20 Juni

Idag blev det en vääääldigt lång dag! det var dags att flytta hästarna!
Kom till stallet kl 10.00 då vi borstade timjan och fixade det sista. sedan när vi skulle gå till transporten för att lasta henne och åka så börjar hon krångla. de fattade att det var ngt som skulle hända. Simona brukar alltid gnägga när vi ska åka iväg med timjan och träna men timjan svarar aldrig utan bara går snällt till transporten. idag gnäggade Timjan massor ocvh vägrade gå och bakade å höll på. tog typ 20 min att få henne till transporten som det annars tar typ 5 min att gå till. eftersom hon krånglat så  mkt så tänkte vi att det skulle ta väldigt lång tid att lasta. när vi väl försöker så backar hon bara och eva hinner inte få upp linorna. men sen gick hon bara rakt på. tog inte änns en minut!

Väl framme i gnesta ställde vi in Timjan i en box så hon fick vila lite och åkte sedan tillbaka hem till Simona. Erika kom då hon skulle rida Simona till Billsta. kl 13.20 rider hon iväg medan jag och eva plockar ihop det sista och sedan åker direkt till Billsta. När vi väl var där plockade vi upp grejerna och väntade på Erika och Simona. de koom fram vid 14 tiden men Carin som skulle vara med när vi släpper ihop henne med stona skulle komma 14.30 så vi satt och betade ett tag. när hon väl kom så hjälpte vi henne att ta in några hästar först och sen släppte vi in simona.

Det första hon gjorde var att trava fram en bit, beta, och sen sprang hon rakt fram till Pantera som är ledaren i hagen. pantera sparkade lite och sen Simona och sen gick de och betade sida vid sida! Philipa försökte hälsa på Simona men Simona vände bara bort huvudet så hon gick sin väg.

Sedan åkte vi vidare till Gnesta igen för att släppa ut timjan i flocken där. påvägen dit stannnade vi och åt pizza då klockan hunnit bli 16.00. Då Timjan inte gått i flock tidigare så visste hon inte alls hur hon skulle bete sig när Eva släppte ut henne. det kom två valackar fram och ville hälsa men hon blev så skraj så hon galopperade iväg och de följde såklart efter, de var jätte snälla, ville ju bara hälsa. men det förstod inte Timjan och hon såg livrädd ut. efter ett tag så gav sig häsarna och hon kunde pusta ut en stund innan nästa kom. det var en Valack som var nyh i flocken och inte riktigt kommit in ännu. han var hur snäll som helst. följde bara efter Timjan när hon galopperade iväg och stannade med lite avstånd när hon stannade.  Vi åkte därifrån vid ca 17.30.

påvägen hem stannade vi förbi Billsta för att se hur det gick för Simona. hon stod vid staketet och gnäggade då Pantera inte var kvar i hagen. hon blev som ett plåster på pantera! ;) men sen när några ponnysar kom ut som hon inte hunnit hälsa på så kutade hon iväg efter dem ;)

GRATTIS TILL ALLA SOM ORKADE LÄSA DETTA!


Kommentarer

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0