Första dagen på sportlovet

Första dagen på sportlovet har varit riktigt skön! gick upp vid 11 tiden, städade mitt rum, hängde tvätt och gick sedan och mötte moa och hennes hund Axa! vi gick till inhängnaden så hundarna kunde leka. men det var mest Daisy som lekte med sig själv ;) vi gick sedan hem till mig för att baka chokladbollar som ska med till usekdagen på billsta på onsdag. Vi åkte sedan in till södertälje och tittade lite i affärer. jag skulle inte köpa något men fick ändå med mig två plagg hem från HM (hade presentkort där).



Vet inte riktigt om det är de här tightsen, men det är de som är lite "läder/gummi" på ytan.

Sen på kvällen kom Moa hit igen och så tittade vi på The Tourist! ;)

Ridpasset

Ridpasset på Fendi gick nog sämre idag än igår! till en början var han jätte trevlig, framåt och lyssnade på allt. men sen när vi vände och gick åt ett annat håll såå började han trotsa igen. så nästa ridpass får bli på en ridbana där vi kan fixa till hans protester. det som vi skulle vilja göra när han gör som han gör är att driva på honom. men det kan vi inte göra när vi rider ute för det är för halt för att trava. Men idag slängde han inte med huvudet under en lika lång tid,  men han bockade lite mer och hade sånna protester istället! ;)

Har tyvärr inga nya bilder, men får ta med mig kameran någon gång ;)

Snabbuppdatering

Har precis varit ute med Daisy då hon lekt med sin kompis Mimmi! nu ska jag göra mig iordning flr att åka och rida Fendi! sedan kl 16 är det usekmöte på billsta och kl 18 ska vi på middag hemma hos Katarina och stefan! ;)

Lolliphop

Idag följde jag med Katarina när hon skulle åka med sin nya häst Lollo pop till ridhuset för första gången! då det var upptaget hela dagen på Billsta så åkte vi till Qvartinge istället. underlaget var väldigt hårt, men det var iaf inte halt. Lolliphop är ett 4 årigt sto, så detta var en jätte bra övning för henne!











Lekstund

Efter att jag varit hos Fendi så åkte vi till badhuset! men efter det blev jag riktigt trött! vid middagen kändes det som om jag skulle somna, men man kan ju inte gå och lägga sig kl 18 en Lördag om man inte är sjuk! då missar man ju en tredjedel av hela lördagen nästan ;)

Innan middagen så Lekte Daisy och Blenda så här kommer lite bilder! ;)








Syrran var även med så här kommer några bilder på henne ;)




Dagens ridpass

Idag var Fendi väldigt trottsig! red ut en bit på vägen och till en början var han jätte trevlig. men sen i slutet av turen så började han trotsa vilket han inte gjort tidigare. Han småbockade när han inte ville gå framåt, sparkade med bakbenen, slängde med huvudet och ja, var allmänt jobbig! men det kan inte gå bra alla gånger! han är trots allt ung och hellre att jag rider en häst som kan protestera än en häst som aldrig gör någonting. känns som om man kan komma längre med en häst med viljan! (:


Ridlektion

På ridlektionen red jag Marcello! det var dressyr och vi övade mycket på skänkelvikningar! gick bra till en början sedan blev jag trött och orkade inte riktigt rida ihop honom så då gick det lite sämre. Men det var helt och hållet på grund av mig, då marcello skötte sig jätte bra! Vi hade Carro då Lotta var sjuk.



Imorgon ska jag ut till Fendi kl 9.30 så blir ingen sovmorgon då inte ;)

Hästar på rymmen

Idag var det sista dagen på praktiken innan lovet, känns riktigt skönt att få lite sovmorgon och inte behöva gå upp 05.30 varje dag.... Idag när jag och Thom var ute och fodrade de inackorderade kaninerna så kom den en tjej som ropade att hästarna hade haft sönder hagen och rymt. Ronja hade tydligen stått och sparkat på Caramelle (ny shettis) så hon hade sparkat sönder grinden och låset hade då gått upp. Sprang in till kontoret för att säga till Christina och Leila. Vi alla 4  sprang iväg till hagen med grimmor och höpåsar. som tur var så var hästarna nästan precis utanför hagen. Bara Lukas som stannat kvar i hagen. Lite läskigt sådär när alla hästar tar sig ut, för då kan de ju få för sig att sticka iväg! Caramelle hade fått en spark på bogen så var lite svullet vid ett rivsår. ronja blödde lite nere vid kronranden, en repa, men hon får faktiskt skylla sig själv!

Red sedan ut på Ronja tillsammans med Leila som körde Caramelle! (:

Lukas


Promenix

Eftersom det inte var så kallt ute vid 12 tiden så tog jag ut Daisy på en lite längre promenad, ca 40 min! kändes skönt att komma ut och röra på sig. Daisy hade turen att vi mötte en hund som hon fick leka med! ;) väl hemma tittade jag på Grease och åt chips och Glass, riktigt gott!


Priser

På årsmötet för styrelsen som var i Söndags så fick jag mitt diplom och pokal för klubbmästerskapet ;) Bättre sent än aldrig eller vad säger man? Dock så står det fel år på både diplomet och pokalen, ska vara 2010!





Soova

Kändes väldigt segt att gå upp imorse när klockan ringde 05.30 så jag beslutade mig för att stanna hemma idag. Fick bi en "ont i magen" dag ;) var riktigt skönt att sova ut, känns som om det var evigheter sedan och det var det nog. Men imorgon ska jag till prakiken som vanligt och sedan är det sportlov! vilket är väldigt efterlängtat. Efter sportlovet har jag två veckor kvar på den här praktiken och sedan är det dax för skolan igen... 


Ridlektion

Idag red jag igen på ridskolan då jag var borta i fredags! Red för Carina och fick Kingen. vi jobbade mycket på stora och små volter, skänkel vikning och öppna. Ibörjan kändes det väldigt flummigt och han försvann lite. Men i slutet kändes det riktigt bra! kändes riktigt roligt då jag endast ridit honom 3 ggr förut varav ena gången gått super bra. De andra två ggrna gick det inte alls. Var roligt att rida för någon annan också, jag blir även mer skärpt i min ridning då jag rider för Carina. beror antagligen på att jag inte känner henne på samma sätt som Lotta ;)


Grisen Hanna

Idag var en lite annorlunda dag på praktiken, då jag hade en gris som trodde att även jag var en gris! HAHA! som jag nämnt tidigare så finns det två grisar på gården, Hanna och Leif. De är syskon så Leif är kastrerad. Det började med att Hanna var så tyst och stilla. hon brukar alltid låta mest och så fort man kommer i hennes väg så springer hon åt andra hållet. Då det var för kallt ute för att de skulle kunna gå ut så fick de springa runt i stallet på morgonen medan vi mockade och fixade allt. Hanna gick då in på kontoret och eftersom hon var så lugn och njöt när man kliade henne på rumpan så förstod vi snabbt att hon var brunstig. Christina (min handledare) passade då på att prova klippa hennes klövar nu när hon var så lugn. sist vi gjorde det så sprang hon runt och skrek...

Jag satt och kliade henne på rumpan och insidan av låren medan christina lugnt kunde klippa klövarna utan att Hanna sa ett ljud! så långt hade allt gått bra. Sedan när jag och Hanna gick ut i stallet igen så började hon gå efter mig, och sen när jag stannade så gick hon fram och bet i mina kläder, vilket hon ALDRIG har gjort tidigare. sa då till henne och gick iväg. Men hon gav sig inte utan följde efter mig, slutade med att jag fick hålla henne borta med hjälp av en grep, haha!

Sen kom hon fram till mig och tröck rumpan mot mitt ben och gnydde sig mot benet, kåt gris? hon verkar då ha missuppfattat det här med att jag är heeeeeeeeeeeelt fel art. Det var bara mig hon var efter dessutom!



Piercing

Idag var jag med en kompis till Downtown då hon fick ett ryck och ville perca tungan bara sådär på tåget påvägen hem! ;) när hon gjorde det så kan jag ju tillägga det att jag blev lite sugen, men skulle aldrig våga och har heller inte velat ha det. tror inte att jag vill det egentligen heller men blev lite sugen när hon gjorde det ;) hon sa även att det inte gjorde så ont, klart det gör ont efteråt men ja ;)


Finalist i tävling

Du är en av veckans finalister! Se till så att dina nära och kära röstar på dig så det är du som vinner :)
http://satilaryttaren.blogg.se/2011/february/finalisterna.html

Så snälla ni, gå gärna in och rösta på mitt bidrag på mig och ponnyn Falcon! :D

Kan du läsa?

Kan du lsäa dteta?
Braa 55% av floekt kan.

Jag kndue itne tro att jag fkaitkst kndue frsötå vad jag lstäe. Den fneoelmana kfraetn i mnänisnaks hjnräan kan, elnigt en undiöserknng i Cmabrigde Uinervtisy, lsäa oedrn i vlkien odnrig som hlset, det edna vkitgia är att den fsötra och stsia btkosaevn stetir på rtät palts. Rsteen kan vraa hluler om bluler och du kan ädnå lsäa det unta ngåra porlbem.

Vrfaör vi kan det, är att hjnräan lsäer itne vrjae bostakv för sig, utna hlea odert som en hel. Hägtfit va? Och jag som altild ttort att svata rtät viart vitgkit!

Jag kunde läsa kan ni?

(hittade texten här)

The Tourist

Såg precis på filmen The Tourist! En väldigt sevärd film måste jag säga! en av de bättre filmer som jag sett på länge! :P

Lördag-Söndag

Tjejkvällen med släkten igår blev riktigt härlig! vi hade som sagt SPA tema så min kusin Cicci som är frisör fixade med mina ögonbryn, både noppade och färgade. sedan färgade hon även mina ögonfransar! hade även en ansiktsmask och fick filade naglar, haha! Bilder kommer ;)

På förmiddagen idag var jag ute hos Fendi igen, red ca 10-15 min i skogen. Red lite slalom mellan träden samt en del halter, väldigt likt passet igår! Idag var han mycket lugnare så antagligen hade han lite träningsverk från igår :)

Vid 12 tiden åkte jag ut till billsta och red Snabb på fältet tillsammans med Sabina på Pantera och Busan på Stoya. riktigt roligt! red dock bara i 15 min då det är så tungt för hästarna. Snabb skötte sig jätte bra, stack inte iväg fast jag släppte honom helt i galoppen = duktig pålle! :D

sedan vid 2 tiden böev det årsmöte för styrelsen och det var fullproppat med folk i klubbhuset. Blev ett väldigt lugnt möte med tanke på allt som hänt, klart det blev lite tjaffs och sånnt men jag hade väntat mig värre! blir så irriterad på människor som ska säga en massa saker för att klaga men inte har någon grund att stå på!!!

Sitter nu hemma och väntar på min Pizza som är beställd! :D ikväll blir det en lugn kväll, måste orka upp imorgon också ;)


Ridpasset på Fendi

Nu har jag precis kommit hem efter att ha varit ute hos Fendi! vi red en liten runda i skogen och det var riktigt roligt! Idag red jag utan lina då det skulle bli lite svårt för Eva-lotta att hålla hans takt i skogen samt hålla lukas (shetlandsponny som följer med ut). Han var väldigt pigg i början och travade iväg och gick lite som han själv ville. men han var ändå lugn, inte stissig på något sätt, allt var bara så kul!

Sen när han plumsat lite i snön så blev han lite trött och lugnade ner sig. sista biten hem var han jätte trött, fast än vi red väldigt kort. skulle ner för en backe i skogen för att komma ner på gårdsplanen, och han orkade inte gå ner. sen stannade vi mitt i backen, och då tyckte han det var jobbigt att stå där så han hängde sig en del u tyglarna för att ta stöd. väl nere så hoppade jag av och ledde sista lilla biten till stallet. Sen var han jätte mysig i boxen. Det som är så skönt med honom är att han är så himla lugn i psyket, han är liksom inte typisk unghäst som flyger och far.

Blir riktigt glad när jag varit ute hos honom, och imorgon ska jag ut igen! :D hoppas verkligen att vi kommer igång nu!!!

Nu ska jag packa ihop lite saker, gå till farfar och städa, gå hem till mamma med sakerna, åka till billst på årsmöte och sen hem igen då vi har tjejträff med släkten, så räkna inte med någon mer uppdatering idag för har mycket att hinna med!

uppåtstående öron

Det är några som har frågat vad chica har på öronen. Det är tydligen så att när de hundarna tappar tänder så blir öronen extra mjuka och har då förmågan att falla. Denna ras ska ha uppåtstående öron, och om man inte har de uppbundna under denna tid så kommer de att bli hängande på mitten ungefär vilket inte är så fint ;)


Chica

Inte lite skillnad i färgen! den färgen hon har på den nedersta bilden är den färgen som hon kommer få på hela kroppen. Just nu är det endast i ansiktet och på tassarna då solen inte lyser på kroppen. hon har täcke då det är kallt!

2 veckor sedan


Nu

Killing

Idag hade jag med mig kameran till stallet, så här kommer lite bilder på killingen! :D






Härligt!

Barbacka turen på simona igår var riktigt mysig! red mellan åkrarna och sen runt skogsdungen och tillbaka, tog ca 50 min. Dock var det lite kallt för mig, men det var det värt! Saknar att vara ute hos Simona så ofta som jag var förut. Men just nu känns det som om jag inte orkar någonting längre, än mindre rida. får se hur länge "pausen" varar.

Idag fick jag iaf ett sms av Eva-Lotta om att hon ville komma igång med Fendi, vilket är jätte roligt! vi har avvaktat då det varit så himla halt på vägarna ute hos henne. men nu bestämde hon sig för att vi ger oss ut i skogen och plumsar i snö och det tackar jag inte nej till. själv sitter jag ju upp på hästen, det blir Eva-Lotta som får det jobbigt i snön! ;) Ska ut imorgon förmiddag vilket ska bli väldigt roligt! :D


praktiken

Idag var jag själv på praktiken då Thom var väldigt lat och tog en ledig dag istället, latmasken själv!

vilket betyder att jag gjorde allt i stallet själv på morgonen, och det konstiga var att det gick snabbare än när jag och Thom gör tillsammans.

Att göra i stallet
mocka 3 boxar
mocka hos grisarna
mocka 5 kaninburar
plocka ihop alla matskålar (soran diskar)
ta ut hinkarna med vatten från hästarna
fica skålar med mat, vatten samt hö i boxarna
släppa ut kaninerna i boxarna samt några i utehagen.
Sopa stallet

Tror att jag fick med allt ;) det gjorde jag på ca 40 min. en sak som numera ingår är även att gosa med killingen!!! :D

Efter fikat så började jag göra en skylt som ska stå ute vid vägen då det inte finns någon hänvisning om hur man ska köra för att komma till Akalla by. Detta tog ca 2 timmar och hann bara med ena sidan. ;)

Nu ska jag ut och ta en mysig barbacka skritt tur på simona! :D

krångel

Idag tog det hela 2,5 timmar att ta sig till praktiken! Tåget gick endast till Älvsjö då det var en olycka vid stockholm södra. blev då kaos med alla stressade människor som ska pressa sig på att ersättningsbussar. Jag, Moa och Thom väntade en liten stund tills det största kaoset var över och sedan försökte vi komma på en buss, trångt men det funkade! kom då till liljeholmen för att sedan ta T-banan därifrån till T-centralen och sedan ta T-banan mot akalla! när vi kom fram hade Christina släppt ut alla djuren så det var bara att hugga in med mockningen! :D

Eftermiddagen tillbringades mycket i Olgas och Killingens box samt klippa ut mallar. Vi ska göra en stor skylt om akalla by, och klippte då ut bokstäver som mallar! :D Killingen var så söt idag, det är en liten bock och fast än han bara är 6 dagar gammal så beter han sig redan som en bock! idag sprang han mot mig med sänkt huvud som om han ville stånga, sen när han närmade sig blev han lite feg och smög fram sista biten! hahah, fegis! Måste ta lite bilder någon dag! Jag skulle kolla om olga tyckte om äpple, och hon blev jätte ivrig, hann bara in i boxen innan hon hoppade upp på mig för att få äpple. och så fort hon kom fram till äpplet så var hon jätte snabb med att ta in den i munnen, haha söt!

Skadad häst

Var precis inne på Beatrice blogg och såg då att hennes häst har råkat ut för en skada, tycker verkligen synd om både henne och hästen :( men hoppas att allt går bra och att hästen kan bli helt återställd igen! klicka här för att läsa om vad hästen har råkat ut för!


Indigo av Friheten

Nästan alla i Indigos stamtavla är under 100 cm, men han var 107 cm som 5åring, så man kan ju undra vart det kommer ifrån? ;)

Indigo av Friheten



Almnäs Sirocco (Pappa)
far till 2 gdk hingstar och 12 Diplomston


Gletness Rockall (farfar)
ELIT-premierad
Gletness Rockall är flerfaldigt guldbelönad på utställning. Han är far till 13 godkända hingstar (varav 7 i Sverige) samt 13 diplomston. Gletness Rockall har bildat en egen hingstlinje, där hans söner fortsätter i hans hovspår och i sin tur lämnar mycket goda avkommor.


Ironda v.d. Grieten Kamp (farmor)
Diplomsto


Furunäs Isolde (mamma)
Diplomsto 1999



Furunäs Fernando (morfar)
A-premierad
Champion hingst, BIS, 44p
Vinnare av stora hingstligan 2002 och 2004


Furunäs Roxette (Mormor)
Roxette är flerfaldigt guldbelönad på utställning och 1999 premierades hon ELIT. T.o.m. 2007 har Roxette fått 11 avkommor och samtliga dessa har blivit guldbelönade på utställning eller premiering.


Tolka

Idag tolkade vi, och jag kan ju säga det att det gick inget vidare för min del. Hahah. Tolka är nog inte riktigt min grej, åker nog hellre på en pulka bakom!

Tappade skidorna nästintill hela tiden, åkte i backen då jag gravade så fort jag tappade balansen. och skratta samtidigt som man ska undvika gruset och håll balansen är ingen bra kombination! nästa gång får det bli jag som sitter på hästen hela rundan, och det gör jag med glädje! hahaha.

Drömponnyn

MIN DRÖMPONNY ÄR TILL SALU!
Varje gång jag tittar på hästannonser, vilket är väldigt ofta så söker jag efter Indigo. jag har aldrig fått napp, men sen nu så kom det upp en annons...

Har alltid sagt att någon gång ska jag köpa honom, men den drömmen kommer ju såklart aldrig gå i uppfyllelse. Men han är nog den mest personliga hästen som jag hållt på med. han var en riktigt liten skitponny med sina hyss, men han var bäst! väldigt lättlärd och så otroligt rolig att hålla på med! åh saknar lille skrutten. Har alltid velat ha en shettis att köra med, och vad vore inte bättre än Indigo? Haha, hoppas att han kommer till ett bra hem!!! :D

Min önskan om att få träffa honom igen har inte släckts! ;)

bild från annonsen


annonstexten
Letar du efter en otroligt positiv och glad pålle som kan gå långt med rätt ägare? Då har du hittat rätt! Det här är en 9 årig kille som nu letar nytt hem pga min sjukdom. Han är en duktig körponny som man med glädje spänner framför vagnen. Alltid lika positiv till arbete och ställer inte till med bus. Han tar också tacksamt emot lite svårare uppgifter där han får tänka lite. Behöver mer än jag kan ge honom nu.

Är även en duktig ridponny, men har mycket egen vilja och slänger emellanåt av sina små ryttare när han tycker det blir jobbigt och inte som han vill. Har en god hoppteknik och skulle bli en fin tävlingsponny till en duktig, viljestark ryttare.

Vaccinerad, chipmärkt, A1 försäkrad i Folksam med fast självrisk. Trafiksäker och håller sig snällt innanför staketet. Har full stam och pass i SSS (Indigo av Friheten). Är inte slutmätt men var 107 cm vid 5 års ålder. Har bra barfota hovar och har aldrig haft fång. I somras hade vi extremt mycket svidknott och broms i vår sommarhage och Elvis blev irriterad. Han kliade sig men har INTE eksem.

Säljes med all utrustning. Rockard Oxer i nyskick (www.sulkys.eu), köptes i våras och har alltid stått förvarad i garage. Sele från Drive Out selkammaren (bröstsele Economic). Riktig lädersadel, träns, grimmor, täcken mm. Säljes till kunniga hästmänniskor med tid och engagemang för sina hästar. Ej enbart till sällskap! Ring eller maila om du är intresserad och har fler frågor. Om jag inte svarar i mobilen, skicka ett sms så ringer jag upp senare. Förmodligen är jag ute med hästarna. Pris: 12 000 utan sele och rockard, 18 000 kr med all utrustning.

Två hästar i en kropp?

Hahah, såg denna bild på en annons på hastnet. Trodde först att den var fixad i Photoshop men sen när jag klickade in på hemsidan så ser man att den är riktig. Men fattar inte varför man väljer att raka hästen så fult? ser ju ut som om framdelen inte hänger ihop med resten av kroppen. Den var även en salig blandning. Korsning mellan Falabella, amerikansk miniatyr, knabstruper, islandshäst och shetlandsponny.

En riktigt ful rakning med andra ord!
Men skulle kunna tänka mig att ponnyn kan vara väldigt söt helrakad!




Praktiken

åh vad denna dag var seg, gjorde nästan ingenting på praktiken. Först var det som vanligt att släppa ut de djuren som kunde gå ut pga kylan, mocka och fika. sedan vid 11 åkte tjejen hem som hade "hand" om oss.  Klippte då Ronjas man och städade lite i sadelkammaren. Sen hade vi ca 2,5 timmar som vi inte hade något att göra! blev att äta lunch, gå och handla lite gott, fylla lite höpåsar osv. ingen vidare rolig dag alls!



MEN det spenderades en del tid med att sitta inne hos Olga och hennes Killing! den var sjukt söt, men skraj! Den kom fram några ggr och slickade på fingrarna, för att sedan rusa iväg till andra änden av boxen eller gömma sig bakom mamma. haha!

Får ta med mig kameran i veckan och ta några bilder, men vill inte ta med den nu i början då den kanske blir skrämd och då blir ännu svårare att få tam.

Söndagskvällen spenderades på...

Gårdagen var inte speciellt händelserik fram till 18.30, då jag fick ett samtal från min pappa. han berättade då att han varit och tränat och tappat en tyngd på foten. han hade då fått ett jack på stortån som inte ville sluta blöda. han hade suttit i badrummet med foten på handfatet i ca 1,5 timme och försökt stoppa blodflödet men det hade inte gått något vidare. Tog då en promenad dit för att hjälpa till.

Syrran dök upp lite senare. och efter några timmars försök att stoppa så insåg vi att det inte gick. blev då att ringa mamma för att få skjuts in till akuten. klockan var då runt 21.00. väl där så fick vi komma in med en gång, och de berättade att de ville röntga tån då de trodde att en artär kunde vara av.

Tog väldigt lång tid i väntan om att få komma till röntgen, sen vid 23.30 var jag och mamma tvungna att åka hem en snabbis. jag behövde äta min middag som jag inte hann äta tidigare och mamma behövde ut med Daisy! sedan åkte mamma och hämtade pappa igen, och då hade det visat sig på röntgen att tån var bruten! Så läkarna vill operera det då det tydligen är risk att det inte läker rätt, så nu får vi se hur det blir med det ;)

Men måste säga det att ibland är människor lite för envisa!!!

seg dag

Vad ska man ägna denna dagen åt? känns som om jag är lite fast här hemma, ingen aning om vad jag ska göra. är ridsugen men har ingen häst att rida idag då Simona är upptagen och lite sent att fråga om andras hästar när det är samma dag... får helt enkelt fördriva tiden på något annat sätt, vilket kan vara väldigt segt!

Tävling



Den går ut på att du ska skicka in den finaste bilden som du fotat på din häst nu under vintern!
Reglerna är enkla:
- Välj ut en bild som du vill bidra med i tävlingen
- Skicka bilden till [email protected] och skriv med vart du vill bli länkad om du vinner.
- Kopiera bilden ovan och klistra in på din blogg/bilddagbok och skriv: "Jag är med och tävlar i Daslawonas hästtävling med temat -Finaste vinterbilden som jag fotat på min häst under vintern-. Gå in på Daslawona.blogg.se om du vill delta!" (Obs! Daslawona.blogg.se måste vara länkat till detta inlägg!)
- Tävlingen startar nu och vinnaren utses när jag fått in tillräckligt med bidrag, dock tidigast 20 februari!

Vinnaren vinner länkningar i alla mina inlägg under en veckas tid!

Tack för att du deltar i tävlingen och Lycka till!

Simona

Imorgon är det två veckor sedan jag var ute och red Simona... känns som mycket längre tid! men det har varit väldigt skönt också, men idag ska jag iaf ut och rida i det vackra vädret. dock fick jag höra att hon inte gått så mycket så lär inte kunna slappna av och bara åka häst under turen. men det är en del av simona och det är det jag gillar, skulle tröttna så himla fort av att rida en häst som gör exakt som man säger när man rider ut, de ska ha lite eget humör och motor.


Fyfan :(

Fyfan vad hemskt jag skulle må, hur klarar man sig igenom detta? hoppas verkligen att det kommer gå super för henne med ziro, för denna tjej behöver lycka i sitt liv nu när det är som jobbigast...
Läs här vad som hände med hennes förra ponny...

Paff!

Var precis inne på dressyrmupparnas blogg och såg ett inlägg om när Linn red en ponny vid namn Ziro. klickade in på bloggen som ägaren till hästen har och märker att dett är San Ziro! Siljes ponny, eller ja inte nu längre verkar det som ;) haha



hon hade honom på billsta, men sedan lämnades han ut på foder då hon slutade rida, hade ingen aning om att han blivit såld! haha, men vad roligt!!!

Här är bloggen till nya ägaren nathaliebusk.blogg.se


Ridlektion

Lyckades hitta skjuts till stallet vilket var en väldigt tur, annars hade jag fått gå och då vet jag inte om jag orkat åka ut ;)

På lektionen hoppade vi lite småhinder, hade Marcello och han var verkligen på tårna idag! men det som var så roligt var att allt flöt på idag, sist jag red honom gick det inte alls bra. det kändes som om ingenting funkade och jag kände mig urkass. Men idag var han jätte mysig! han var somsagt väldigt pigg, bockade, sparkade i väggar och ja allmänt pigg...

Sen kommer kommentaren från lotta "försök bromsa med sätet" det är ju lätt att göra när man sitter i luften efter en bockning! hahaha



Beatrice kom ut och titta och tog lite bilder som hon ska skicka till mig, så håll utkik för under kvällen kommer de upp! :D

Killing

Fick ett mms av min handledare med denna sötnosen på!



Väldigt irriterande att  det föds en Killing den dagen som man inte kan ta sig till praktiken, jag blir gaaaaalen! men på Måndag måste jag gosa med den lilla sötnosen! åh vad jag längtar, skulle vilja krama om den just nu, så sööt!

Snö, snö och mera snö

Soooovmorgon! eller inte...

Vaknade till vid 7 tiden, då mamma kom in och frågade om jag kände för att skotta! svaret blev självklart ett tydligt nej, men då hon är sjuk så är det bara att offra sig. Bilen står inkörd i garaget och måste komma ut för lillsyrran ska till skolan. vi var ute och skottade i 30 min men insåg sedan att vi aldrig kommer orka skotta hela utfarten för hand. den är lååång...

Här har det kommitt ca en halvmeter snö, hur ser det ut hos er?

Så barnen fick gå till skolan i detta väder, och jag är inte ett dugg avundsjuk. själv har jag precis ätit frukost och är för pigg för att gå och lägga mig igen...


Hissar och Dissar

Tänkte göra en första hiss och diss! det kommer att handla om olika typer av ridstövlar!

Dissar



Hööks, 1 399 kr




Hööks, 1 799 kr




Hööks, 1 799 kr

Kan inte riktigt förstå hur någon kan tycka att dessa är snygga. Vet ingen som äger någon av dessa stövlarna, men även om de är väldigt sköna så skulle jag inte vilja ha på mig fula stövlar! Jag har väldigt svårt att förstå hur man tror att dessa stövlar ska sälja bra? men smaken är som baken och det är säkert flera som tycker att dessa stövlar är jätte snygga!

Hissar



Hööks, 1 299 kr




Hööks, 2 499 kr




Hööks, 1 899 kr

Dessa är inte de snyggaste stövlarna jag har sett, men det är sånna som jag skulle kunna tänka mig att ha, de är i lagom prisklass för min budget om man säger så. Är inte gjord av pengar så kan inte köpa de dyra, finaste stövlarna...

Sovmorgon!

Blir hemma från praktiken imorgon. känns inte som om det är värt att ta sig dit och risker att man inte kommer hem på några timmar pga sl... pratade med handledaren och det var lugnt så det blir skönt! men har ett problem, vet inte riktigt hur jag ska ta mig ut till stallet imorgon. Om det är sånnt här väder kommer inte min mamma våga köra, men jag hoppas på att det är plogat ordentligt. det är ju trotts allt imorgon kväll som jag ska dit! :P

Hoppas att det blir ett riktigt dressyrpass, för det är det som jag känner för just nu!!! :D

Med och tävlar


Vardag med SL

Idag började det snöa, inte roligt! jag hade hoppats på att det skulle börja bli vår nu, att alla snö skulle smälta bort och det skulle bli varmt igen! Men den drömmen får väl leva vidare. Som vanligt så vet inte SL vad vinter är så det var stopp med tågen mellan stockholm C - Älvsjö. Fick då ta t-banan till liljeholmen och därifrån ta buss till älvsjö för att sedan komma på tåget hem. Men när vi väl kom till liljeholmen så var det smockat med folk!!! men som tur var så hade jörgens son Jocke slutat jobbet och var precis vid liljeholmen när jag ringde. så fick skjuts hem ist! men tog lite tid det med, ggick endast att göra 60-70 på motorvägen...

Förutom dåligt väder så har det inte hänt så mycket på praktiken! Vår handledare gjorde friterade piroger till lunch idag, vilket var gott! :D



Rest in peace

Nu är livet slut för denna lilla häst, en ponny med en underbar personlighet, men som tyvärr blivit sjuk och har fått sluta sitt liv här på jorden. Hon kommer vara en stor saknad för vissa av oss, men vi alla vet att det var det bästa för henne!

Tyvärr så var väl hennes sista år inte sådär jätte roliga precis. hon har stått i en hage och bara gått där dag ut och dag in i ca 2 år. innan dess red Sabina henne i 5 år, men hon köpte sig sedan en egen häst och kunde omöjligt hinna med Savannah också.

Rest in peace


Sabina och Savannah sommaren 2008



Jag och Savanna sommaren 2008



Araben Savannah, travaren Rune och shettisarna Freja och Gamsa ägdes av en äldre man i Järna! han var ingen direkt hästkunnig människa så det var mest sabina som skötte om dem. Rune dog tyvärr av rädsla i hagen. Ägaren höll på och eldade upp något hus på tomten eller liknande, rune blev då så rädd att han antagligen fick en hjärtattack då han ramlade ihop och dog. Detta var för ca ett år sedan. Ägaren har nu flyttat till Dalarna och hans dotter tog över hästarna. Savannah stod på en lösdrift och shettisarna hade hon hemma till sina barn. Savannah började bete sig jätte konstigt, blev nästintill ohanterlig så de bestämde  sig för att ta ett blodprov för att se att hon inte har någon tumör eller liknande som trycket på hjärnan. Jag vet inte vad det var, har endast hört att hon hade cancer värden som var väldigt höga, så jag kan misstänka en hjärntumör eftersom hon betedde sig så konstigt.

Så nu är det endast Shettisarna som finns vid liv, och jag hoppas på att de får leva många år till!
Freja


Gamsa

Med och tävlar

Jag är med och tävlar om Bloggsvar hos tronnblom.blogg.se och hoppas självkart på att vinna, men sådan tur har man väl aldrig ;)

Var inte hemma förrän 17.30 idag vilket var lite segt, men man kan inte sluta tidigt varje dag ;) Får väl skylla mig själv som valde en praktik 2 timmars resväg bort ;) Men huvudsaken är väl att man trivs och det kan jag med säkerhet säga att jag gör! :D


Uppdatering från praktiken

Är just nu på praktiken och har precis ätit lunch. Än så länge har det varit väldigt lugnt. Thom har fixat på deras hemsida så nu ser den lite bättre ut ;) antar att han får fortsätta med det i eftermiddag, leden jag får hitta på något annat. Detta blev ett väldigt kort inlägg då jag provar att göra detta från thoms iphone. Får hoppas på roligare uppdatering ikväll :)

8 Februari

Idag på praktiken var det första att fixa ut alla djuren, ge mat och mocka! sedan var det självklart dax för fika, riktigt skönt! Vi drog fram lite skräp som skulle slängas då det skulle komma några från Hästa gård och hämta, så det sysslade vi med till en stund efter lunch. sedan blev det att klippa fårens klövar! Tur att de är så små som de är, för de sparkas en hel del! ;)


Västerkumla

Var inne på västerkumlas hemsida då jag red där när jag var liten. Började rida där när jag var 5 år och red där i ca 3 år, sedan bytte jag till Billsta då vi flyttat till Järna! Såg att många av de hästarna som stod där då fortfarande är kvar, och många av dem är riktigt gamla! har nu räknat ut att jag red där under åren1997-2000 (: alltså var de flesta hästarna väldigt unga då!

Joyride (Jojje)
Född: 1994
Ras: Connemara

e: Janus RC 71   u: Ballad Safir RC756


Tinna Fra Holti
Född: 1986
Ras: Islandshäst

e: Sveipur fra Rauösbakka       u: Eik fra Holti


Lord brenton (Brenton)
Född: 1993
Ras: halvvblod

e: Di Orec     u: Barza


Pripps Beer (pripps)
Född: 1986
Ras: Gotlandsruss

e: O´Boy 291     u: Pyret 2396


Brolötens Celine (Celine)
Född: 1986
Ras: Connemara

e: Finney Master RC 41 u: Brolötens Korall RC 368


Citrina
Född: 1991
Ras: Connemara

Detta var min absolut favorit!

e: Möllans Castro RC 43     u: Brantshammar Ballerina RCB 21


Sokki
fra Akureyri (Sokki)
Född: 1984
Ras: Islandshäst

e: Natthrafn fra Akureyri     u: Lysa fra Akureyri


Wänelitza
Ras: Arab
Finns tyvärr inte vid liv längre :(

bilder från festen



Syster och jag, bjuder på bilden ;)



Födelsedagsbarnet, kusinen Robert



Kusinen Emelie och hennes pojkvän André


Tre kusiner och två mostrar ;)


Jag och Kusinen Jan-åke


Syster och Kusinen Emelie


Födelsedagsbarnet, Robert


Tävling

Eftersom jag fått fler läsare nu, vilket är jätte roligt, så tänkte jag höra om det finns något intresse till en tävling? Vill inte starta upp en tävling om det inte är någon som är intresserad. men är ni intresserade så ska jag komma på någon!

Ponnyakuten

Kollade precis på dagens avsnitt av Ponnyakuten på svtplay, och måste säga det att jag blev riktigt imponerad av trollkonsterna som Joe Labero gjorde! det verkar helt omöjligt, riktgt häftigt!
Jag förstod tricket med tråden för då såg man att han vad han gjorde, men tricket med korten kan jag verkligen inte förstå hur han gjort, ser ju verkligen omöjligt ut!

För att se tricken, klicka här och dra fram till 22 minuter! :P


6 Februari

Idag har det inte hänt så mycket mer än att jag varit Med beatrice och hennes två ponnysar och ridit i ridhuset! blev endast ett 20 minuters pass då vi blev sena och lektionerna började. Men vi fick ut mycket av de minutrarna! jag red hennes D-ponny Narasja medan Beatrice red hennes andraD-ponny Plaza!
Har tyvärr inga bilder på hästarna på denna dator, men på Beatrice blogg finns det nog en del! ;)

Gårdagen

Igår jobbade jag som sagt på billsta fram till 14.30 tiden! åkte då hem till syrran och började fixa mig inför kvällen! :D Kvällen blev riktigt lyckad, dock försökte min kusin Jan-Åke att fyllla mig då han fyllde på mitt glas med sprit hela kvällen... blev inte så sent vilket var bra, var så himla trött! var hemma vid typ 00.30 eller något sånnt. Idag blir det att åka med beatrice och hennes hästar till ridhuset och rida lite, ska bli roligt!

Bilder från gårdagen kommer!

Ändringar på bloggen

Som ni ser så har det blivit en del ändringar utseende mässigt på bloggen under kvällen, tycker ni att det blev till det bättre eller sämre? (:

Själv är jag jätte nöjd, lite annorluna från hur jag haft förut men det är bara bra med ändringar. Tack så mycket Yrsa för all hjälp med att göra Headern och sedan fixa på bloggen åt mig! :D

Morgondagen

Imorgon har jag stallet på Billsta tillsammans med Sabina, Anja och Paulina! inte det roligaste jag vet precis men det blir nog bra! Direkt när jag kommer hem blir det att börja göra sig iordning inför festen! fick reda på att det är en riktigt stor fest, ca 70 pers! Men jag hoppas på att det blir en underbart galen kväll! :D

4 Februari

Idag var jag hemma från praktiken då jag skulle ta blodprov för att kolla mina blodvärden! sedan gick jag till Apoteket och hämtade ut mer tabletter och sedan bar det vidare hem till farfar för att städa... Var hemma vid 11 tiden och då kom Emelie med Blenda då jag skulle passa henne i några timmar. Riktigt roligt att se hur glada hundarna blir när de ser varandra!!! :D

Åkte till Billsta vid 15-15.30 då det inte fanns så mycket att göra hemma och för att prata med Lotta! precis som varje fredag, haha!

På lektionen red jag Falcon och det gick jätte bra! hade bomarbete på böjda spår och ju längre in på ridpasset vi kom desto bättre kändes han! Den lille plutten börjar bli stor nu! (:


Fiasko

HAHAHAH JAG BOKSTAVLIGEN DÖR!!! fattar inte hur människor orkar hålla på? läste precis detta inlägg på dressyrmupparnas blogg och ja hela texten talar för sig själv. Jag förstår inte riktigt hur folk tänker? och en del saker kan man faktiskt hålla för sig själv utan att tala om det för andra när man vet att personen i fråga vet vad han/hon håller på med. Om Linn nu var så dålig så hade hon ju inte lyckats bra med Braven och Philliac? jag tror nog att hon vet vad hon gör, och som sagt, alla har vi olika syn på hur en häst ska ridas, behandlas mm.

"visst det går att få barn att arbeta och det går att få barn och gå med på sexuella övergrepp men dom mår ju inte så bra av det. Ska inte hästar få bara vara barn och ta det lite lugnt, han ska hålla i många år så varför stressa så tidigt. Jag tycker iaf det är helt sjukt att gå så fort fram"

Jag förstår inte riktigt hur sexuella övergrepp på barn har medinridning av hästar att göra, någon som kan förklara?

3 Februari

Idag gick dagen väldigt fort, knappt så jag minns vad vi gjorde ;) Men på morgonen fixade vi stallet som vanligt och sedan vid 10 tiden blev det fikapaus! :) Efter det gick vi och sandade i hagarna så djuren inte skulle bryta benen. På morgonen när vi släppte ut hästarna så skulle Ronja jaga bort shettisarna så det blev en rivstart och då åkte hon i backen, men hon gjorde inte illa sig som tur var. riktigt läskigt med isen och hon hade ändå broddar på sig!

Men sedan klippte vi iaf klorna på kaninerna, Greger var jätte snäll men sen när vi kom till Persilja så var det Thoms tur att klippa och hon var väääldigt bitig av sig! ;) men efter mycket om och men så fick hon sina klor klippta! sedan var det dax för lunch och sen lekte vi lite med christinas valp i stallet för att den skulle känna sig trygg där och inte vara så skraj och motvillig att gå in. Turades vi om att rida Ronja och köra Tamira! vi åkte/red till en gård som heter Hästa som finns i närheten, där hade de en stor ridbana som det både gick att rida på och köra vilket var toppen! Slutade då vid 15.30 tiden!


Hjälp med klädval!

På lördag ska jag på min kusins 25 års fest där det är temat Black and White med ögonmask! jag har lite svårt att bestämma mig för vilken klänning jag ska ha så ni får gärna hjälpa mig! tyvärr gick det inte så bra att få klara bilder men nii får försöka titta på de bilderna som blev!

Till festen ska jag naturligtvis fixa håret och fixa med sminket och så!




ELLER



Min ögonmask!

Kunde säkert ha hittat en finare om jag åkt upp till butterix i sthlm, men hinner inte åka dit. Åkte till skärholmen till affären Party Land och hittade denna! ;)

Hästarna och Katterna

Tamira (shettlandsponny)
18 år gammal





Ronja (Fjording)
18 år gammal





Lukas (Shettlandsponny)
7 år gammal






Figaro


Tubasco




De större djuren på Akalla 4H gård

De har följande djur som är lite större:
3 st getter
5 st får
3 st hästar (hästarna får ett eget inlägg)

Är inte helt säker på att det blev rätt med namnen nu, chansade lite! ;)

Ruska (Gotlandsfår)


Gabriella (Värmländskt skogsfår)


Peppar (Gutefår)


Trulsa (Gutefår)


Helga (Värmländskt skogsfår)


Trixie (Göingeget)


Olga (Göingeget)


Obelix (Göringeget, bagge)


Smådjuren på Akalla 4H gård

Idag hade jag med mig kameran och fotade alla djuren på gården, eller okej jag missade hönsen men de var inte i hönshuset så det hade inte blivit några fina bilder iaf!

Smådjuren som finns är följande:
7 st Kaniner
2 st minigrisar
2 st gäss
3 st Ankor
X antal höns

Greger (fransk vädur)


Lupin (Gotlandskanin)


Simba (Lejonhuvud)


Helge (dvärgvädur)


Persilja (Gotlandskanin)


Lavendel (Gotlandskanin)


Salvia (Gotlandskanin)


Läraktige Leif (minigris)


Hälsosamma Hanna (minigris)


Gässen



Ankorna



Jag och Ronja




Praktik

Idag gick tiden väldigt fort! Vi släppte ut djuren, fodrade och mockade på morgonen. Sedan var det dax för fika, som alla dagar! ;) efter det så Longerade jag de andra tre praktikanterna och Thom på deras Fjording Ronja! Alla var duktiga, ena tjejen var rädd för hästar när hon först kom till Akalla 4H och idag skrittade hon och travade med endast longergjord. Körde lite voltige med de andra och även det gick super! Sen när thom red och stod upp på henne i skritten så skulle jag så småningom stanna henne så jag började säga "ptro" men han förstod inte riktigt att han skulle hålla i sig så det blev en fin volt ner till backen!

Sedan var det min tur, för jag kom på att jag nog aldrig stått upp på en häst i skritt tidigare Gud vad skakig i benen man blev när man stod där uppe men det måste vara en otrolig balansövning! bilder kommer när jag får dem av thom! ;)

RSS 2.0