valborg

Lagom roligt att för några timmar sedan få höra att mina valborgsplaner helt enkelt inte blir av? För min del lär det bli som en helt vanlig helg med andra ord, typiskt!


Kommentarer
Postat av: Thom

Fast valborg är ju inget speciellt... tycker jag iallafall. Jag ska stanna hemma hade jag tänkt!

2011-04-30 @ 00:29:28
Postat av: Emelie

Jag sitter i samma situation som dig, så himla surt..

2011-04-30 @ 01:03:32
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Aidi

Svar: Jag förstår precis vad du menar, NH hjälpte mig så himla mycket med just lastningen. Det gick verkligen inte att få in henne i transporten! Men allt berodde på att hon inte såg mig som ledaren.



Jag ringde en tränare som kom och gav mig en 4 timmars kurs en dag. Men man kan självklart börja utan det. Man kan inte göra hästen värre genom NH.



Jag skulle börja med att göra den första och enklaste ledarskapsövningen, att leda hästen.

Då går du med slak lina bredvid hästen, hästen får inte gå framför dig, och när du stannar (du får inte göra en tvärnit, utan stanna som vanligt) ska hästen stanna med huvudet bredvid din axel ungefär. Om hästen inte stannar, eller inte är lyhörd på dig gör du en jättesnabb sväng och tar med dig hästen runt dig (jätteviktigt att du vänder hästen runt dig och inte bort från dig) och börjar gå åt andra hållet och gör samma sak igen.

Sen upprepar du allting tills hästen gör som du vill, om den inte gör det forsätter du bara, stanna-vänd stanna-vänd stanna-vänd. Tillslut kommer den undra vad du vill att den ska göra och stannar vid din axel.



Sen kan man göra den här övningen svårare genom att trava, skritta snabbt osv. med hästen.



Hoppas du förstod vad jag menade, jag skulle absolut kunna skriva ett inlägg par inlägg i veckan med steg-för-steg och film om det finns intresse (vilket jag tror att det finns?) Det blir så himla mycket lättare att förstå principen om man får se någon annan göra det på film först.



Ha en bra dag! :)

2011-04-30 @ 10:09:04
URL: http://aidilutt.blogg.se/

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0