katthistorik

Det är verkligen inte meningen att vi ska ha katt, det är få katter som vi fått behålla, men som vi sedan mist på något sätt! här kommer några av de katter jag minns allra bäst, vi har haft några fler katter, men det var för länge sedan och de minns jag inte speciellt mycket av. Katterna står i den ordningen som vi skaffade dem.

Nellie: Tror att vi köpte henne från vår moster som fick kattungar efter sin katt. Nellie var en jätte fin katt, spräcklig, det här var för länge sedan då vi inte hade digitalkamera så tyvärr kan jag inte lägga upp en bild på henne, men hon påminner om flingan (bild längre ner) i färgerna. Vi fick avliva henne då min lillasyster matilda föddes för 7 år sedan. hon blev elak mot matilda, när hon kröp runt i huset så kunde nellie springa fram och riva till henne i ansiktet, eller så satt hon och lurade bakom hörnet, och när matilda kom så smällde hon ut tassen. Mamma var rädd för att hon skulle komma åt matildas ögon så hon fick somna in...

Zippra: en katt som vi fick ta över från mammas kompis redan när hon bara var några månader gammal, hon trivdes jätte bra och vi fick en kull på henne. sedan flyttade vi och efter några veckor så försvann hon... antingen så sprang hon bort eller så blev hon tagen av räven eller liknande, då det var mycket skog runtom... men verkligen en jätte fin katt.

Totte: han var en kattunge från vår egna katt nellie. han var en underbar katt, världens snällaste. min lillasyster kunde ligga och dra honom i öronen när hon var lite bebis, och han bara kurade ihop sig men gjorde aldrig någonting. vi bodde på ett ställe där inte var speciellt mycket trafik, men sedan flyttade vi in till järna och där hade vi en stor väg en ltien bit från huset, och vi förstod väl att det ksulle hända någon gång, svårt att undvika. men en dag kom samtalet från grannen om att vår totte låg vid vägkanten, påkörd... Som tur var så hade han mosad skalle så han bör ha dött fort.



Iza: Dig hade vi bara en kort stund medan du var kattunge, kommer inte riktigt ihåg varför det inte fungerade, men det fungerade inte så du fick flytta till en annan familj. Har för mig att det var en gård. Tror att du fick åka för att mammas dåvarande sambo peter reagerade starkt på henne då han är allergick mot katt. för ett par år sedan fick vi höra att hon fortfarande levde och hade fått egna små kattbebisar, riktigt roligt att höra! Vi hade henne för ca 5 år sedan.




Charlie: honom hade vi när vi bodde i lägenheten upp på norrtuna men fick tyvärr avliva honom pga att han kissade överallt... veterinären sa att i det fallet skulle det inte hjälpa att kastrera honom, så han fick somna in. Blev inte speciellt gammal, bara några månader.


Flingan: Köpte dig av en Granne, tanken var att det skulle bli sällskap till vår dåvarande katt saga. vi trodde att hon skulle bli gladare om hon fick känna sig som en mamma till den lilla kattungen, då Saga inte hade det så lätt i sitt tidigare hem och behövde något som verkligen stärkte hennes självförtroende. Hon tog hand om kattungen, och blev mycket gladare, men den här katten, trotts att det var en honkatt började kissa i sängarna så vi fick lämna tillbaka henne till säljaren...


Tudor: Det är vår nuvarande katt. honom har vi inte köpt som kattunge utan vi tog över honom när han var ett år gammal. det var efter det att vi lämnat tillbaka flingan, saga blev själv igen och det trivdes hon inte med. sen fick vi kontakt med Tudors ägare som skulle flytta och kunde inte ta med sig katten så han skulle avlivas, men iställer så tog vi hand om honom. då vi bodde i lägenhet fick han vara inne, den förra ägaren hade haft honom inne på veckodagarna men ute på helgerna då han var på landet. tudor ville ut och trivdes inte som innekatt så han fick flytta hem till mammas särbo Jörgen, som bor i hus, och saga fick vara kvar hos oss.. men då vi var ganska ofta hos jörgen så tog vi med oss saga dit på helgerna så katterna kunde leka tillsammans. för ca 1,5 år sedan, tror jag, så flyttade mamma å jörgen ihop så nu har vi fått tillbaka vår tudor! :D

Kommentarer

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0