnasium och kört fyrhjuling! måste erkänna att det var första gången jag körde en fyrhjuling! ;)
Men det var grymt kul, och ska dit på torsdag igen för att köra med släp + skriva teoriprovet!

Det vi fick göra var först att köra i en hage typ och köra slalom både fram och baklänges, lära oss hur man svänger lättast och så. Efter lunchen åkte vi till skogen och körde runt där, vilket var liiiiite läskigare!

Haha, elina skrek flera ggr att hon var rädd och körledaren bara garvade åt henne, stackarn! men måste säga det att det var riktigt läskigt ibörjan när den lutade skit mkt och det kändes som om den skulle välta :S men det gjorde den såklart inte. men resten av dagen fikade vi och lärde oss hur man kör i uppförsbackar och nerförsbackar! läskgit att man ska stå upp med ena benet på fyrhjulingen när man kör uppför, speceillt när det är stenar och skit som däcken fastnar i! :P


5 september

Hela dagen har tillbringast på billsta tack vare en jävligt seg domare! tävligen började kl 9 så var på plats redan då. Först var det lokal dressyrtävling med klasserna LB:3 och LA:3 varav 20 starter i varje klass. efter den lokala tävlingen skulle det vara klubbmästerskap i dressyr som de beräknat skulle börja vid 3 tiden och allting beräknades vara klart senast kl 4 då det endast var 12 starter i km klassen.

HALV SJU var tävlingen slut, tack vara den otroligt sega domaren! har aldrig varit med om något liknanade, hon tog 9 minuter på sig mellan varje start på att skriva protokollen!

Nu är kl snart halv 9 och jag har precis ätit mat och duschat! ska snart lägga mig då jag är väldigt trött och ska orka med att vara på berga natutbruksgymnasium hela dagen imorgon och köra fyrhjuling.

drömhästen

jag har hittat min drömhäst (utseendemässigt) LOOK!



"e: Ragyogo (palominohingst) ue: Cavallo (dansk halvblod) Dressyrstammad på moders sida, som även hoppblod på både moderns och faderns sida.
Regad i SH.
Lätthanterad och med kanon psyke. Rör sig bra och är framåt och orädd. Förväntas bli ca 165 cm."

sjukt sugen

har blivit så sjukt sugen på att köpa häst! har alltid varit det, och så ser man så fina och perfekta hästar för en själv på nätet! usch, egentligen ska man inte titta om man inte ska köpa, men det går ju inte att undgå.

Jag vill ha en häst att träna och utvecklas med, och även komma ut och tävla! vill hitta en medryttarhäst som jag har de möjligheterna med men det är svårt att hitta, iaf om man inte har några kontakter.

4 september

Dagen har tillbringats på järnaloppet och på järna ridklubb! vid 12-15.30 ledde jag och angelique Majim och Troja ponnyridningen på järna ip där det var järnaloppet! det var riktigt segt att gå samma runda om och om igen i 3,5 timmar! fyfan!

Väl tillbaka i stallet var det en massa förberedelser inför morgondagens tävlingar! stannade kvar där till 7 då jag tittade när sabina och susanne bäck red Pantera. är nu hemma och laddar in inför morgondagen, blir en tidig morgon i stallet för att hinna se alla duktiga ekipage! :D

besvikelse

jag måste skriva ut mina aggreationer någonstans och tyvärr så får det bli här... Allt började jätte bra! red calle och det gick super, fixade i stallet och red Falcon på lektionen ist för Regent, var så länge sen! hoppade och hade dressyr och han var jätte duktig och allt gick verkligen super! dock har han lagt på sig lite dumheter för att slippa men han märkte sen att han inte kom undan iaf. Lektionen tog slut och jag bestämde mig för att vara med på KM dressyr med honom på söndag, alltså bara två dagar tills dess. Fick rida dressyrprogrammet på honom efter lektionen då sabina skulle rida. och då brast allt!



han var jätte fin när han väl gick, men han vägrade att fatta galopp, när jag gjorde halt på medellinjen så vägrade han gå sen igen. kunde bokstavligt talat banka med skänklarna och slå tyglarna på hans hals och han brydde sig inte ett dugg. blev så jävla besviken att jag blev arg så gav upp och gick upp till stallet. efter det där tänker jag då INTE starta honom! vill prova imorrn igen och se om det är detsamma eller om han är sitt vanliga jag, men vette fan hur jag ska få till det! :S

Allt hänger på att Lotta har tid och att jag kan boka in ngn slags privatlektion för henne och försöka lösa problemet om det uppstår igen! så irriterande när man ställt in sig på att vara med å allt skulle bli skit kul och så händer det här!!!!

känns som om jag bara vill sätta mig ner och böla och tycka synd om mig själv, men som om det skulle hjälpa? det värsa är att när ngt sånnt här händer, att man blir knäckt, så kommer allt jobbigt fram med en gång. som om någon släppt en bomb unuti en och man kan inte göra något för att hindra det :'(

stallet

idag blir det många timmar i stallet! strax innan 16 ska jag ta mig ut till billsta! ska först rida Calle, sen kl 17 eller strax efter ska jag hjälpa lotta med nybörjarbarnen + kolla på carros bebis! sen 18.40 ska jag rida lektion! ;)

uppdatering om hur lektionen gått kommer ikväll! :D

slänger in en bild på regent som jag troligen ska rida idag!
s

Kåtbock

dagen började riktigt bra! skolan i 1,5 timmar sen kom syrran och hämtade! :D
åkte till mor min en stund och tog ut daisy på en längre promenad, och måste tillägga det att hon löper, är inne i andra veckan nu och hon är en riktig kåtbock! skämtar inte!

hon brukar aldrig jucka på ngt, och jag vet att det har med dominans att göra också. igår passade mamma kusinens golden Blenda, och de leker ofta tsm men igår kunde hon inte ha dem tsm änns. daisy gick på henne hela tiden och bara skulle jucka och hålla på och larva sig. Sen idag när jag var där så säger mamma att hon inte har gjort på människor  ngn gång.

Jag läggerm ig på golvet för att visa matilda hurman går upp i brygga, sen när jag sätter mig upp hoppar hundjäveln upp på mig och juckar som fan! fick putta av henne. sen precis när jag reser mig upp och är stående så hoppar hon upp med framtassarna på mina axlar och juckar igen! men då la jag ner henne på golvet och visade att det inte var okej, så hoppas hon fattar!

antagligen så provar hon nu vilka hon kan styra och ställa över...


Ridning på fält

ingen som kunde följa med, men pappa körde iaf ut mig! är förkyld så bör inte åka moppe då man sitter i drag... hämtade hästarna i sommarhagen och de var väldigt konstiga. båda var väldigt oroliga, som om det närsomhelst skulle hoppa upp något och skrämma dem. de lugna sig lite påvägen hem men de var väldigt stissiga och reagerade på minsta lilla, simona var värst. var antagligen för att det blivit kallare och blåste ganska mycket...

Jag red iaf på åkern och det var härligt, galopperade på en stor volt och mer eller mindre  släppte simona, fort som fan gick det iaf xD hon började sparka bakut av lycka så jag trodde att hon skulle snubbla då det gick så fort, men hon klarade det galant! hon har endast sparkat bakut en gång tidigare, och det var också av lycka. annars gör hon aldrig något sådant, hur snäll som helst! iaf på det sättet, sen att hon kan dra iväg i full galopp å skita i att lyssna är en helt annan sak ;)

Bild från förra året


fota?

jag vill hitta ngn som vill med till simona och fota när jag rider ikväll!

men det sega är att de måste hämtas i sommarhagen först. tar visserligen endast en kvart att gå från hagen och hem men ändå, jag är lat! och sen så måste jag gå tillbaka dit igen efterår för att moppen då står där... men om någon följer med så kan personen köra upp moppen när jag ridit klart för kommer rida på åkern i  närheten och det vore perfekt! gäller bara att hitta denna person :P

gårdagen

blev ingen bloggning igår, men var helt slut så la mig tidigt. men slutade iaf vid 12 vilker var väldigt skönt! väl hemma tog jag en promenad med Daisy tillsammans med Emelie och Blenda, riktigt skönt. vid 3 tiden åkte jag ut till billsta för att titta när lottas dotter emma red lektion, men blev inte riktigt som tänkt, utan blev kvar där i 5 timmar! ;) skulle vidare till simona men var jätte trött och kände inte att jag skulle orka med det...  tog en tur med angelique ut med hennes pållar, lite lugnare ridning, krävs så mycket när man rider simona, ingen lätt häst precis...

Men troja var riktigt rolig, angelique har lärt henne att man säger: Troja, klara färdiga PANG! och så sticker hon iväg xD

Emma fick stå för bilden!




RSS 2.0